ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ;
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ, ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΣΕΤΕ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ

  Γέρος πλέον επίσκοπος, που βρίσκομαι στο τέλος της επιγείου ζωής μου ύστερα από πολύπλαγκτον και περιπετειώδη δράσιν σαράντα ετών στην πατρίδα μας, σας συνιστώ, παιδιά μου. Αν έρθει εποχή που θα ακούσουμε και εμείς όχι στο θέατρο αλλά στην πραγματικότητα, «διωγμός!» και θα ακουστεί η λέξη «διωγμός» εναντίον των πιστών Χριστιανών· μη φοβηθείτε, μη δειλιάσετε.

Ακυρώνεται η Επανάσταση του ’21;

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς


«Τα χέρια είναι παράλυτα και τα σφυριά δεμένα/
και δεν σφυροκοπά κανείς τ’ άρματα και τ’ αλέτρια/
σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη χώρα»

Κωστής Παλαμάς
Θα ξεκινήσω, όπως κάθε βράδυ πράττουν τα γνωστά κοπροκάναλα, με μια «συγκινητική» ιστορία, την οποία, ίσως, πολύ σύντομα, θα ζήσουμε στο μέλλον.
Έλληνες, οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι κάτοικοι ακριτικών περιοχών, όπως το Κιλκίς, παίρνοντας στην αγκαλιά τους τα λιγοστά τους υπάρχοντα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα χωριά τους, διότι εξαθλιωμένες ομάδες Αφγανών, Μαροκινών, Πακιστανών και άλλων μουσουλμάνων, «προσφύγων», περιφέρονται στα χωριά τους απειλώντας …

Ἀχρήματη κοινωνία: ἡ νέα μορφὴ ἠλεκτρονικῆς δικτατορίας!

 


Αὐξάνεται μὲ ἀμείωτο ρυθμὸ ὁ ἀριθμὸς τν τερματικῶν ἀποδοχῆς χρεωστικῶν καὶ πιστωτικῶν καρτῶν στην χώρα μας. Εἰδικότερα, σύμφωνα μὲ συγκλίνουσες ἐκτιμήσεις τραπεζικῶν στελεχῶν περισσότερα ἀπὸ 80.000 μηχανάκια ἀποδοχῆς καρτῶν, χρεωστικώνκαι πιστωτικων, ἔχουν προστεθεῖ στὴν ἑλληνικὴ ἀγορά, στὴ διάρκεια τῶν τελευταίων ὀκτῶ μηνῶν, μετὰ τὴν ἐπιβολὴ των capital controls, ἔτσι ὁ ἀριθμὸς τοὺς προσεγγίζει πλέον τὶς 240.000.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ψευδo-Τρίτη Ρώμη ακολουθεί πιστώς την Νέαν Ρώμην και αμφότεραι Η ψευδo-Τρίτη Ρώμη ακολουθεί πιστώς την Νέαν Ρώμην και αμφότεραι την Ρώμην!

 
Η ψευδo-Τρίτη Ρώμη ακολουθεί πιστώς την Νέαν Ρώμην και αμφότεραι την Ρώμην!
Εζήλευσε την «δόξαν» του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ο Πατριάρχης Μόσχας, ώστε επεδίωξε να συναντηθή με τον Πάπαν εις την Κούβαν μόλις προ δέκα περίπου ημερών. Το παρασκήνιον μεγάλον, εκτενές και όζον παιγνίων, τα οποία δεν συνάδουν με το εκκλησιαστικόν ήθος. Εκείνον όμως το οποίον κατέπληξε τους Ορθοδόξους ήτο το κοινόν ανακοινωθέν, το οποίον είναι οικουμενιστικώτερον και από τον Οικουμενισμόν! Το κείμενον αποτελείται από τριάντα σημεία, αρκετά εκ των οποίων αφορούν εις τον πόλεμον της Μ. Ανατολής και της Ουκρανίας, τον θεσμόν του γάμου, ο οποίος πλήττεται, τας εκτρώσεις, την ευθανασίαν, την πτωχείαν κ.α. Εξ ίσου μέγα μέρος αφορά εις τας σχέσεις με τους Παπικούς.

Προφητικὸ ἄρθρο τοῦ Γέροντος Θεοκλήτου Διονυσιάτου γιὰ τοὺς λαθρομετανάστες

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Ξυπνείστε Έλληνες.. μήπως και προλάβουμε κάτι... να σώσουμε...

Εἰκόνα: «Ῥωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ»
Παραθέτουμε ἕνα προφητικὸ καὶ ἀρκετὰ ἐπίκαιρο ἄρθρο τοῦ ἀειμνήστου Γέροντος Θεοκλήτου Διονυσιάτου ποὺ δημοσιεύτηκε στὸν Ὀρθόδοξο Τύπο στὶς 23 Νοεμβρίου 2001 καὶ ποὺ ἀναφέρεται στὴν εἰσβολὴ τῶν λαθρομεταναστῶν στὴν Ἑλλάδα.
Τὸ ἄρθρο τοῦ Γέροντος Θεοκλήτου εἶχε τίτλο: «Μελαγχολικαὶ ἐνοράσεις»
Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς, μεταξὺ ἄλλων, λέγει, ὅτι «οἱ Μοναχοὶ εἶναι οἱ κήρυκες τῆς ἐρχομένης Βασιλείας, οἱ προφῆται τῆς Καινῆς Διαθήκης». Τήν φράση αὐτή μοῦ θύμισαν κάποιες συζητήσεις, πού εἶχα τελευταίως μὲ τρεῖς φίλους ἡσυχαστές, πού καὶ οἱ τρεῖς, ὡσὰν ἀπὸ προφητικὴ διαίσθηση, ἰσχυρίζοντο γιὰ τὴν ἐπέλευση ἀπιθάνων ἐθνικῶν καταστάσεων.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ…ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ!

χαρτησ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα,
(Yeni Şafak), αναφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή στην περιοχή των συριακών συνόρων του Nusaybin, νότια του Mardin, αναμένοντας επιθετική ενέργεια από τους Κούρδους του YPG.

Μόνο όταν, διδαγμένο από τα παθήματά του, το Γένος ανένηψε, ήλθε «με χρόνους και καιρούς» η πολυπόθητη παλιγγενεσίατου Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Καψάνη
Ο λαός μας βιώνει σήμερα μια κατάσταση η οποία του προκαλεί έκπληξη, απορία, φόβο, οργή.

Και όλα αυτά παράλληλα με περικοπές μισθών και συντάξεων, με φτώχεια, με ανεργία, με απολύσεις από την εργασία, με εκπατρισμό των ταλαντούχων νέων, με σχεδόν βέβαιη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, με απειλή εθνικών περιπετειών. Το έθνος μας βιώνει κάτι που δεν θέλει πολύ για να φέρει τους ανθρώπους σε απόγνωση, τον λαό σε ξεσηκωμό, την κοινωνία στην κατάρρευση. 

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Η Οἰκογένεια, ἡ Μεγάλη τοῦ Γένους Σχολὴ


Ὁ Δημήτριος Νατσιὸς στὴν τηλεοπτικὴ συχνότητα τοῦ 4Ε συζητᾶ μὲ τὸν ἰατρὸ καί πολύτεκνο πατέρα κ. Φώτιο Μιχαὴλ γιὰ τὸν ἱερὸ θεσμὸ τῆς Οἰκογένειας, τὴν "Μεγάλη τοῦ Γένους Σχολή"!
 

Επί εσχάτης προδοσίας...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Μετά την έσχατη προδοσία της μετατροπής του Αιγαίου σε διεθνή επικράτεια, κάθε απόπειρα προσάρτησης, διχοτόμησης, ή μετατροπής σε ''γκρίζα ζώνη'' του Καστελλόριζου από την τουρκιά,  θα σημάνει αυτόματα πτώση της κυβέρνησης, άμεση μεταφορά των υπαίτιων στο Γουδή ''δια τα περαιτέρω'', και βεβαίως ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Χρήστος Κ. Λιβανός, Καθεύδει ο Χριστός;


ΚΑΘΕΥΔΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;
Ζοῦμε, ἀγαπητοὶ ἀναγνῶστες, κατὰ κοινὴ ὁμολογία, ἡμέρες θλιβερές. Ἕνα πέπλο φόβου, ἀνησυχίας καὶ ἀνασφάλειας ἔχει καλύψει τοὺς τελευταίους καιροὺς τὴν ἀνθρωπότητα. Στὴν πολύπαθη Συρία, στὸ Ἰράκ, στὸ Ἀφγανιστάν, στὴ Λιβύη, στὴν Ὑεμένη, κ.ἀ. καθημερινῶς ἀκούγονται ἐκκωφαντικὲς ἐκρήξεις, ἄλλες ἀπὸ βόμβες, ποὺ ρίχνουν μαχητικὰ ἀεροπλάνα, καὶ ἄλλες ἀπὸ παγιδευμένα αὐτοκίνητα καὶ καμικάζι αὐτοκτονίας, καὶ οἱ δρόμοι γεμίζουν ἀπὸ νεκροὺς καὶ τραυματίες. Πρόσφυγες ἀπ’ ὅλα αὐτὰ τὰ μέρη ἐγκαταλείπουν ἔντρομοι τὶς πόλεις τους, οἱ ὁποῖες ἔχουν καταντήσει, κατὰ τὴν προφητεία τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, σὰν παράγκες, καὶ κατακλύζουν τὴν Ἰορδανία, τὸ Λίβανο, τὴν Τουρκία, τὴν Ἑλλάδα καὶ ὁλόκληρη τὴν Εὐρώπη, γιὰ νὰ σωθοῦν καὶ νὰ ἐξασφαλίσουν ἕνα καλύτερο μέλλον. 

π. Πέτρος Χίρς, Σχόλια για την Ορθόδοξη εκκλησιολογία και τις αποκλίσεις απ' αυτήν, με αιχμή την "οικονομία" και με δούρειο ίππο τον οικουμενισμό.


Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Χιρς.
Ένα σύντομο σχόλιο για το «κοινόν ποτήριον» και τα βήματα προς την ενότητα της Ορθοδοξίας με την ετεροδοξία..
 Στην καλή ανησυχία, που καλλιεργείται από ορισμένους Ορθοδόξους,  σχετικά με την «παναίρεση» του οικουμενισμού (την εκκλησιολογική-θεολογική άρνηση της υπάρξεως μίας Εκκλησίας, η οποία είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία), ακούει κανείς συχνά μια κοφτή απάντηση: ότι «αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», «δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να έλθουμε εμείς σε κοινωνία με τη Ρώμη», κ.ο.κ. Αυτός ο καθησυχαστικός τρόπος αποσκοπεί να μας βάλει σε εφησυχασμό και να επικεντρώσει τις αγωνίες μας μόνον στο ζήτημα του «κοινού ποτηρίου».

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

«ΒΟΜΒΑ»! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ!


Κλεισιμο Στενων
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η Τουρκία σκοπεύει να κλείσει τα Στενά για τα ρωσικά πλοία με το αιτιολογικό ότι...
η Ρωσία ενισχύει και στηρίζει την κουρδική οργάνωση PYD της Συρίας, που η Άγκυρα την θεωρεί τρομοκρατική και υπεύθυνη για την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα με 22 νεκρούς.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Ὁ Παπισμὸς προπαγανδίζει τὴν πανθρησκείαΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Άντε τώρα να μας πείσουν  "οι αγαπώντες" ότι ο κύριος Φραγκίσκος, γιατί πάπας δεν είναι... παίζει άλλον ρόλον  από τον ρόλον "ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ"..

Σχόλιο σε άρθρο Αγιορείτου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 15η Φεβρουαρίου 2106
Η μέλλουσα να συνέλθει «Αγία και Μεγάλη Συνόδος», η οποία ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί, «εκτός απροόπτου»,  τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κρήτη την ημέρα της Πεντηκοστής, βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο της εκκλησιαστικής επικαιρότητος και αποτελεί το αντικείμενο του ενδιαφέροντος όλων. Σχόλια, κρίσεις, αναλύσεις, απόψεις, (πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες), γράφονται και ξαναγράφονται γύρω από την θεματολογία, τα προσυνοδικά κείμενα που θα τεθούν προς συζήτηση, τον κανονισμό οργανώσεως και λειτουργίας της εν λόγω Συνόδου, τον τρόπο επιλογής των αρχιερέων-μελών της Συνόδου, κ.λ.π., από διάφορα πρόσωπα, κληρικούς όλων των βαθμίδων, μοναχούς, θεολόγους, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, ακόμη και απλοϊκούς ανθρώπους, που αγωνιούν και ενδιαφέρονται για τα εκκλησιαστικά ζητήματα. Πιστεύουμε, ότι εκείνο που έχει σημασία εν προκειμέν

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - Σκηνοθεσία : Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Σενάριο : Βασίλης Σιγάλας, Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Πρωταγωνιστές : Γιώργος Χρανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Δημήτριος Νατσιός, Ισλάμ και Δύση: οι δύο σκοτεινές και ζοφώδεις συννεφίεςΙσλάμ και Δύση: οι δύο σκοτεινές και ζοφώδεις συννεφίες
  «Λόγιασαι πως ευρισκόμεθα ημείς οι της ανατολικής εκκλησίας ορθόδοξοι, ωσάν να ήμεθα εις δύο μεγάλας συννεφίας και από το μέρος της μεσημβρίας και της ανατολής να είναι ένα μεγάλον σύννεφον, μαύρον και σκοτεινόν, ωσάν το ψηλαφητόν σκότος της Αιγύπτου, η παντελής ασέβεια του Μωάμεθ, όπου περιέλαβε και εσκέπασε σχεδόν τα τρία μέρη της γης και τα εζόφωσε τελείως με την εσχάτην ασέβειαν». (Κων. Κούρκουλα, «Λεύκωμα των Δασκάλων του Γένους», Αθήνα 1971, σελ. 33).

Η χριστιανική ενότητα κατά την Ορθόδοξη Θεολογία
Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η αναφορά στη δημοσιευθείσα απόφαση της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης  (21-28 Ιανουαρίου 2016), ότι «Η ευθύνη της Ορθοδόξου Εκκλησίας δια την ενότητα, ως και η οικουμενική αυτής αποστολή εξεφράσθησαν υπό των Οικουμενικών Συνόδων.  Αύται ιδιαιτέρως προέβαλον τον μεταξύ της ορθής πίστεως και της μυστηριακής κοινωνίας υφιστάμενο άρρηκτον δεσμόν» (Άρθρον. 3), θα πρέπει  να αποτελεί κριτήριο κάθε αναφοράς για την ενότητα.

Μια τουρκική εισβολή στη Συρία σημαίνει παγκόσμιο πόλεμο

 
Aνάλυση: South Front Foreign Policy Diary
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η στρατιωτική ισορροπία στη Βόρεια Συρία αλλάζει με ταχύτητα. Ο Συριακός Στρατός και τα τοπικά σώματα πολιτοφυλακής,  που υποστηρίζονται από την ρωσική πολεμική αεροπορία, έχουν απωθήσει τους τρομοκράτες από τις κύριες αρτηρίες εφοδιασμού από την Τουρκία και έχουν σχεδόν περικυκλώσει τις δυνάμεις αυτών των μισθοφόρων στο Χαλέπι.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Τη ρωμιοσύνη μην την κλαιςΝέα ομολογιακή παρέμβαση εν όψει της Μεγάλης Συνόδου από τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη


Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης με νέα επιστολή του προς τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας εντοπίζει και αναδεικνύει τα προβληματικά σημεία του Κανονισμού λειτουργίας της Μεγάλης Συνόδου, καθώς και άλλων κειμένων της.
Μα­κα­ρι­ώ­τα­τε Ἅ­γι­ε Πρό­ε­δρε,
Σε­βα­σμι­ώ­τα­τοι Ἅ­γιοι Ἀρ­χι­ε­ρεῖς,
Ἐν ὄ­ψει τῆς μελ­λού­σης νά συ­νέλ­θει Ἁ­γί­ας καί Με­γά­λης Συ­νό­δου, θά ἤ­θε­λα νά θέ­σω γιά ἀ­κό­μη μί­α φο­ρά, εὐ­λα­βῶς, ἐ­νώ­πιόν Σας κά­ποι­ες θε­ο­λο­γι­κοῦ χα­ρα­κτή­ρα σκέ­ψεις μου, πού ἐλ­πί­ζω νά Σᾶς φα­νοῦν ἀ­ξι­ο­ποι­ή­σι­μες.
Ἀ­πό μί­α ἔ­ρευ­να, πού πραγ­μα­το­ποί­η­σα, δι­α­πί­στω­σα μέ δυ­σά­ρε­στη ἔκ­πλη­ξη, ὅ­τι ἡ Ἐκ­κλη­σί­α τῆς Ἑλ­λά­δος -ἀ­πό τό 1961 πού ἄρ­χι­σαν οἱ Πα­νορ­θό­δο­ξες Προ­συ­νο­δι­κές Δι­α­σκέ­ψεις γιά τήν πα­ρα­πά­νω Με­γά­λη Σύ­νο­δο- δέν ἀ­σχο­λή­θη­κε μέ τίς ἀ­πο­φά­σεις τῶν Δι­α­σκέ­ψε­ων αὐ­τῶν σέ ἐ­πί­πε­δο Συ­νό­δου τῆς Ἱ­ε­ραρ­χί­ας. Τοῦ­το εἶ­χε ὡς συ­νέ­πεια, νά φτά­σου­με στήν δυ­σχε­ρῆ ση­με­ρι­νή ἐκ­κλη­σι­α­στι­κή κα­τά­στα­ση. Νά ἔ­χου­με δη­λα­δή ἐκ­κλη­σι­α­στι­κές ἀ­πο­φά­σεις γιά τά κρί­σι­μ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ! ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ οι αγρότες - Φρεζάρουν την κυβέρνηση.


"Σήκω, Γέρο του Μωριά, να μας σώσεις"

Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Μάλιστα, ο αριθμός ολοένα αυξάνεται καθώς καταφθάνουν αγρότες από όλη την Ελλάδα μαζικά, ενώ εκεί βρίσκονται και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Λεμεσού: «Για ποια ενότητα μιλάμε; Όσοι έφυγαν από την Εκκλησία είναι σχισματικοί και αιρετικοί»

  
lemesou panorthodoxi
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σοβαρά κενά θεολογικών και νομοκανονικών ζητημάτων στην επερχόμενη σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου διαπιστώνει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.
Σε επιστολή του, που δημοσιεύει αποσπάσματα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, ο έγκριτος ιεράρχης θεωρεί πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα να επανέλθει η ενότητα των χριστιανών αφού δεν διασπάστηκαν, κατά την άποψή του, οι χριστιανοί απλώς κάποιοι επέλεξαν μία διαφορετική οδό από την γνήσια Ορθόδοξη αλήθεια που ακολουθούμε.

Ἐπιστολή Μητροπολίτου Λεμεσοῦ Ἀθανάσιου πρός τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, ἀναφορικά μέ τή σύγκληση τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας


Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Είναι λάθος η αναγνώριση στοιχείων της αληθούς Εκκλησίας στο πλήθος των αιρετικών ομάδων

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Άν μας επιτρέπετε... Όχι λάθος... είναι ΑΙΡΕΣΗ η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Στη γνωστή «Δήλωση του Τορόντο», που τιτλοφορείται «Η Εκκλησία, οι Εκκλησίες και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», αναφέρεται στην παράγραφο 5 ότι «Οι εκκλησίες-μέλη του Π.Σ.Ε.  αναγνωρίζουν στις άλλες εκκλησίες στοιχεία της αληθούς εκκλησίας*».  Ποια αναγνώριση στοιχείων αληθούς εκκλησίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε στους Πεντηκοστιανούς, τους Λουθηρανούς, στους Μεθοδιστές και στις  λοιπές αιρετικές ομάδες;

Δεν ωφελούν σε τίποτα οι κλάψες. Χρειάζεται καινούργιος ξεσηκωμός, καινούργια Άγια Λαύρα.

Ο Χριστοφόρος βουβός σιγόκλαιγε και πότιζε με δάκρυα τα σανίδια του κελιού και το ράσο του.
–Δεν φτάνει να πονούμε και να κλαίμε, Χριστοφόρε, φώναξεν ο Κοσμάς.
Η καινούργια επιδρομή είναι χειρότερη από του Ιμπραήμ.
Κείνος σκότωνε κορμιά κι αφάνιζε το βιος μας, αλλά αυτοί σκοτώνουν τις ψυχές μας.
Ό,τι ιερό φυλάξαμε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς ποδοπατιέται,
ό,τι μας κράτησε όρθιους, σαν ασάλευτο αντιστήλι, γκρεμίζεται.
Σε τέτοιο γιουρούσι του σατανά,
κάθε υποταγή είναι άρνηση του Χριστού, άρνηση της Πίστης και παράδοση στο διάβολο.

Hot spots,σημεία, και τέρατα..

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Είναι δυνατόν τα εγγόνια αυτών των Γερμανών που απεικονίζονται στην φωτογραφία, να μην έχουν κληρονομήσει, την μοχθηρότητα και την εγκληματικότητα των παππούδων τους;... Αυτοί είναι οι σημερινοί Γερμανοί.... ΛΑΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...


Το hot-spot Νταχάου. Δυο Γερμανοί της frontex και στο βάθος οι φιλοξενούμενοί τους.

      Δηλαδή η πολύ αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, σε συνεργασία με την πολύ ναζιστική ''Ενωμένη'' Ευρώπη
     ..αποφάσισαν να κάνουν την χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης καθε είδους μεταναστών και προσφύγων,
     ..για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ο
γερμανός, ο γάλλος, ο δανός, και οι λοιποί δορυφόροι τους.

Κάρτα Πολίτη: Ώρα μηδέν;


ΟΜΙΛΙΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.
(ΥΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ).
Χαιρετίζω καί ἀπό τήν πλευρά μου ἀλλά καί ἐκ μέρους τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν, τήν συγκέντρωση αὐτή. Μέσα στή διαφορετικότητα πού μᾶς διακρίνει, βρεθήκαμε σήμερα ὅλοι οἱ σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καὶ σωματεῖα, γιά νά διεκδικήσουμε δημοκρατικά αὐτά πού μᾶς ἑνώνουν. Μᾶς ἑνώνει ἕνας κοινός σκοπός. Θέλουμε νά ζήσουμε ἐλεύθεροι σάν  Ἕλληνες στήν γενέτειρα τῆς Δημοκρατίας!

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ανώτατος κλήρος ή η σιωπή των “αμνών”


Ανώτατος κλήρος ή η σιωπή των “αμνών”
«Υμείς εστέ το άλας της γης, εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;»Ματθ.5, στίχ.13
Μεγάλη είναι η απογοήτευση που κατέχει τον ορθόδοξο Έλληνα για τα δεκάδες νομοθετήματα που έφεραν κοσμογονική αναστάτωση και ηφαιστειακή έκρηξη στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια, και την παγερή αδιαφορία της θρησκευτικής ηγεσίας.

Παραγγελία πίτσας στον κόσμο της νέας τάξης. Καθόλου απίθανο γεγονός....


...συμβάν από το κοντινό μέλλον

Τηλεφωνήτρια: "Pizza Nut, καλησπέρα σας."

Πελάτης: "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία."


   Τηλεφωνήτρια: "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;"


   Πελάτης: "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID
Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610."

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Δημήτριος Τσελεγγίδης: «Eπιχειρείται θεσμική νομιμοποίηση του συγκρητισμού-οικουμενισμού από την Μεγάλη Σύνοδο»

Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης απέστειλε προς τους ορθοδόξους αρχιερείς τις πρώτες θεολογικές παρατηρήσεις του επί του κειμένου: «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ».
ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ«ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
     Θεσσαλονίκη 3/2/2016
Το κείμενο αυτό εμφανίζει κατά συρροή την θεολογική ασυνέπεια ή και αντίφαση. Έτσι, στο άρθρο 1 διακηρύσσει την εκκλησιαστική αυτοσυνειδησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θεωρώντας αυτή –πολύ σωστά– ως την «Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία». Όμως, στο άρθρο 6 παρουσιάζει μια αντιφατική προς το παραπάνω άρθρο (1) διατύπωση. Σημειώνεται χαρακτηριστικά, ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει την ιστορικήν ύπαρξιν άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ’ αυτής».

Έρως έρωτι νικάται

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
Ο ακριβής αριθμός των εκτρώσεων, που γίνονται κάθε χρόνο στην πατρίδα μας, για ευνόητους λόγους, είναι αδύνατον να υπολογισθεί.  Πάντως, τα περισσότερα δημοσιεύματα μιλάνε για περίπου 300-350 χιλιάδες! Η είδηση από μόνη της είναι φρικτή. Καθίσταται, όμως, ακόμα πιο δραματική, εάν λάβουμε υπ’ όψη μας, ότι οι 40.000 από αυτές τις εκτρώσεις πραγματοποιούνται πριν από τον γάμο τους από κορίτσια 14-17 χρονών!

Με άλλα λόγια, οι λεγόμενες προγαμιαίες σχέσεις πληρώνονται κάθε χρόνο με 40.000 δολοφονίες ανυπεράσπιστων παιδιών!(*)

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

«Οἱ ἄνθρωποι λησμόνησαν τὸν Θεό...»


Quo vadis? (κβὸ βάντις;). Ποῦ πη­γαίνεις, καημένη Ἑλλάδα; Ἀ­πο­ρία; Ἀγωνία; Προβληματισμός;
   Ὅλα αὐτὰ μαζὶ κι ἀκόμη περισσότερα μπροστὰ στὴ συνεχιζόμενη τραγωδία τοῦ τόπου, μπροστὰ στὰ προβλήματα – στὸ πρόβλημα – τῆς πατρίδας μας.
    Προσεγγίζοντας τὸ πρόβλημα μὲ βά­ση τὰ κριτήρια τοῦ Εὐαγγελίου, τῆς Ὀρ­θο­δόξου Παραδόσεώς μας, πρωτίστως θὰ διαπιστώσουμε ὅτι ἡ σημερινὴ κρίση τῆς Ἑλλάδας εἶναι πρωτοφανής! Διότι πρώ­­τη φορὰ στὴν ἱστορία της ἡ Ἑλλάδα πλήττεται σὲ ὅλα της τὰ ἐπίπεδα. Πλήττεται, ὅπως τὸ διετύπωσε ὁ μεγάλος μας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, στὴν ψυχή της! 
   Καὶ γιατί πλήττεται; Τί φταίει; Ποιὰ εἶ­ναι ἡ οὐσιαστικὴ αἰτία τοῦ προβλήματος;

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ

 
Κωνσταντίνου Γανωτῆ φιλολόγου-συγγραφέως

Ο Θεὸς ποὺ ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο ἐλεύθερο μὲν ἀλλὰ μὲ τὴν εὐχὴ καὶ τὴ δυνατότητα νὰ γίνει ἅγιος ἔβαλε τὸν ἄνθρωπο μπροστὰ σὲ  πειρασμοὺς καὶ προβλήματα ἀπὸ μεσ’ ἀπ’ τὸν Παράδεισο ἀκόμα. Ἔτσι ἔκανε τὴν ἁγιότητα ἀλλὰ καὶ τὴν ἐπιβίωση ἀκόμα προβληματικὴ καὶ ἀντικείμενο ἀγῶνος καὶ θυσιῶν, ἀκόμα καὶ βασάνων καὶ μαρτυρίων.

Και να αδερφέ μου...


Και να αδερφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε, ήσυχα, ήσυχα κι απλά... 
ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη, αφήγηση Γιάννη Ρίτσου, στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης.
Έπρεπε να καταστούν ανυποχώρητοι οι αγρότες, να διαπεράσει σαν γοερό κλάμα η αγανάκτηση στους πάντες και τα πάντα, για να βρεθούμε δίπλα - δίπλα, χέρι με χέρι στον κοινό εχθρό, τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

Να καταρρεύσουν με πάταγο!


Του Σάκη Μουμτζή

Μου λένε φίλοι να μην είμαι τόσο επιθετικός με τη συγκυβέρνηση, γιατί αν αποτύχουν, θα καταστραφεί η χώρα και επαναλαμβάνουν τη μόνιμη επωδό, πως μόνον αυτοί μπορούν να εφαρμόσουν τα απαιτούμενα σκληρά μέτρα.

Ξεσηκωμός... Είναι η χώρα μας ηλίθιε...


Από την ταπεινωτική συνθηκολόγηση στον ξεσηκωμό

Η πραγματικότητα εκδικείται. Επτά μόνο μήνες μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ. απέναντι στον “φασισμό” της εποχής μας, εκπροσωπούμενο στην Ευρώπη από το Κουαρτέτο των Δανειστών (1), η ελληνική κοινωνία υποχρεώνεται να ξαναμπεί στον δρόμο της εξέγερσης, που εγκατέλειψε το 2012, για να ακολουθήσει τον ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε, ήλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνει γιατί νοιώθει, βαθιά μέσα της, ότι είναι μόνο έτσι που μπορεί να επιβιώσει.

Δυστυχώς, μόνο τα τρακτέρ μας απέμειναν!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ!
Διαβάσαμε πρόσφατα την Επιστολή – Καταπέλτη των Αγιορειτών Πατέρων. Είναι απόλυτα ορθή και σαφής. Είναι αληθινή και Ορθόδοξη. Είναι Αγιογραφική και Ομολογιακή. Λέγει τα πράγματα με το όνομά τους. Μιλάει για όλα και για όλους με τη γλώσσα της Πατερικής ευθύνης και ακρίβειας. Δεν μασάει τα λόγια της. Ελέγχει επιτέλους όλα τα κακώς κείμενα χωρίς όμως να καταργεί την ευπρέπεια και το σεβασμό. Είναι κείμενο ρεαλιστικό και κρυστάλλινο. Θίγει τη δολιότητα της κοσμικής εξουσίας και την θλιβερή υποτονικότητα της πνευματικής διοικήσεως. Τονίζει τον θανάσιμο κίνδυνο της εξαχρείωσης των ψυχών και των ηθών και υπογραμμίζει τη βαριά πνευματική ευθύνη των ιθυνόντων. Διαβλέπει ευκρινώς τα επερχόμενα δεινά από το ηλεκτρονικό φακέλωμα και κυρίως από την δικαία οργή του Θεού.

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

«Όχι στη κάρτα του πολίτη» - Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΦΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ: http://ekklisiaonline.gr
 
Ἀνακοίνωση τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης
 
Σύμφωνα μὲ κυβερνητικὲς ἐξαγγελίες καὶ διαρροὲς σὲ δημοσιογραφικὰ μέσα, ἐντός τοῦ 2016 πρόκειται νὰ ἀρχίσει νὰ ἐφαρμόζεται ἡ κατάργηση τῶν μετρητῶν καὶ ἡ ἀντικατάστασή τους μὲ ἠλεκτρονικὲς συναλλαγὲς μέσῳ καρτῶν. Ἐπίσης θὰ κληθοῦμε ὅλοι μας νὰ ἀλλάξουμε τὶς ταυτότητές μας μὲ μία κάρτα γνωστὴ ὡς Κάρτα τοῦ Πολίτη, ποὺ θὰ περιέχει ἠλεκτρονικὸ πλινθίο (chip) καὶ στὴν ὁποία θὰ ἐνσωματωθοῦν διάφορες πληροφορίες καὶ ἀριθμοὶ συναλλαγῆς μὲ τὶς Κρατικὲς Ὑπηρεσίες, ὅπως ὁ ΑΦΜ, ὁ ΑΜΚΑ, ὁ ἀριθμὸς Ταυτότητος κ.ἂ. Ὑπάρχει μάλιστα τεχνολογικὰ ἡ δυνατότητα αὐτὲς οἱ κάρτες νὰ ἑνοποιηθοῦν σὲ μία κάρτα, ποὺ θὰ εἶναι ταυτόχρονα ἡ ταυτότητά μας, τὸ πορτοφόλι μας ἀλλὰ καὶ τὸ βιβλιάριο ὑγείας καὶ τὸ δίπλωμα ὁδήγησης. Οἱ εἰδικότερες τεχνικὲς πληροφορίες γιὰ αὐτὲς τὶς κάρτες εἶναι συγκεχυμένες.

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ἀρχιμ. Ἀθαν. Ἀναστασίου: «Ἡ ἄρνηση τῆς κάρτας τοῦ πολίτη ὡς ὁμολογία πίστεως»


file-page1.jpg
Κυ­κλο­φό­ρη­σε ἀ­πό τήν Σύ­ναξη Ὀρ­θο­δό­ξων Ρω­μη­ῶν «ΦΩ­ΤΗΣ ΚΟΝ­ΤΟ­ΓΛΟΥ», τό ἔν­τυ­πο «Ἡ ἄρ­νη­ση τῆς κάρ­τας τοῦ πο­λί­τη ὡς ὁ­μο­λο­γί­α πί­στε­ως», πού ὑ­πο­γρά­φει ὁ Ἀρ­χιμ. Ἀθα­νά­σιος Ἀ­να­στα­σί­ου, Προ­η­γού­με­νος τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Με­γά­λου Με­τε­ώ­ρου, Ἁ­γί­ων Μετε­ώ­ρων.
Πρόκειται γιά μιά συλ­λο­γι­κή προ­σπά­θεια καί με­λέ­τη ὁ­μά­δας θε­ο­λό­γων, νομι­κῶν, τεχνικῶν, κλη­ρι­κῶν, μο­να­χῶν καί λα­ϊ­κῶν, πού ἀ­σχο­λοῦν­ται μέ τό συγ­κε­κρι­μέ­νο ζή­τη­μα καί πα­ρα­κο­λου­θοῦν συ­στη­μα­τι­κά τίς ἐ­ξε­λί­ξεις του ἐδῶ καί δύο δεκαετίες.

Σάββας Ηλιάδης, Νοσοκομείο που «νοσεί» πώς μπορεί να σώσει;

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Αυτές οι θέσεις θα έπρεπε καθημερινά να σαλπίζονται από τους Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Νοσοκομείο που «νοσεί» πώς μπορεί να σώσει;
      Ο  εκτός Εκκλησίας άνθρωπος της Δύσης είναι αφώτιστος. Και αφού δεν έχει εμπειρίες και δεν καταδέχεται να ακούσει την αλήθεια από τους γνήσιους θεόπτες, τους αγίους της Εκκλησίας μας, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει Αλήθεια. Επιχειρεί να σχετικοποιήσει τα πάντα περί την αλήθεια. Θέλει να προωθήσει, σχετικοποιώντας ή αμφισβητώντας, τη γνησιότητα και την καθαρότητα της Εκκλησίας, η οποία τον ενοχλεί και μπαίνει εμπόδιο στο αμαρτωλό θέλημά του και στην προσπάθεια να κάνει πονηρούς ελιγμούς, μη ελεγχόμενος από την οδό της αλήθειας.

      Λέει πως χρειάζεται εξαγιασμό η Εκκλησία. Ποιος όμως θα την αγιάσει έτι περισσότερο την Εκκλησία και με ποια προσόντα. Ο ασθενής  θα διδάξει στους γιατρούς και στους νοσοκόμους πώς να αποκτήσουν την υγεία τους; Είναι δυνατόν; Δεν είναι πλήρης παραλογισμός; Αυτό εννοεί το μήνυμα το εξ Εσπερίας προερχόμενο. Το πλάσμα θα διορθώσει, θα διδάξει, θα συμπληρώσει τον Δημιουργό.

Η ακροτελεύτια λύση..


     Τώρα που οι περισσότεροι προβλέπουν ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'', 
     ..γιά να δούμε τί πορεί να σημαίνει αυτό για τον λαό.

     Πρώτα-πρώτα ας δούμε ποιοί αρθρώνουν σήμερα έναν κάποιο, έστω και αναιμικό αντιμνημονιακό λόγο στην Βουλή: Πρόκειται για τους δυό
ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, οπαδούς του ολοκληρωτισμού, δεξιού ή αριστερού.
     Αυτοί δηλαδή που πρεσβεύουν ό,τι ακριβώς και η νεοναζιστική ''Ενωμένη Ευρώπη'',

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: «Κόκκινος συναγερμός» για πόλεμο ανά πάσα στιγμή


Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η πολεμική αεροπορία στην Τουρκία, αναφέρει το Ria Novosti.Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές αυτό το επίπεδο αφορά τη «διαθεσιμότητα των αεροσκαφών για κάθε πιθανή εξέλιξη» και τη δυνατότητα απάντησης των πιλότων σε εμπλοκή με εχθρικά αεροσκάφη χωρίς την έγκριση του διοικητή τους.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πρακτικά πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί μια πολεμική αναμέτρηση» και πως οι στρατιωτικές δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες να «αμυνθούν και να επιτεθούν».

Δημήτριος Νατσιός, Γεωργία: μητέρα και τροφός των άλλων τεχνών

  Είχα διαβάσει σε μικρότερη ηλικία, όταν πολλές φορές διαβάζουμε ανώριμα, περίπου βουλιμικά κάποια βιβλία, την εξαίσια πραγματεία του Ξενοφώντος με τίτλο «Οικονομικός». Ανήκει στην τετραλογία των φιλοσοφικών του έργων, που στρέφονται γύρω από την μορφή του μεγάλου δασκάλου του, του Σωκράτη. Τα άλλα τρία τιτλοφορούνται «Απομνημονεύματα», «Συμπόσιον» και «Απολογία». Στο έργο αυτό ο μέγας φιλόσοφος αναφέρεται κυρίως στην γεωργία, σημειώνοντας στην εισαγωγή του πέμπτου κεφαλαίου ότι «έοικε γαρ η επιμέλεια αυτής είναι άμα τε ηδυπάθεια τις και οίκου αύξησις και σωμάτων άσκησις εις το δύνασθαι όσα ανδρί ελευθέρω προσήκει», δηλαδή, η γεωργία είναι πηγή τέρψεως και της περιουσίας αύξηση και του σώματος άσκηση, ώστε να μπορεί το σώμα να κάνει όσα αρμόζουν σ’ έναν άνθρωπο ελεύθερο, διότι «των σωμάτων θηλυνομένων και αι ψυχαί πολύ αρρωστότεραι γίγνονται».