ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣΓεννηθήκαμε σέ μιά ἐποχή ἀναμετρήσεων. Μιά ἐποχή πού μοιάζει βέβαια μέ ἄλλες, ὅμως ἔχει τήν δική της ξεχωριστή σφραγίδα, ἀφοῦ ἡ ἱστορία δέν ἐπαναλαμβάνεται. Ἕνα χαρακτηριστικό τῆς ἐποχῆς αὐτῆς εἶναι ἡ ἐκπληκτική καί ταχύτατη διάχυση τοῦ κακοῦ, ἡ παρουσία του σέ συνεχῶς ἐναλλασσόμενες μορφές. Αὐτός πού μπορεῖ νά δεῖ, θλίβεται βλέποντας νά ἐνεργεῖται σέ ἕνα κόσμο κόσμημα τό μυστήριο τῆς ἀνομίας (Β΄ Θεσ. 2,7).

Ομιλία του π.Θεοδώρου Ζήση στη Μολδαβία για την Πανορθόδοξη Σύνοδο


Omilia protopresbiterului Teodoros Zissis din 22 01 2016, privind Soborul Panortodox
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΑΙ

Τῶν Τριῶν Ἰεραρχῶν
30 Ἰανουαρίου
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρινης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΑΙ

——————–
——————-

 
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κῆπος, ἀγαπητοί μου, εἶνε ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκ­κλησία μας. Μέσα σ᾿ αὐτὸν ὑπάρχουν λουλούδια μὲ εὐωδία ἀθάνατη. Λουλούδια πνευματικὰ εἶνε καὶ οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι, ποὺ ἑ­ορτάζουμε σήμερα· ὁ ἅγιος Βασίλειος, ὁ Γρηγόριος ὁ Θεολόγος, καὶ ὁ Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος.
Σήμερα θὰ δοῦμε τοὺς ἁγίους αὐτοὺς ὡς ἀγωνιστάς. Διότι ἡ ζωὴ αὐτὴ εἶνε μάχη καὶ πό­λεμος. Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι ὑπῆρξαν πρότυπα ἀγωνιστῶν.

ΕΙΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ... ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ.

Μήνυμα από αγιορίτες πατέρες
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Λάβαμε αυτή την επιστολή Αγιορειτών Πατέρων με την οποία εκφράζουν με αδρό τρόπο την μεγάλη τους ανησυχία για την κατάσταση αποχριστιανοποίησης και όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους.
Την δημοσιεύουμε ολόκληρη με την επισήμανση ότι στις υπέγραφες που ακολουθούν υπογράφουν πολλοί γνωστοί Αγιορείτες Πατέρες ενώ έπονται και άλλες υπογραφές.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ

• ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ
• ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΟΥΣΤ... Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δημοσκόπηση ανατροπής! Κατρακυλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ στη συνείδηση Ευρωπαίων και Ελλήνων


σχόλιο Γ.Θ : Όταν οι ραγιάδες θα δουν την στάση των ευρωπαίων μετά την τουρκική εισβολή στο Αιγαίο και την κατάληψη των νησιών για τα οποία μίλησε ο αγαπημένος μας Γέροντας, τότε πιστεύω ότι θα καταλάβουν καλά το τι εστί ευρωπαϊκή ένωση...
 
Θεόδωρος Κατσανέβας
Κατρακυλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ στη συνείδηση Ευρωπαίων και Ελλήνων. Σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της έγκυρης εταιρείας ORB international μεταξύ 14 χωρών, φαίνεται καθαρά ότι πέραν της πλειοψηφίας που απορρίπτει την Ευρώπη της λιτότητας και της νέας Γερμανικής φεουδαρχίας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Οικουμενι(στι)κή αγρυπνία σε Προτεσταντικό ναό στις Βρυξέλλες

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Θαυμάστε ομολογιακή στάση και  φρόνημα από τους Ορθοδόξους..... 
IMG_9636
  Οικουμενι(στι)κή αγρυπνία τελέσθηκε στις Βρυξέλλες (21/01/2016) στην Ενωμένη Προτεσταντική “Εκκλησία” του Βελγίου (EPUB) στο πλαίσιο της εβδομάδας παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα. Έλαβαν μέρος Ορθόδοξοι (Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας), Αγγλικανοί, Παπικοί, Προτεστάντες  και  Αρμένιοι.Μήπως όμως τελικά εμπαίζουν τον ζώντα Θεό;  

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ... ΜΙΜΗΣΗ ΑΓΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ: Αφιέρωμα στην εορτή των Τριών Ιεραρχών που σιγά-σιγά θέλουν να την ξεχάσουμε... Επίσης απάντηση σε όσους θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε "αρμόδιοι" να ελέγξουμε τους "πολιτικούς"..  

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
....Όταν ο Ιουλιανός ο παραβάτης,  ο ασεβής και διώκτης των Χριστιανών, θέλησε να πάει στην Περσία να πολεμήσει πέρασε κοντά από την Καισαρεία. Ο Άγιος Βασίλειος γνωρίζοντας τον από την Αθήνα όπου ήταν συμφοιτητές πήγε μαζί με τον λαό να τον τιμήσει. Ο Ιουλιανός απαίτησε να του δώσει δώρα. Ο Άγιος  αφού δεν είχε τίποτε άλλο, θεώρησε ότι το καλύτερο δώρο για τον βασιλιά θα ήταν τρεις από τους κριθαρένιους άρτους του. Έστειλε λοιπόν ο Άγιος τους άρτους στον Ιουλιανό.  Ο Ιουλιανός θύμωσε και  διέταξε τους υπηρέτες να ανταμείψουν τη δωρεά και να δώσουν χόρτο από το λιβάδι. Ο Άγιος Βασίλειος βλέποντας την καταφρόνηση του βασιλιά του είπε «εμείς, βασιλιά σου προσφέραμε ότι πολύτιμο είχαμε από κείνο δηλαδή που τρώμε, και εσύ φαίνεται μας αντάμειψες από εκείνο που τρως». Δηλαδή ούτε λίγο , ούτε πολύ τον αποκάλεσε ζώο. Τότε ο Ιουλιανός θύμωσε πάρα πολύ και απείλησε, ότι όταν θα επιστρέψει από την Περσία νικητής, θα κάψει την πόλη και τον λαό θα τους πάρει δούλους. Όσο για τον ίδιο τον Άγιο Βασίλειο θα τον ανταμείψει όπως πρέπει......

Οικουμενι(στι)κός Εσπερινός στη Βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών.(Φωτο & Βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: "ΑΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ.... ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ...! ! !. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ......"
 
Βατικανό - Στον Οικουμενι(στι)κό Εσπερινό για το τέλος της εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα έλαβαν μέρος ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μάλτας Γεννάδιος (ΕΔΩ), ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αγγλικανός “Αρχιεπίσκοπος” David Moxon.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

ΗΡΘΕ... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ... ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Λύσσαξαν οι αντίχριστοι με τα τσιπάκια.
Ρεπορτάζ του Euronews για το εμφυτεύσιμο RFID τσιπάκι.

Πάπας προς Ορθόδοξους σε οικουμενιστικό εσπερινό: Είμαστε ήδη ενωμένοι

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε έλεος και συγχώρεση "για τον τρόπο που οι χριστιανοί έχουν συμπεριφερθεί ένας προς τον άλλον", λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να αφήσουμε το βάρος του παρελθόντος να μολύνει τις σχέσεις μας".

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία 7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3μμ. στά Προπύλαια ενατίον της "Κάρτας τοῦ Πολίτη"


Σύσσωμος ὁ ἑλληνικός λαός ἑνώνοντας τήν φωνή του, κατεβαίνει
7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3μμ. στά Προπύλαια

στήν μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωματεῖα, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους
1) στή νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ πού ὕπουλα καί ἐκβιαστικά θέλουν νά μᾶς ἐπιβάλουν οἱ κυβερνῶντες,
2) στό ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ τῆς ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
3) στήν ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ τοῦ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
4) στήν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τῶν ΑΓΟΡΩΝ
5) στήν ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ καί τήν ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ τῶν ΛΑΩΝ
6) στήν ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ τῆς ΕΛΛΑΔΟΣ
Μετά τό πέρας τῶν ὁμιλιῶν θά πραγματοποιηθεῖ πορεία στήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων (πλατεία Συντάγματος).
ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ... ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ

ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ..

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Ξυπνήστε οι κοιμώμενοι.... Ξυπνήστε οι καλοπερασάκηδες... Ξυπνήστε οι πωλήσαντες τα Ιερά και Όσια αντί πινακίου φακής... Ήρθε το χάραγμα... Τι περιμένουμε;  Πρέπει κάτι να κάνουμε... Χθες...!!! Μήπως είναι και ΑΡΓΑ... 

Oἱ ὀνειροπόλοι τῆς "ἀναλαμπῆς",
δεῖτε τήν "ἑλληνική" προπαγάνδα 
τοῦ ἀντίχριστου χαράγματος στό σῶμα μας

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης


Τὸ κείμενο ποὺ ἀκολουθεῖ προυσιάσθηκε ὡς κύρια εἰσήγηση στὸ Διεθνὲς Θεολογικὸ Συνέδριο, ποὺ συνεκάλεσε Ἱερὰ Μητρόπολη Μολδαβίας στὴν πρωτεύουσα Κισινάου τοῦ ἀνεξάρτητου Μολδαβικοῦ κράτους, στὶς 21 Ἰανουαρίου τοῦ 2016. Τὸ γενικὸ θέμα τοῦ Συνεδρίου ἦταν: «Διαθρησκειακὸς Συγκρητισμός».
Ἡ εἰσήγηση αὐτὴ συμπληρώθηκε καὶ ἀπὸ θέσεις τῆς εἰσηγήσεως τοῦ π. Ματθαίου Βουλκανέσκου, ὁ ὁποῖος παρουσίασε τὴν «Νέα Ὁμολογία Πίστεως κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ», ποὺ συνέταξε καὶ ἐκυκλοφόρησε ἡ Ρουμανικὴ Σκήτη τοῦ Τιμίου Προδρόμου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγίστης Λαύρας Ἁγίου Ὄρους, ὑπογεγραμμένη ἀπὸ ὅλους τοὺς μοναχοὺς τῆς Σκήτης, ὅπως καὶ ἀπὸ τοὺς ἐκπροσώπους τῆς «Συνάξεως Ὀρθοδόξων κληρικῶν καὶ Μοναχῶν» (βλ. Θεοδρομία 17 (2015) 73-83.

Δημήτριος Νατσιός

Από τα σχολεία των άθεων... κομμάτων, στα σχολεία των ελληνικών γραμμάτων
«Εκείνα εκ των βιβλίων αποδεξώμεθα εν οις αρετήν
επήνεσαν και πονηρίαν διέβαλον»
Μέγας Βασίλειος
 Είναι γνωστό ότι την εκπαίδευση στο «Βυζάντιο», στην αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης-Κωνσταντινουπόλεως, την είχε αναλάβει η Εκκλησία.
Δάσκαλοι ήταν, ως επί το πλείστον, κληρικοί και ως σχολεία χρησιμοποιούσαν κυρίως ειδικούς χώρους στον περίβολο των εκκλησιών, νάρθηκες ή τα μοναστήρια. (Κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας του Γένους οι ίδιοι χώροι, ονομάστηκαν «Κρυφά Σχολειά»).

Η ομολογιακὴ διάσταση του Ορθοδόξου Μοναχισμού και η σύγχρονη πραγματικότητα (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 25η Ιανουαρίου 2016

   Πολύ συχνά σήμερα διατυπώνεται από πολλούς υψηλόβαθμους κληρικούς, πατριάρχες και αρχιερείς, αλλά και λαϊκούς και ακαδημαϊκούς θεολόγους, η αντίληψη ότι η αποστολή του Μοναχισμού είναι να οδηγήσει εκείνους που απαρνήθηκαν τον κόσμο και ακολούθησαν την αγγελομίμητη πολιτεία της μοναχικής ζωής, στην κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση. Ότι, οι μοναχοί θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με την νήψη και την προσευχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ"

Ο π. Κυριακός Τσουρός για το πρόσωπο και το προσωπείο της γιόγκα

Το πρόσωπο και το προσωπείο της γιόγκα
Για κάποιους είναι γυμναστική, για κάποιους άλλους είναι μια τεχνική χαλάρωσης. Η πρακτική της γιόγκα είναι τόσο διαδεδομένη, που πλέον τη συναντάμε όχι μόνο σε γυμναστήρια και κέντρα εναλλακτικών θεραπειών, αλλά και σε μαιευτήρια, ακόμη και στα σχολεία. Ο π. Κυριακός Τσουρός, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων, μιλά στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας» για τον θρησκευτικό χαρακτήρα της και αποκαλύπτει το ινδουιστικό πρόσωπό της.
 Γιατί η Εκκλησία εξέδωσε ανακοινωθέν για τη γιόγκα;
Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε δελτίο Τύπου, καθώς η 21η του περασμένου Ιουνίου είχε καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα της γιόγκα και είχαν ανακοινωθεί και στη χώρα μας διάφορες εκδηλώσεις. Έτσι, η Εκκλησία μας καθηκόντως ενημέρωσε το Ορθόδοξο πλήρωμα για το ποια είναι η θέση της απέναντι στην τεχνική της γιόγκα. Η Σύνοδος είπε ότι αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού. Δεν αποτελεί ένα είδος γυμναστικής, όπως συνήθως διαφημίζεται και όπως ευρέως θεωρείται. Το γεγονός ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς ένα είδος γυμναστικής προκύπτει από τα κείμενα των ίδιων των δασκάλων της. Δεν είναι δική μας τοποθέτηση.

Τα ανδρείκελα ταπεινώνεις ανόητε αλλά απ αυτό το λαό αργά η γρήγορα θα πληρώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΙΜΠΛΕΟ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κάνει πολιτική, αλλά ψυχοθεραπεία μέσω της ελληνικής υπόθεσης... 

Για κάποιον λόγο, που εκείνος, ο στενότατος κύκλος του και κάποιοι άλλοι ειδικοί γνωρίζουν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εκτονώνει ένα τμήμα του ψυχολογικού φόρτου που φέρει η συνείδησή του μόνο όταν κάνει κακό στους Ελληνες και όποτε εκδηλώνει προκλητικά την περιφρόνησή του προς τον λαό και τις εκάστοτε ηγεσίες του. 

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Διδαχή περί των εσχάτων και του αντιχρίστου


Του Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν Σαλού
  
Ο Γέροντας Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός (1929-1995), πλήρης Χάριτος και αγιοπνευματικών χαρισμάτων, απολάμβανε μεγάλου σεβασμού στη Γεωργία. Μαρτυρίες για την αγιότητα του δίνουν σε ένα μικρό βιβλίο Μητροπολίτες, ηγούμενοι, ηγουμένισσες, μοναχοί, ιερείς και λαικοί. Ο Γέροντας ήταν ασυμβίβαστος με κάθε αντίχριστη πολιτική και πρακτική.

Την πρωτομαγιά του 1965 έκαψε ένα 12μετρο πορτραίτο του Λένιν πού κρεμόταν στο κτίριο του ανωτάτου Σοβιέτ στην Τυφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας. Συνελήφθη από την Κα-Γκε-Μπε. Στην ερώτηση του ανακριτού γιατί το έκανε απάντησε: «Το έκανα γιατί δεν είναι δυνατόν να λατρεύουμε ένα άνθρωπο. Εκεί, στην θέση του πορτραίτου του Λένιν, πρέπει να κρεμάσετε την εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού. Γιατί γράφετε ‘Δόξα στον Λένιν’; Πρέπει να γράψετε: Δόξα στον Κύριο Ιησού Χριστό». Μετά από αυτό τον έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική, όπου διέγνωσαν σχιζοφρένεια!!!

Η Παπική πλάνη και οι παρενέργειές της


CHORA
Η Παπική πλάνη και οι παρενέργειές της
του Θεολόγου Μαυρουδή - patmostimes.gr
Πληροφορούμαι με αγωνία και ανησυχία την ύπουλη ανακίνηση του θέματος της παπικής εκκλησίας στην Πάτμο και αντιδρώ.
Στη λογική του ότι, επειδή οι Παπικοί μας δίνουν ναούς στο εξωτερικό για να τελούμε τη θεία λειτουργία, θα πρέπει να τους δίνουμε κι εμείς, υπάρχει τεράστια διαφορά. Οι Παπικοί δεν έχουν πρόβλημα να μετατρέπουν τους ναούς τους σε μπάρ, εστιατόρια, χώρους συναυλιών κ.λ.π.. Θυμηθείτε τον Οκτώβρη του 2014 όταν παραχώρησαν την Capella Sixtina, έμβλημα και σύμβολο του Βατικανού, για συναυλία των Rolling Stones και με την αντίδραση του κόσμου άλλαξαν γνώμη!.
Τώρα για τις δήθεν λειτουργίες του

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΝΑΛΥΣΗ του Στέλιου Παπαθεμελή

Να υπερασπισθούμε σύνορα και ταυτότητα
Του Στέλιου Παπαθεμελή

«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία/ δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία» (Καβάφης). Στην δική μας αποικία χρέους, το νιώθουμε αυτό στο μεδούλι μας.

Το διευθυντήριο Βερολίνου –Βρυξελλών, τυφλωμένο από το πάθος της λιτότητας, ή δεν συνειδητοποιεί πού οδηγούν τα «προγράμματα σωτηρίας» που επιβάλλει, ή συνειδητά μας λογαριάζει χώρα τού άλλοτε «υπαρκτού σοσιαλισμού» και μας εξομοιώνει μ’ αυτές. Στην Ελλάδα σήμερα οι τελείως άνεργοι υπερβαίνουν το 1.500.000, ενώ από τους εργαζομένους το 1.004.488 δουλεύουν με μερική, ή εκ περιτροπής εργασία και μόνον 805.064 είναι πλήρους απασχολήσεως (αλλ’ όχι πλήρους αμοιβής). Εξάλλου το 2015 μετανάστευσαν στη Βουλγαρία 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Προβληματίζεται κανείς;

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε!

Ο Νίκος Συρίγος αρνείται να σκύψει το κεφάλι και συνεχίζει την... κουβέντα από εκεί που την άφησε ο «ανάπηρος στο μυαλό» Σόιμπλε.
Από την εποχή της Κατοχής, όταν οι Ναζί δεν χρειάζονταν άλλο τους ταγματασφαλίτες, έβρισκαν μια αφορμή και τους εκτελούσαν. Ο Σόιμπλε δεν εκτελεί τους Έλληνες πρωθυπουργούς αλλά τους ξεφτιλίζει. Όποιος θεωρεί ότι στα πρόσωπα των Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα ξεφτιλίζει ολόκληρη τη χώρα έχει δύο δρόμους: Να ξεσηκωθεί και να πολεμήσει ή να ζήσει σαν δούλος αυτός και τα παιδιά του.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

 
Ἐν Πειραιεῖ τῆ 22α/1/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Ἡ ἐμμονή τῶν ἀριστερῶν κομμάτων καί κινημάτων καθώς καί τῶν νεοφιλελευθέρων στό λεγόμενο χωρισμό Ἐκκλησίας-Κράτους καί ἡ παρουσίαση τοῦ θέματος ὡς δῆθεν μεγάλης μεταρρυθμίσεως ἀπό τόν πρόεδρο τοῦ Ποταμιοῦ κ. Σταῦρο Θεοδωράκη πού πρέπει νά τεθῆ στά πρός ἀναθεώρηση τοῦ Συντάγματος ζητήματα, μᾶς ὑποχρεώνει νά ἀναφέρουμε καί πάλι κάποιες σκέψεις. Τό πρόταγμα τοῦ λεγομένου χωρισμοῦ ἐπαναλαμβάνεται ἀπό προφανῶς ἀμοίρους νομικῆς παιδείας, οἱ ὁποῖοι μέ ἐφαλτήριο τό λεγόμενο θράσος τῆς ἀγνοίας τους, θέτουν πρός κατεδάφισι ὅ,τι συνιστᾶ τό κράτος δικαίου πού ἐπί 200 σχεδόν χρόνια πύργωσε ὁ λαός μας μέ αἷμα καί ἱδρώτα. 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί την ομοφυλοφιλία


            Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (ΠΟΦ), που έχει έδρα το Νταβός της Ελβετίας και εκεί συζητείται το μέλλον του πλανήτη μας, προωθεί το κίνημα των ομοφυλοφίλων! Στρατηγικοί εταίροι (strategic partners) σ’ αυτό είναι εκατό εταιρείες, εκ των μεγαλυτέρων στον κόσμο. Μεταξύ αυτών οι: Bank of America, General Motors, Nestle, Coca Cola, Pepsico, BP, Microsoft, Rockefeller Foundation, Unilever και Volkswagen, οι περισσότερες από τις οποίες στηρίζουν οικονομικά το κίνημα των ομοφυλοφίλων σε όλο τον κόσμο.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΤΡΕΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
 

Η προσβολή του Σόϊμπλε και οι ηλίθιοι εντός Ελλάδας που πανηγυρίζουν

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Κανένας από τους Έλληνες που στέκονται απέναντι από αυτό το ανθρωπάκι, φοβισμένοι,  δεν είναι απόγονος των ΗΡΩΩΝ που τα έβαλαν με τον Γερμανικό φασισμό. Έλα κ. Σόϊμπλε, κάνε μας να θυμώσουμε. Και τότε να δεις που θα βάλεις το στραβό σου δάκτυλο.
Το μίσος του Σόϊμπλε για την Ελλάδα ξεχειλίζει. Για να πούμε την αλήθεια, ο άνθρωπος δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει, είναι ειλικρινής. Δεν μας θέλει στην ευρωζώνη και θα χαιρόταν πολύ αν ζούσε τη στιγμή της αποχώρησής μας.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Λύκοι εν σχήματι προβάτωνΗ ΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΥΘΜΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ’’
«Λύκους εν σχήματι προβάτων», τους ονόμασε ο Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄  στην εγκύκλιο του 1989/ 24 Μαρτίου 1907
Η αυτοκαλούμενη  ‘’Αποστολική Εξαρχία των Ελληνόρυθμων Καθολικών’’  δηλαδή των Ουνιτών, ιδρύθηκε το έτος 1923.   Η ενέργεια τούτη των Παπικών, ήταν το επακόλουθο προσπαθειών από τους Ουνίτες της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.  Λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής, την ίδια περίοδο οι Ουνίτες της Ανατολικής Θράκης είχαν εγκατασταθεί στα Γιαννιτσά.  Στα Γιαννιτσά οι Ουνίτες έχουν δημιουργήσει δική τους ενορία, την ενορία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Τους ιεράρχες, ποιμένες και θεολόγους μας τους θέλουμε μπροστάρηδες σε αγώνες εναντίον της απο-ορθοδοξοποιήσεως και του αφελληνισμού μας και όχι ουραγούς και υπηρέτες της "πολιτικής ορθότητας"!


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
   Η απαξίωση και αποδόμηση στη συνείδηση των πολλών, των υφισταμένων πλύση εγκεφάλου απ τα εξαχρειωμένα και αργυρώνητα ΜΜΕ και το αλλοτριωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, των παραδοσιακών αξιών και των εδραζόμενων σε αυτές κοινωνικών δομών αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες τον κύριο στόχο των θεραπόντων του "πολιτιστικού μαρξισμού" και της "πολιτικής ορθότητας".

Σάββας Ηλιάδης, Τότε οι Ιουδαίοι, σήμερα οι Έλληνες… «… ἀπιστίᾳ νοσήσαντες, θεϊκῆς ἐξέπεσον χάριτος…»


Κατάχρηση.
Τότε οι Ιουδαίοι, σήμερα οι Έλληνες…
«… ἀπιστίᾳ νοσήσαντες, θεϊκῆς ἐξέπεσον χάριτος…»
 
 
     «Νῦν εἰς σημεῖον τοῖς πᾶσιν, ἐμφανῶς αἱ γλῶσσαι γεγόνασιν· Ἰουδαῖοι γάρ, ἐξ ὧν κατὰ σάρκα Χριστός, ἀπιστίᾳ νοσήσαντες, θεϊκῆς ἐξέπεσον χάριτος, καὶ τοῦ θείου φωτὸς οἱ ἐξ ἐθνῶν ἠξιώθημεν, στηριχθέντες τοῖς λόγοις τῶν Μαθητῶν, φθεγγομένων τὴν δόξαν τοῦ εὐεργέτου τῶν ὅλων Θεοῦ· μεθ' ὧν τὰς καρδίας σὺν τοῖς γόνασι κλίναντες, ἐν πίστει προσκυνήσωμεν, τῷ ἁγίῳ Πνεύματι στηριχθέντες, Σωτῆρι τῶν ψυχῶν ἡμῶν». (Ιδιόμελο των αποστίχων του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος)

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


foto
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν έκτακτη είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, (Hürriyet), ότι ο ρωσικός στρατός εμφανίστηκε στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και είναι ένα βήμα πριν αποπειραθεί να χτυπήσει τους Τούρκους μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και έχει θορυβήσει την Άγκυρα που παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στις τελευταίες «επικίνδυνες» κινήσεις του ρωσικού στρατού στο συριακό έδαφος.

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡAMMATEIΣ & ΦΑΡΙΣAIOI, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΨΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!

O π. Αυγουστίνος απαντά και στον πατριάρχη και σ όλους εκείνους που με το πρόσχημα της αγάπης υποτιμούν την αξία της πίστεως.
«Πρόσωπα υψηλά ιστάμενα, που βρίσκονται σε θρόνους μεγάλους και υψηλούς λένε ότι παραπάνω από τους αγώνας του M. Αθανασίου, παραπάνω από τους αγώνας του Mάρκου του Eυγενικού, παραπάνω από τους αγώνας των πατέρων της Eκκλησίας, παραπάνω από όλα είναι σήμερον η αγάπη. Λένε την λέξη αγάπη και τρέχουν συρόπια από τα στόματά τους.
Tι έχομε ν’ απαντήσομε σ” όλους αυτούς;

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρες αδιέξοδο
Του Γιώργου Καραμπελιά 
Για ποιο λόγο άραγε ο Τσακαλώτος ξιφουλκεί με τα σπασμένα ελληνικά του εναντίον του ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που τα μπλόκα των αγροτών κλείνουν τους δρόμους και ξεσηκώνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Δια της Θρησκειολογίας προωθείται η άθεη παιδεία


(Κι αν τούτο δεν καταφέρουν, δυστυχώς θα εφευρεθεί η προσωρινή μεταβατική λύση)
Επιζητείται να αντικατασταθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, με μάθημα Θρησκειολογίας.  Γίνεται  μεγάλη προσπάθεια να αντικατασταθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, με  ένα μάθημα θρησκειολογικού συγκρητισμούΗ γνώση των θρησκειακών πλανών ένα στόχο πρέπει να έχει, αυτό της ομολογίας και αυτό επιτυγχάνεται  στα πλαίσια  του μαθήματος των Θρησκευτικών, με  αναφορά στις διάφορες θρησκειακές πλάνες, υπό το πρίσμα όμως της Ορθόδοξης κριτικής. 

Crisis? What crisis?..*


     Μετά από ένα αργόσυρτο και πολύμηνο γκάλοπ που διενέργησε το blog για λογαριασμό του εαυτού του,
     ..τα αποτελέσματα που βγήκαν είναι ανατριχιαστικά:
     Οι μισοί τουλάχιστον έλληνες όταν λένε  ''έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση'' εννοούν επιστροφή στον τρόπο ζωής πριν το 2010!
     Με τις πιστωτικές, τα διακοποδάνεια, τα Γκούτσι μούτσι και μυαλό κουκούτσι, τα 4Χ4 των 85.000 κυβικών, τις Αράχωβες, τις
μπουχάρες, τις βουλγαρορουμανοφιλιππινέζες,
     ..με τα όλα τους!
     Δυστυχώς τούτος ο συμπλεγματικός και βαθειά αμόρφωτος λαός (αμόρφωτος ''εν τω βάθει'', άσχετα με τα πτυχία, τα ντοκτορά και τα Derre) τίποτα δεν διδάχτηκε.
     Γιατί δεν είναι ικανός να διδαχτεί τίποτα.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Οικουμενιστική προσευχητική λιτανεία στο κέντρο του Όσλο στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Άγιοι Ιεράρχες που ερμηνεύετε τα παρόμοια "ανοίγματα" ως ομολογία... δείξτε μας και μας. Πού είναι η ομολογία;... Μήπως ξεγελάτε και τους εαυτούς σας.. Συγχωρέσατε μας..
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Φωτογραφία από παρόμοια συμπροσευχή στις 17 Αυγούστου 2014
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eλληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας: «Aναβιώνει φέτος, μετά από πολλά χρόνια, η παλιά παράδοση της συμμετοχής της Ενορίας μας στην ετήσια περιπλάνηση στις εκκλησίες της περιοχής μας (Hammersborg Torg).

Σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων- Ἐθνικὴ χρεωκοπία


Τρεῖς ἡμέρες πρὶν ἀπὸ τὴ μεγάλη γιορτὴ τῆς χριστιανοσύνης ἡ Ἑλλάδα χρεωκόπησε. Τρεῖς ἡμέρες πρὶν ἀ­πὸ τὴ μητρόπολη τῶν ἑορτῶν ἡ πατρίδα μας ὑπέστη δεινὴ πτώχευση. Δὲν πτώχευσαν οἱ τράπεζες τώρα, τὰ πιστωτικά μας ἱδρύματα. Δὲν πτώχευσαν τὰ ταμεῖα τῶν διαφόρων ἀσφαλιστικῶν ὀργανισμῶν ἢ συνεταιρισμῶν. Δὲν πτώχευσαν με­γάλες ἑταιρεῖες καὶ ἐπιχειρήσεις. Αὐτὴ τὴ φορὰ δὲν πτωχεύσαμε οἰκονομικῶς. Πτωχεύσαμε σὲ κάτι ἀπείρως πολυτιμότερο! Πτωχεύσαμε σὲ ἦθος, σὲ ἀξιοπρέπεια. Ἀποϊεροποιήσαμε τὸν θεο­­ΐδρυτο θεσμὸ τῆς οἰκογενείας. Ἀνοίξαμε διάπλατα τὴν πόρτα καὶ δεχθήκαμε πανηγυρικὰ τὸ αἰσχρὸ καὶ χυδαῖο, τὴν πιὸ βδελυκτὴ μορφὴ ἁμαρτίας.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016