ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

«Ουκ εβδελύξατο σαρκός την περιτομήν»

Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Φώτης Κόντογλου - Ὁ Χρόνος καὶ ὁ κόσμος τῆς φθορᾶς

(Μικρὸ ἑορταστικό, Ἀκρίτας, 2006)


Ἡ πιὸ φοβερὴ κ᾿ ἡ πιὸ ἀνεξιχνίαστη δύναμη στὸν κόσμο εἶναι ὁ Χρόνος, ὁ Καιρός. Καλὰ-καλὰ τί εἶναι αὐτὴ ἡ δύναμη δὲν τὸ ξέρει κανένας, κι ὅσοι θελήσανε νὰ τὴν προσδιορίσουνε, μάταια πασκίσανε. Τὸ μυστήριο τοῦ Χρόνου ἀπόμεινε ἀκατανόητο, κι ἂς μᾶς φαίνεται τόσο φυσικὸς αὐτὸς ὁ Χρόνος. Τὸν ἴδιο τὸν Χρόνο δὲ μποροῦμε νὰ τὸν καταλάβουμε τί εἶναι, ἀλλὰ τὸν νοιώθουμε μοναχὰ ἀπὸ τὴν ἐνέργεια ποὺ κάνει, ἀπὸ τὰ σημάδια ποὺ ἀφήνει πάνω στὴν πλάση.

Ο Άγιος Βασίλειος και ο ύπαρχος Μόδεστος

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Στην ερώτηση πως θάπρεπε νάναι οι Ιεράρχες σήμερα; Η απάντηση είναι ΜΙΜΗΤΑΙ του ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
..................
Πως σκέφτηκες εσύ (ανέφερε το όνομα του χωρίς να τον αξιώσει να τον ονομάσει επίσκοπο) και τολμάς να αντιστέκεσαι εναντίον τόσης εξουσίας , μόνος εσύ από όλους φέρεσαι με τόσην αυθάδεια;

-Γιατί η ερώτηση αυτή; απάντησε ο Βασίλειος. Ποια η απείθεια και η υπεροψία μου; διότι ακόμη δεν μπορώ να εννοήσω;
- Διότι δεν ακολουθείς την θρησκεία του βασιλέως, ενώ όλοι πλέον οι άλλοι υποτάχθηκαν και ηττήθηκαν, λέγει ο ύπαρχος.
- Δεν είναι αρεστά αυτά εις τον δικό μου βασιλιά , απήντησε ο Βασίλειος. Ούτε ενέχομαι να προσκυνώ κάποιο κτίσμα , εφ’ όσον είμαι του Θεού κτίσμα και έχω εντολή, ότι θα είμαι θεός. 

Πνευματικὴ ἀφασία


 π. ∆ιονυσίου Τάτση
   ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος δέν ἔχουν ἐκτιµήσει τόν πνευµατικό κίνδυνο τοῦ οἰκουµενισµοῦ. Ἐνῶ ὑποτίθεται ὅτι ἀγρυπνοῦν γιά τό ποίµνιό τους, θεωροῦν ὅτι ὁ οἰκουµενισµός δέν εἶναι ἐπικίνδυνος, ἀφοῦ ξεκινάει καί κατευθύνεται ἀπό τό Οἰκουµενικό Πατριαρχεῖο! ∆έν ἐξετάζουν οἱ ἴδιοι τό θέµα, ἀλλά παθητικά δέχονται ὅσα τό Πατριαρχεῖο προγραµµατίζει καί µεθοδεύει.

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνο «συμβίωσης» με την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Αν αυτοί είναι "αριστεροί" τότε ποιοι είναι ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!
agones-poinikopoiisi
Από το Γιώργη Χρήστου
Πέρασε «στα μουλωχτά» με το Ν.4356/2015 για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών («Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις»). Η κυβέρνηση, στο άρθρο 27 του ανωτέρω νόμου, έκανε νόμο του κράτους – ποινικοποίησε τις διαδηλώσεις.

Ανοιχτή Επιστολή του π. Αρσενίου από τη Σκήτη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Έτσι και ακόμα πιο αυστηρά έπρεπε να μιλήσει η Ιερά Σύνοδος. Μία ελπίδα μόνο υπάρχει... ΝΑ κάνει ο τσίπρας... ΤΟ ΛΑΘΟΣ...
Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα
Κύριε Πρωθυπουργέ,
«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου». Μην προχωράτε άλλο. Δεν σας έδωσε ο Λαός της Ελλάδας τέτοια εντολή, ώστε να φέρνετε στη Βουλή άνομα και αντίχριστα νομοσχέδια που πλήττουν την Χριστιανική Οικογένεια και την Πατρίδα μας.

Ὁ οὐρανὸς γέμισε μαῦρα σύννεφα. Εἴμαστε ἕτοιμοι γιὰ τὴν καταιγίδα;Γενικὴ εἶναι ἡ διαπίστωση ὅτι ἔρχονται, μὲ ραγδαῖο μάλιστα ρυθμό, παγκόσμιες ἐξελίξεις. Ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι τὰ πράγματα στὸν κόσμο δὲν πᾶνε καθόλου καλὰ καὶ ἀπ’ ὅτι φαίνεται ἔρχονται ἀκόμα πιὸ δύσκολες ἡμέρες.

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η σύναξη των Μασώνων με φωτογραφιες!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://hellasforce.com/2015/12/28/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%8e%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf/#comments

By on   
 ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Δηλαδή εδώ ισχύει πλέον το "Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι". Όπου Γιάννης "Η ΕΛΛΑΔΑ" όπου κάψω "Η ΚΡΙΣΗ" και όπου λάδι "Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΣΩΝΩΝ". Στείλε Θεέ ακόμα μια φορά, τον προφήτη σου Ηλία να κάψει  τους Ιερείς των ειδώλων, τους υπηρέτες του σατανά.
μ3

Οι Μασώνοι βρίσκονται παντού και πλέον δεν το κρύβουν.
Μάλιστα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν, στις εκδηλώσεις τους λαμβάνουν μέρος και πρόσωπα «σεβαστά» στην ελληνική κοινωνία όπως ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας ο οποίος εξήρε το έργο των μασώνων. Ναι καλά ακούσατε. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει «σφραγίσει» το ελληνικό τραγούδι και επί δεκαετίες λειτουργεί ως πρότυπο για την κοινωνία, είναι τέκτωνας δηλαδή μασώνος.
Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε για να φρίξετε:

Κοιτάζοντας το τοπίο..


     Απομακρυνόμενος κανείς τρείς-τέσσερεις ημέρες από τον ορυμαγδό των τηλεοπτικών ''ειδήσεων'', και από την υστερική και αυθαίρετη υπερβολή του ίντερνετ,
     ..ξαναβρίσκει μιά κάποια ψυχολογική και πνευματική ισορροπία, και βλέπει τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση,
     ..η οποία στην περίπτωσή μας όχι μόνον είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που φαίνεται, αλλά και πολύ πιό σοβαρή, αν και πιό απλή στην κατανόησή της.

     Αντιλαμβάνεται επίσης την μηδαμινότητα,
την τιποτένια υπόσταση ΟΛΩΝ αυτών που μας κυβερνούν.
     Πρόκειται για ένα πολυδιαφημισμένο τίποτα,
     ..ανθρώπους χωρίς καμία -κυριολεκτικά- ηθική και πνευματική βαρύτητα,

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα ως αφορμή για πνευματικό προβληματισμό

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ

 

Καὶ ἔτεκεν τν υἱὸν ατς τν πρωτότοκον, καὶ ἐσπαργάνωσεν ατόν, κα νέκλινεν ατν ν τφάτν, 

διότι οκ ν ατος τόπος ν τκαταλύματι. (Λουκ. β,7)

Κανένα πανδοχείο και κανένας συγγενής δεν φιλοτιμήθηκε  να προσφέρει στον Νεογέννητο Χριστό τόπο για φιλοξενία.

Στην μικρή Βηθλεέμ, για όλους τους ανθρώπους υπήρχε χώρος. Για τον Πλάστη όμως και Σωτήρα, ούτε μια μικρή γωνιά δεν βρέθηκε, παρεκτός από το σπήλαιο και την φάτνη!

Σήμερα, στο δικό μας κατάλυμα, δηλαδή, στην Πατρίδα μας, στο χωριό μας, στις οικογένειές μας, στις καρδιές μας, υπάρχει άραγεδιαθέσιμος τόπος για τον Ενανθρωπήσαντα Χριστό;

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Το κοιμώμενο Ιερατείο


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Από την ημέρα αναδείξεως του κ. Ιερώνυμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, ο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προσπάθησε και ήλθε σε επαφή με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σε μια προσπάθεια επίλυσης πολλών θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος. Προσπάθησε να δώσει λύσεις στην αντιμετώπιση των οξυτάτων κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τον λαό μας, όπως επί παραδείγματι, να επιβάλει την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας. Γι΄ αυτό άλλωστε, θεωρώ, ζητάει να λυθούν και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς την εκκλησιαστική περιουσία, ώστε να μπορέσει η Εκκλησία να την αξιοποιήσει προς όφελος του Ελληνικού λαού…

Χριστούγεννα.. χωρίς Χριστό.


Λίγες σκόρπιες σκέψεις....


karuothraustis-magika-xristougenna-badmintonΕδώ και μέρες, σκεφτόταν τα  γενέθλιά του. Ήξερε πως οι φίλοι του κάθε χρόνο ήταν και πιο απαιτητικοί.  Σκέφθηκε ότι θα ήταν καλό και εύκολο να ακολουθήσει  την κλασική οδό. Έ.. λίγη καλή μουσική, ένα ευχάριστο περιβάλλον, ένα καλό φαγητό, και μία τούρτα, θα αποτελούσαν την βάση για μια ευχάριστη βραδιά γενεθλίων 
  Ετοιμάζονταν όλο αυτό τον καιρό, και να σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Όλα στην θέση τους περιμένουν τους προσκεκλημένους του Δείπνου. Του δείπνου των γενεθλίων.
   Και αυτός μέσα στα καινούργια του ρούχα, έτοιμος να δεχθεί τους αγαπημένους, τους φίλους, τους δικούς του ανθρώπους….
 Η πόρτα κτυπά.. Ήρθαν οι πρώτοι..

ΕΙΣ ΩΤΑ... ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Παρέμβαση του Αγίου Όρους για το Σύμφωνο Συμβίωσης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ι. Κοινότητα Αγίου Όρους στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.
Ζητείται η αναβολή της ψήφισης για να εκφρασθεί επαρκώς η βούληση όλων των Ελλήνων.
Θερμή παράκληση των Αγιορειτών προς όλους τους Βουλευτές για να αποτρέψουν την «επείγουσα» νομοθέτηση.
Αναμένεται η τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των Βουλευτών.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.
ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ
ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ.2/7/2807
ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 8η/21η Δεκεμβρίου 2015
Εξοχώτατον
Υπουργόν Δικαιοσύνης
κύριον Ν. Παρασκευόπουλον
Εις Αθήνας

Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

Δια του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ευχάς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Κοινότητος επί ταις επικειμέναις εορταίς των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα: ας κεραστούμε με οίνο ρωμαίικο


 
«Την 20ην Ιουλίου 1821 συνέτρωγαν ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Κολοκοτρώνης στους ίσκιους των δέντρων του Άστρους. Γίδα ψητή στρωμένη σε φύλλα, ασκί με ρετσινόκρασο, μισό φλασκί για ποτήρι και μαύρο ψωμί ήταν η ετοιμασία του γεύματος. Όταν εκάθησαν, κόβοντας ο Κολοκοτρώνης το ψητό με τα χέρια του, είπε στον Υψηλάντη: “Αυτά είναι τα χρυσά πιρούνια και τα χρυσά μαχαίρια της Ελλάδας, και αυτό το ρετσινάτο είναι τα πολύτιμα κρασιά της”. Άρεσε στον φιλόπατριν Υψηλάντην το γεύμα του Κολοκοτρώνη, επειδή εννόησε το πνεύμα του. Ήθελε να τον προλάβει ο Κολοκοτρώνης με μάθημα, αυτόν αναθρεμμένον με όλην την πολυτέλειαν της ευζωΐας, και να του εικονίσει τας δεινοπαθείας του ελληνικού αγώνος».

ΓΙΝΕΣΘΕ ΜΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ - ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΦΑΤΙΜΑ ΑΛ ΜΟΥΤΑΙΡΙ 

«Θα έρθουν από την Δύση και την Ανατολή και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στο Βασίλειο του Θεού»
Η Φατίμα γεννήθηκε το 1982 στην πόλη Μπαρίντα της περιοχής Κασσίμ στην Σαουδική Αραβία. Μεγάλωσε σε μια πενταμελή οικογένεια, με τους γονείς της και δύο μεγαλύτερα αδέρφια. Η οικογένεια ήταν μουσουλμάνοι, χωρίς ωστόσο να είναι φανατικοί...
Από τα παιδικά της χρόνια είχε την ικανότητα ν’ αποστηθίζει ότι άκουγε στο σχολείο, κάτι που ώθησε την μητέρα της να την γράψει στο θρησκευτικό σχολείο, σκεπτόμενη ότι θα της έκανε καλό ωθώντας την ν’ αποστηθίσει το κοράνι και ν’ ακολουθήσει την οδό του ορθόδοξου Ισλάμ. Όμως το νεαρό κορίτσι ακολούθησε το ακραίο μονοπάτι της θρησκείας, ντυνόταν στα μαύρα με μαντίλα και μπούρκα, έκανε όλες τις προσευχές που της ζητούσαν οι θρησκευτικές αρχές και νήστευε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη επιπλέον του μηνός του ραμαζανίου.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Φώτης Κόντογλου

Αγιασμένες μέρες
Την πνευματική χαρά και την ουράνια αγαλλίαση που νοιώθει ο χριστιανός από τα Χριστούγεννα, δεν μπορεί να τη νοιώσει, με κανέναν τρόπο, όποιος τα γιορτάζει μοναχά σαν μια συγκινητική  συνήθεια, που είναι δεμένη περισσότερο με τις συνηθισμένες χαρές του κόσμου, με τον χειμώνα, με τα χιόνια, με το ζεστό τζάκι.
Μοναχά ο ορθόδοξος χριστιανός γιορτάζει τα Χριστούγεννα πνευματικά, κι από την ψυχή του περνάνε αγιασμένα αισθήματα, και τη ζεσταίνουνε με κάποια θέρμη παράδοξη, που έρχεται από έναν άλλο κόσμο, τη θέρμη του Αγίου Πνεύματος, κατά τον αναβαθμό που λέγει:

Φώτης Κόντογλου

Ἡ Γέννηση τοῦ Χριστοῦ, τὸ Μέγα Μυστήριον


Μυστήριο ξένον, λέγει ὁ Ὑμνωδός, τὴ Γέννηση τοῦ Χριστοῦ, τὸ νὰ γεννηθῆ σὰν ἄνθρωπος, ὄχι κανένας προφήτης, ὄχι κανένας ἄγγελος, ἄλλα ὁ ἴδιος ὁ Θεός! Ὁ ἄνθρωπος, θὰ μποροῦσε νὰ φθάσει σὲ μία τέτοια πίστη; Οἱ φιλόσοφοι καὶ οἱ ἄλλοι τετραπέρατοι σπουδασμένοι ἤτανε δυνατὸ νὰ παραδεχθοῦν ἕνα τέτοιο πράγμα; Ἀπὸ τὴν κρισάρα τῆς λογικῆς τους δὲν μποροῦσε νὰ περάσει ἢ παραμικρὴ ψευτιά, ὄχι ἕνα τέτοιο τερατολόγημα!

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Ὁ λόγος περί της καθολικῆς Ἐκκλησίας.ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ
Δημητσάνα - Μεγαλόπολις, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
1. Σήμερα, ἀδελφοί μου χριστιανοί, ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία ἑορτάζει τόν ἅγιο Ἰγνάτιο τόν «θεοφόρο», πού ἔχει πολύ ὑψηλή καί ὡραία θεολογία. Ὁ ἴδιος ἀρεσκόταν νά ὀνομάζεται «θεοφόρος», γιατί τό ἔνοιωθε δυνατά ὅτι εἶχε μέσα του τόν Χριστό. Στόν αὐτοκράτορα Τραϊανό, πού τόν ρώτησε «ποιός εἶναι θεοφόρος;», ὁ ἅγιος ἀπάντησε: «Ὁ Χριστόν ἔχων ἐν στέρνοις»! Καί αὐτό, χριστιανοί μου, ἰσχύει γιά κάθε ἅγιο. Ὅλοι οἱ ἅγιοί μας εἶναι θεοφόροι καί ὅλοι οἱ χριστιανοί γίνονται θεοφόροι μέ τήν Θεία Κοινωνία πού λαμβάνουν.

Τὰ σχολεῖα τοῦ Πατροκοσμᾶ καὶ ἡ σημερινὴ ἐκπαίδευση

 Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος-Κιλκίς

.             Σ’ ἕνα βιβλίο τοῦ Φάνη Μιχαλόπουλου γιὰ τὸν Ἅγιο Κοσμᾶ, ἀπὸ τὰ πρῶτα ποὺ γράφτηκαν γιὰ τὸν βίο καὶ τὴν πολιτεία του, τὸ 1940, διαβάζουμε στὸν ἐπίλογο: «Ρώτησαν κάποιον 100χρονίτη, εὐσεβῆ γέρο Ἠπειρώτη, ποὺ ξεψυχοῦσε στὸ Γηροκομεῖο τῶν Ἰωαννίνων, τὸ 1872 τί χαράχτηκε βαθύτερα στὴν ψυχή του ἀπ’ ὅσο ἔζησε. Ἀπάντησε ὁ πολιὸς γέροντας: «Ὅταν μικρὸς ἄκουσα τὴ διδαχὴ τοῦ πάτερ Κοσμᾶ καὶ φίλησα τὸ χέρι του».

Μεσογαίας Νικόλαος: "Ως εδώ!"

 ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Ήρθε η ώρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνέλθει με ένα θέμα: Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ίσως έχουμε ακόμα λίγο καιρό να ξυπνήσουμε τον λαό που... κοιμάται ύπνον βαθύ....

Σε δραματικούς τόνους ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λευρεωτικής Νικόλαος απευθύνεται στους κυβερνώντες φωνάζοντας: «Ως εδώ».
Αφορμή για το ξέσπασμα αυτό είναι τα σκληρά μέτρα εναντίον των πολιτών, που όπως τονίζει ο Ιεράρχης δεν αντέχουν άλλο.
Η εγκύκλιος αναφέρει συγκεκριμένα:
Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.
Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω.

Πούτιν προς Τουρκία: Αν έχετε κότσια, παραβιάστε τον εναέριο χώρο της Συρίας.


Οι S-400 σας περιμένουν!

Με τους S-400 ο Πούτιν απειλεί για πρώτη φορά τόσο φανερά και ευθέως την Τουρκία
Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να έχει απειλήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τουρκία!
Μιλώντας ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων, με αφορμή τα πεπραγμένα της ρωσικής προεδρίας τη χρονιά που εκπνέει, προειδοποίησε ότι εάν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας, θα καταρριφθούν.

Νέα Κατοχή..

     Ήδη τα σύνορά μας απαιτούν να τα ''φυλάσσουν'' ξένες δυνάμεις.
     Ήδη οι ''Ευρωπαίοι  εταίροι'' ζητούν τα κλειδιά του Αιγαίου μ΄ ένα σχέδιο κειμένου 110 σελίδων το οποίο προβλέπει ότι η ''ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή''  θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις οπουδήποτε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε καμία χώρα.
     Ήδη ξεπουλήθηκαν σε
ξένη εταιρεία 14 αεροδρόμια, που η διαχείρισή τους μπορεί άνετα να καταστεί μοιραία στο μέλλον για την εθνική ασφάλεια.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι οικουμενιστές στρεβλώνουν την αναφορά στο Σύμβολο της Πίστεως, για την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία

 
(Δεν πιστεύουν ότι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία;)
Όταν ομιλούν οι οικουμενιστές περί της καθ’ όλου Εκκλησίας, εννοούν αυτό που ο   Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ απεύθυνε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα ομιλών περί ‘’της ενότητος μεταξύ των Εκκλησιών Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής, επ’ αγαθώ της καθ’ όλου Εκκλησίας’’; 

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Διάβασε για να γνωρίζεις.. ότι ποτέ δεν ήσουν ελεύθερος... Ελληναρά μου..

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Η ελευθερία είναι συστατικό της καρδιάς... και δεν μπορούν να το "ελέγξουν" οι ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ της "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ" ΄Δύσης ή Ανατολής...

Από το υπουργείο κατοχής του 1854 στους Τροϊκανούς
Γράφει η Μελίνα Κονταξή

1854... Γαλλικά πολεμικά πλοία αποβιβάζονται στον Πειραιά για να εξαναγκάσουν τον Όθωνα να κηρύξει ουδετερότητα έναντι των εμπολέμων Ρωσίας και Τουρκίας (πολεμούσαν από το 1853) και να σταματήσει η υποστήριξη της Ελληνικής πλευράς στα επαναστατικά κινήματα που είχαν ξεσπάσει σε Ήπειρο και Θεσσαλία με αφορμή τον Κριμαϊκό πόλεμο και εξαπλώθηκαν και στην Μακεδονία.

Σατανικό σύμφωνο συμβίωσης. Quo Vadis ; Προς Σόδομα και Γόμορα και Πομπηία ;


ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ
Quo Vadis ;
ΠΡΟΣ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΜΠΗΙΑ ; ; ;
14.12.2015
1. Ἔχουμε τονίσει κατὰ κόρον ὅτι οἱ ἰθύνοντες πασχίζουν νὰ ἐφαρμόζουν τὰ σατανικὰ σχέδια τῶν καταχθονίων σκοτεινῶν δυνάμεων, ποὺ εἶναι:
«Θέλεις νὰ ἐξουθενώσῃς ἕνα ἔθνος ;
Διέφθαρέ του τα ἤθη, τὰ ἔθιμα, τὴν οἰκογένεια, τὴν θρησκεία καὶ τὴν ἐθνική συνείδησι».  
2. Πρὸς τοῦτο προσφέρουν στὸν λαὸ ἀφθονότατα αἴσχιστα θεάματα, γιὰ νὰ τὸν ἐκμαυλίζουν καὶ ἄλλοτε μὲν τοῦ προσφέρουν μὲ θαλασσοδάνεια ἀφθονότατο ἄρτο καὶ τὸν ὁδηγοῦν στὴν ὑπερκαταναλωτικὴ κοινωνία, ἄλλοτε δὲ τοῦ στεροῦν καὶ τὸν ἄρτο τὸν ἐπιούσιο καὶ τὸν ὁδηγοῦν στὶς αὐτοκτονίες.

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Οικουμενικό Πατριαρχείο : Οι εκκλησιασθέντες και το αντίδωρο


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ἐκκλησιάσθησαν ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Αὐστρίας κ. Ἀρσένιος, ὁ Θεοφιλ. ΡΚαθολικός Ἐπίσκοπος Eisenstadt κ. Αἰγίδιος, ο Αρχιμανδρίτης  κ. Παϊσιος Jung, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Σκέπης (Αυστρία).

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Ἀνοικτή ἐπιστολή πρός τήν Ἱεράν Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί τήν Ἱ. Μ. Μεγίστης Λαύρας για τον Γέροντα Σάββα Λαυριώτη


Ἀνοικτή ἐπιστολή πρός τήν Ἱεράν Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί τήν Ἱ. Μ. Μεγίστης Λαύρας
Σεβαστοὶ Πατέρες καὶ ἅγιε Καθηγούμενε, εὐλογεῖτε.
 Εἴμαστε ἰδιαιτέρως σκανδαλισμένοι καὶ προβληματισμένοι ἀπὸ τὴν ἐν γένει στάση σας στὰ θέματα τῆς Πίστεως, τὰ τελευταῖα χρόνια.
 Ἐνῷ τὸ Ἅγιον Ὄρος θεωρεῖται κάστρο, προπύργιο καὶ κιβωτὸς τῆς Ὀρθοδοξίας, ἐντούτοις ὄχι μόνο σιωπᾶ, ἀλλὰ κρατᾶ ἀποστάσεις καὶ κάποτε ἀπειλεῖ τοὺς διαμαρτυρομένους στὶς ἐπιχειρούμενες νοθεῖες τῆς Πίστεως, ἀναπαυμένο κάτω ἀπὸ μία ἀντὶ-Ὀρθόδοξη καὶ ἀντὶ-Πατερικὴ ψευδο-ερμηνεία τῆς Ὑπακοῆς καὶ τῆς Ἑνότητας. Ξεχάσατε τοὺς Ἁγίους ποὺ δίδαξαν «Κρείσσων γὰρ ἐμπαθοῦς ὁμονοίας, ἡ ὑπὲρ εὐσεβείας διάστασις».
 Ἐνῷ εἶστε διαχειριστὲς τῆς μοναστικῆς Ἁγιορει

Μας προλαμβαίνουν οι άγιοι μας, που πρωτολαλούν ποια είναι η Μία Αγία Εκκλησία. «Αλλ’ ου συμφέρει ο λόγος των» στους οικουμενιστές
ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΛΑΛΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
«Αλλ’ ου συμφέρει ο λόγος των»  στους οικουμενιστές
Στις μέρες μας διαπιστώνει κανείς πρόβλημα εκκλησιολογικής ερμηνείας στους οικουμενιστές.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Εκκλησία, είναι η εκκλησιολογική θέση των οικουμενιστών για το ‘’ποια είναι η Εκκλησία’’.  Το ερώτημα που τίθεται στους οικουμενιστές είναι το εξής : «Πιστεύουν ή όχι οι οικουμενιστές, ότι η Μία Αγία Εκκλησία είναι η Καθολική Ορθόδοξη Εκκλησία; »
Μας προλαμβαίνουν οι Άγιοί μας που πρωτολαλούν ποια είναι η  Μία Αγία Εκκλησία. «Η  Εκκλησία είναι το ζωοποιόν σώμα του Θεανθρώπου Χριστού»,  «Η αληθινή Εκκλησία είναι ‘’εν Θεώ Πατρί ημών και Κυρίω Ιησού Χριστώ’’», σημειώνει ο  Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, αναφερόμενος στην Μία Αγία Εκκλησία, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ποιός και γιατί άλλαξε τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου;

Ποιός και γιατί άλλαξε τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου;

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;
1. Τὸν μητροπολίτη Μεσσηνίας καλύπτει ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης, ἀλλὰ μένει ὁ ἴδιος ἀκάλυπτος
Σὲ προηγούμενο ἄρθρο μας μὲ τίτλο «Μεταλλαγμένη καὶ ἀλλοιωμένη ἡ Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδος», εἴχαμε ἐπισημάνει ὅτι, ἐνῶ ἐξ ἀρχῆς ἀλλὰ καὶ κατὰ τὴν ἐξέλιξη τῆς προσυνοδικῆς διαδικασίας ὅλοι ἐπίστευαν καὶ ἔλεγαν ὅτι ἡ Σύνοδος ἐκαλεῖτο νὰ καλύψει ἐπὶ οἰκουμενικοῦ ἐπιπέδου τὸ κενὸ τῆς συνοδικότητος ποὺ ὑπῆρχε ἐπὶ αἰῶνες, εἴτε θεωρήσει κανεὶς ὡς τελευταία οἰκουμενικὴ σύνοδο τὴν Ζ´ (787) ἐναντίον τῶν εἰκονομάχων, εἴτε τὶς δύο ἄλ­λες ποὺ θεωροῦνται ὡς οἰκουμενικές, τὴν ἐπὶ Φωτίου (879-880) καὶ τὴν ἡσυχαστικὴ τοῦ 1351, αἰφνιδίως καὶ ἐνῶ βρισκόμαστε στὰ πρόθυρα τῆς συγ­κλήσεως τῆς Συνόδου προσπαθοῦν κάποιοι νὰ μᾶς μάθουν καὶ νὰ μᾶς διδά­ξουν ὅτι ἡ Σύνοδος δὲν συγκαλεῖται ὡς οἰκουμενική, ἀλλὰ εἶναι μία ἁπλὴ πανορθόδοξη Σύνοδος, στὴν ὁποία θὰ ἀκολουθήσουν σύντομα καὶ ἄλλες.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Υπονόμευση- Άρνηση- Διεθνοποίηση- Αναγνώριση

Θ. Μαλκίδης
Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση των Ποντιακών Σωματείων Ν. Καβάλας στην κεντρική πλατεία της πόλης Η καθυστέρηση της αναγνώρισης από την ελληνική πολιτεία της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι πρόγονοί μας, δεν ήταν το μοναδικό της αμάρτημα. Οι ανίερες πράξεις συνεχίστηκαν με την υπονόμευση του ζητήματος, με τις αποδόσεις τιμής και τις καταθέσεις στεφάνων στον δάσκαλο του Χίτλερ, Μουσταφά Κεμάλ, τη μεταφορά της 19ης Μαΐου σε άλλη ημερομηνία, την παντελή έλλειψη από την ελληνική ατζέντα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, την άρνηση. Γνωρίζετε τι λέει ο Απόστολος Παύλος που πάτησε τα χώματα αυτά , για τα αποτελέσματα των αμαρτιών.

Η Ρωσία κλείνει την «τανάλια» γύρω από την ΤουρκίαΗ Ρωσία κλείνει την «τανάλια» γύρω από την Τουρκία, καθώς μετά την διπλωματική διαχείριση της κρίσης των πρώτων ημερών, η Μόσχα μεθοδεύει αργά -και βασανιστικά- όχι μόνο τα οικονομικά αντίποινα, αλλά και τα στρατιωτικά μέτρα που υψώνουν φράγμα σε οποιαδήποτε κρυφή σκέψη της Άγκυρας για επιβολή τετελεσμένων στην Συρία και στο Ιράκ, καλυπτόμενη πίσω από την ισχύ της Συμμαχίας των Προθύμων που επιχειρούν εναντίον του ISIS και των δυνάμεων του Άσαντ.

Εγκληματίες πολέμου!..     Πράγματι έχουμε ήδη γίνει το νέο  Άουσβιτς,
     ..τόσο για τους λογής μετανάστες-πρόσφυγες,
     ..όσο και για τους ιθαγενείς, για τους οποίους η (δυσεύρετη πιά) εργασία φτάνει ίσα-ίσα για να τους ''απελευθερώσει'' από την πείνα της ημέρας.
     Η χώρα-στρατόπεδο με τις πολλές επόμενες
γενιές σκλάβων είναι εδώ!
      Κι όμως.
     Την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου ο πρωθυπουργός που τότε φερόταν και φαίνοταν σαν ηγέτης, μαζί με την σύμπνοια ενός εξεγερμένου ήδη λαού, φάνηκε να σώζουν την παρτίδα.

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς. Σχόλιο στη αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου προς αιρετικούς Παπικούς για την "Αρση των Αναθεμάτων"

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς. Σχόλιο στη αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου προς αιρετικούς Παπικούς για την

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 10η Δεκεμβρίου 2015.
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ AΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ».
Με αισθήματα πικρίας,  οδύνης και απογοητεύσεως παρακολούθησε ο πιστός λαός του Θεού από τα ΜΜΕ τα όσα κακόδοξα ελέχθησαν, αλλά και τα όσα απαράδεκτα και κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων επράχθησαν για μια ακόμη φορά κατά την φετινή «θρονική εορτή» του Φαναρίου στις 30 Νοεμβρίου ε.ε. Δυστυχώς κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται σχεδόν το ίδιο σκηνικό, οι ίδιες φιέστες, οι ίδιες κακοδοξίες, με πρωταγωνιστή τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΙΣΚΌΜΕΝΑ ΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑ..ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΌΤΩΝ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η....

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου σας προσκαλεί στο Επιστημονικό Συμπόσιο που συνδιοργανώνει η Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. με την Ιερά Μονή Βλατάδων και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών από την Πέμπτη 3 έως και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015. Επισυνάπτεται η αφίσα και το πρόγραμμα του Συμποσίου.
 


 
Α΄ Συνεδρία
Πρόεδρος: Μιλτιάδης Κωνσταντίνου,
Κοσμήτορας Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ
18.30-18.50 Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος,
Καθηγητής Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ
Ἡ σχέση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας μετά τῶν ἄλλων χριστιανικῶν Ἐκκλησιῶν καί Ὁμολογιῶν μέ βάση τίς Ἀποφάσεις τῶν Πανορθοδόξων Διασκέψεων.
18.50-19.10 Γεώργιος Μαρτζέλος,
Ὁμότιμος Καθηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ
Ἡ ἀναγκαιότητα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδοξίας γιά τήν ἀντιμετώπιση τῶν σύγχρονων προκλήσεων.
19.10-19.30 Θεόδωρος Γιάγκου,
Καθηγητής Τμ. Ποιμαντικῆς καί Κοινωνικῆς Θεολογίας ΑΠΘ
Πορεία πρός τήν Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο. Οἱ θεολογικές διακυμάνσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Διαθρησκειακό Συμπόσιο για τήν συμβολήν τῶν θρησκειῶν εἰς τήν εἰρηνικήν συνύπαρξιν τῶν λαῶν καί τήν ἐνσωμάτωσιν τῶν προσφύγων εἰς τήν κοινωνίαν

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Τι έγινε βρε παιδιά...!!!
Χάσαμε επεισόδια; «Ἰνστιτούτου Πολιτισμικῆς Διπλωματίας (I.C.D.)» !!!!
«Δικτύου διά τήν μεταρρύθμισιν εἰς τήν Ἑλλάδα καί τήν Εὐρώπην»!!! ...και η κυρία Διαμαντοπούλου πάλι εκεί; Τι είναι αυτά... Βάλαμε του ΛΥΚΟΥΣ να φυλάξουν τα πρόβατα;...
Πού είστε Άγιοι Ιεράρχες;......
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, τήν Δευτέραν, 7ην Δεκεμβρίου, παρηκολούθησε τάς ἐργασίας τοῦ ἐν τῇ Ἀστικῇ Σχολῇ Γαλατᾶ διοργανωθέντος ἀπό κοινοῦ ὑπό τοῦ «Ἰνστιτούτου Πολιτισμικῆς Διπλωματίας (I.C.D.)» καί τοῦ «Δικτύου διά τήν μεταρρύθμισιν εἰς τήν Ἑλλάδα καί τήν Εὐρώπην»

Από πού και ως πού η σχισματική και αιρετική παπική παρασυναγωγή αποτελεί "αδελφή Εκκλησία";

 

Από πού και ως πού η σχισματική και αιρετική παπική παρασυναγωγή αποτελεί "αδελφή Εκκλησία";
Σχόλιο από ΕΔΩ
Μάλλον λαλείτε "εις ώτα μη ακουόντων",σεβαστέ πάτερ Άγγελε , υπό την έννοια ότι τα όσα ορθά, κατά καιρούς, καταθέτετε δε φαίνεται να αποτελούν αντικείμενο ουσιαστικού προβληματισμού απ τη μεριά της πλειοψηφίας των επισκόπων, κατά κύριο λόγο, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, δεν αρθρώνουν τον επιβεβλημένο λόγο, τον ελεγκτικό και στηλιτευτικό, των, περί την Ορθόδοξη Πίστη, ακροβασιών του πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και τινων Φαναριωτών επισκόπων, εν οις και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μητροπολίτες Περγάμου και Προύσσης.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Δημήτριος Νατσιός, «Δεν ξέρω γω να τσακάω τ’ μέση μ’»


«Δεν ξέρω γω να τσακάω τ’ μέση μ’»
«Εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνον διά την πατρίδα, όχι άλλη φορά» Κολοκοτρώνης
Σε περιόδους σαν την τωρινή που πιάνουμε τις μύτες μας από τις αναθυμιάσεις που αναδίδει το ανίκανο κηφηναριό των ποικιλώνυμων ιθυνόντων και λοιπών τζιτζιφιόγκων, ανάσα παρηγοριάς είναι η μελέτη της ιστορίας μας. «Κι αν είναι πλήθος τ’ άσχημα/κι αν είναι τ’ άδεια αφέντες» (Παλαμάς) έχουμε -δόξα τω Θεώ- την προγονική εύκλεια που καταπολεμά την πνευματική μας αφυδάτωση και προσφέρει ανασασμό.

Πρωτοπρ. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Πατριαρχικά ολισθήματα κατά την εορτή του αγίου Αποστόλου Ανδρέου


Ἐν Πειραιεῖ 7-12-2015
ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ
Μία ἀπό τις κυριότερες αἰτίες ἐμφανίσεως τῶν αἱρέσεων εἶναι καί ἡ ὑπερηφάνεια, ὁ ἑωσφορικός ἐγωισμός. Τό ὅτι ἡ ὑπερηφάνεια εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἁμαρτία καί ἡ κυριώτερη αἰτία τῆς αἱρέσεως τό διαπιστώνει κανείς, σύμφωνα μέ τόν Ὅσιο καί θεοφόρο πατέρα ἡμῶν Νικόδημο τόν Ἁγιορείτη, ἄν ρίξει ἕνα βλέμμα στόν χριστιανικό κόσμο τῆς Εὐρώπης καί δεῖ σέ ὅλα σχεδόν τά μέρη τόσες καί τόσο διάφορες θρησκεῖες καί αἱρέσεις, οἱ ὁποῖες ἡ μία μέ τήν ἄλλη δαγκώνονται, καθώς δαγκώνονται τά φίδια. 

Η κλιμάκωση στη Συρία οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο


Η ανθρωπότητας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επικείμενη περιφερειακή σύγκρουση που έχει την δυναμική να γίνει παγκόσμια 
Ανάλυση: South Front
Απόδοση:
"Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική των Δυτικών χωρών που εμπλέκονται στη σύγκρουση της Συρίας:
  • Οι ΗΠΑ απέστειλαν χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή, μεταξύ αυτών και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων.
  • Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των βομβαρδιστικών επιχειρήσεων στην περιοχή, ενώ οι  σχηματισμοί ταχείας αντίδρασης των χερσαίων δυνάμεων και οι ναυτικές μονάδες της Γαλλίας μετακινούνται όλο και πιο κοντά στη Συρία.
  • Η Βρετανία έχει επίσης αρχίσει να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε συριακό έδαφος.

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Νεοεποχίτικα εναλλακτικά μαγικοπάζαρα στην Ελλάδα


ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ‘’ΜΑΓΙΚΟ-ΕΙΔΗ’’  ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ
(Νεοεποχίτικα εναλλακτικά μαγικοπάζαρα στην Ελλάδα)
Δυστυχώς πολλοί Χριστιανοί στην Ελλάδα επισκέπτονται το καταστήματα με είδη της δαιμονιώδους πλάνης Φενγκ Σούι.  Το Φενγκ Σούι είναι ένα μαγικοθρησκευτικό κράμα   που περιέχει στοιχεία από τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό, το Τσιγκ και τον Κουμφουκιανισμό κλπ.

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τοῦ ἁγίου Νικολάου Κυριακὴ 6 Δεκεμβρίου 2015
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
Αγιος ΝικολαοςὉ μήνας αὐτός, ἀγαπητοί μου, εἶνε ὅλο ἑ­ορτές. Στὴν ἀρ­χὴ τοῦ μηνὸς ἑωρτάσαμε τὴ μνήμη τῶν προφη­τῶν Ναούμ, Ἀβ­βα­κοὺμ καὶ Σοφονία. Προχθὲς ἑωρτάσα­­με τὴ μνήμη τῆς ἁγίας Βαρβάρας καὶ τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ. Καὶ σήμερα ἀνέτειλε ἀστὴρ πρώτου μεγέθους, ἡ μνή­μη τοῦ ἁγίου Νικολάου, ποὺ ἀστράφτει καὶ φω­τίζει ὅλη τὴν οἰκουμένη. Θὰ ἐπιστήσω τὴν προσοχή σας σὲ ὡ­ρισμένα σημεῖα τῆς ζωῆς τοῦ μεγάλου τούτου πατρὸς καὶ ἱεράρχου τῆς Ἐκκλησίας μας.

* * *

Πατρίδα τοῦ ἁγίου Νικολάου, ἀγαπητοί μου, εἶνε ἡ χώρα ἐκείνη ποὺ ἔδωσε τοὺς περισσο­τέρους μάρτυρες, ἁγίους καὶ διδασκάλους τῆς Ἐκκλησίας μας, ἡ Μικρὰ Ἀσία. Ὤ γῆ ἁγία! καὶ μόνο τὸ ὄνομά της μᾶς συγκινεῖ. Τώρα δυσ­τυχῶς τὰ ἅγια αὐτὰ χώματα τὰ πατοῦν πόδια βάρβαρα. Ἀλλὰ πιστεύω στὴ δικαιοσύνη τοῦ Θεοῦ, ὅτι θὰ ἔρθῃ ­μέρα ποὺ ἡ Μικρὰ Ἀσία θὰ γίνῃ πάλι χριστιανική, καὶ θὰ σημάνουν τὰ σήμαν­τρα στὴ Σεβάστεια, στὴν Ἄγκυρα, στὴν Και­σάρεια, στὴ Σμύρνη, στὰ Πάταρα, στὰ Μύρα.

Νικόλαος Βασιλειάδης : Σκοτεινό νέφος πλανάται πάνω από την Ελλάδα «οίστρος ακολασίας».


Το σκοτεινό νέφος που κάλυψε ήδη την Ευρώπη, έφθασε κι εδώ. Ο οίστρος, η παράφορη, η ακάθαρτη ορμή, το μανιώδες πάθος της ομοφυλοφιλίας απειλεί και την Ελλάδα μας. Η χώρα μας, χώρα των υψηλών ιδανικών, κατάντησε, χάρη στους ανάξιους πολιτικούς της, χώρα των δανεικών, και τώρα κινδυνεύει να γίνει Σόδομα και Γόμορρα. Οι πολιτικοί μας, κυριευμένοι από οίηση και αλαζονεία, πορευόμενοι χωρίς Θεό και χωρίς γνώση, συνεχίζουν να αδικούν το ένδοξο Ορθόδοξο ελληνικό έθνος.
Επικαλούμενοι συνεχώς το «λαό» δεν κάνουν τίποτε άλλο από του να υβρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο, να κτυπούν κατάστηθα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ενεργούν έτσι, ώστε ο άνθρωπος του σήμερα να είναι πνευματικά πολύ πιο χαμηλά από τον άνθρωπο του χτες. Ή, ορθότερα, ενεργούν ώστε ο άνθρωπος, ο «εν τιμή ων», που έχει τόσο μεγάλη τιμή και αξία, αφού δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού, να εξισώσει τον εαυτό του με τα άλογα ζώα και να γίνει όχι απλώς όμοιος με αυτά, ζώντας και πεθαίνοντας σαν κτήνος (βλ. Ψαλμ. μη’[48] 13), αλλά πολύ χειρότερος από αυτά!..

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Προετοιμασία για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο απ' την Μόσχα


Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν (ανώτατος άρχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά το σύνταγμα της χώρας ) έδωσε εντολή για προετοιμασίες που προσομοιάζουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

 

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

ΟΛΟΙ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! 

Με μεγάλη θλίψη σήμερα θέλουμε να αναφερθούμε σε τρία (3) επίσημα πρόσωπα, τα οποία, ως φαίνεται,  σκοπό της ζωής τους έβαλαν να γκρεμίσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας ή την Ελληνική Ορθοδοξία μας! 

ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΟΜΑΧΟΣ!
Ο πρώτος είναι ο Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! Κατά τη διάρκεια της θητείας του σκοπό του έχει βάλει να ανατρέψει τα πάντα ως πρός τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία! Ιδού η σχετική είδηση: 

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Ο Πάπας δεν βλέπει εμπόδια στην ευχαριστιακή ένωση με τους Ορθοδόξους...

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Υπάρχει κανείς... που υποστηρίζει ακόμα ότι οι προσεγγίσεις και οι διάλογοι μεταξύ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και παπισμού έχουν ΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΟ χαρακτήρα;
 

Ο Πάπας δεν βλέπει εμπόδια στην ευχαριστιακή ένωση με τους Ορθοδόξους...
            Ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμα που απέστειλε προς τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της  θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέου, τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στην ευχαριστιακή κοινωνία μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων». Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου. Τα Ρωμαιοκαθολικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η ένωση τους είναι προ των πυλών...
Ο Πάπας στην προσαγόρευσή του γράφει ότι ο κ. Βαρθολομαίος «προεδρεύει της Ορθοδόξου Εκκλησίας», προφανώς επειδή πιστεύει ότι «ένας είναι ο ηγεμών του Χριστιανισμού». Πάντως  δεν ασπάζεται τις καινοφανείς απόψεις του Φαναρίου, περί του Πρωτείου του κ. Βαρθολομαίου στην Ορθοδοξία, όπως εκείνος το κατέχει στη Δύση...