ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

« διὰ τῆς συμμετοχῆς ἡμῶν εἰς τὴν Οἰκουμενικὴν Κίνησιν καὶ ἰδίᾳ διὰ τῶν θεολογικῶν διαλόγων δίδεται ἡ μαρτυρία τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως…»

Εἰσήγησις τῆς Α.Θ.Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου
πρός τήν Σύναξιν τῶν Ἱεραρχῶν τοῦ Θρόνου
(29 Αὐγούστου 2015)
Ἱερώτατοι καὶ Θεοφιλέστατοι ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,
«Ἰδοὺ δὴ τί καλὸν τί τερπνὸν ἀλλ᾿ τὸ κατοικεῖν ἀδελφοὺς ἐπὶ τὸ αὐτό;» (Ψαλμ. 132). Ἡ ἐρώτησις αὕτη τοῦ ἱεροῦ Ψαλμῳδοῦ ἔρχεται εἰς τὴν σκέψιν μας καθὼς ἀτενίζομεν τὰ προσφιλῆ πρόσωπά σας κατὰ τὴν παροῦσαν Σύναξιν ἡμῶν τῶν ἐχόντων τὸ μέγα προνόμιον καὶ τὴν ὑψίστην καὶ πολυεύθυνον τιμὴν νὰ διακονῶμεν τὸν πανίερον, ἱστορικὸν καὶ μαρτυρικὸν τοῦτον Θρόνον ὡς ἀρχιερεῖς αὐτοῦ, διαδεχθέντες εἰς τὸν κλῆρον τῆς ἐπισκοπῆς σειρὰν μακρὰν προκατόχων, ἐν οἷς πλῆθος ὅλον ἁγίων ἀνδρῶν στερεωσάντων τὴν Ἐκκλησίαν διὰ τοῦ κόπου, τῶν ἱδρώτων καὶ ἐνίοτε τοῦ αἵματος αὐτῶν. Κύριος ὁ Θεὸς δῴη αὐτοῖς ἀνάπαυσιν καὶ ζωὴν αἰώνιον ἐν τῇ κοινωνίᾳ τῶν ἁγίων Του.

Η Ι.Μητρόπολη Γρεβενών, η Πανσέληνος, ο Κουγιουμτζής και ο “Πολιτισμός”

 

undefined
Εισβολή του κοσμικού πνεύματος εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
Πραγματοποιήθηκε η συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσελήνο στο μνημείο της Ι. Μονής Τορνικίου Γρεβενών.
Σύμφωνα με τον  π. Χρήστο Κούρτη, νέο πρεσβύτερο της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών
Όταν οι άλλοι ψάχνουν μάγισσες και η Εκκλησία ποιεί πολιτισμό.
Την Κυριακή 30 Αυγούστου γίναμε μέτοχοι ενός πανέμορφου καλλιτεχνικού γεγονότος. Ο Δήμος Δεσκάτης, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων... του Νομού Γρεβενών, οργάνωσε για πρώτη φορά στον χώρο έξω από την Ιερά Μονή Τουρνικίου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, μία βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όσων παρευρέθησαν.

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Σε πόλεμο ολοκληρωτικό απαράσκευοι

 

undefined
Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Ζ​​ούμε μάλλον τη δυσκολότερη και κρισιμότερη ιστορική συγκυρία που γνώρισε ο Ελληνισμός μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα δεδομένα που συγκροτούν τη δραματική συγκυρία είναι καινούργια, δεν έχουμε έμπειρη γνώση για να τα διαχειριστούμε.
Είναι πόλεμος χωρίς να αλληλοσφάζονται στρατοί, να βομβαρδίζονται πόλεις, να καταλαμβάνονται εδάφη από «δυνάμεις κατοχής». Ομως το διακύβευμα είναι το ίδιο, όπως και στις ένοπλες συρράξεις:

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Εκλογές εναντίον Δημοκρατίας!

 

undefined
Στενοχωριέται κανείς να πρέπει να γράψει αυτά τα πράγματα. Για κάθε πατριώτη ‘Ελληνα είναι οδυνηρό (και όχι πάντα εντελώς ακίνδυνο) να ανατμήσει την τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε, να βγάζει τη μάσκα από τα γεγονότα και τους ανθρώπους, να απομυθοποιεί πολιτικούς και οντότητες που τις πίστεψε ένας ολόκληρος λαός ή και ο ίδιος...

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Αλλά ποιος άλλος δρόμος υπάρχει; Μας έχουνε πάρει σχεδόν τη χώρα. Τουλάχιστο να σώσουμε το μυαλό μας. Μόνο αν έχουμε το θάρρος να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, μπορούμε και να την πολεμήσουμε.

Αντιγράφουμε την αλήθεια..

 

undefined
     Το blog δεν συνηθίζει αντί σχολίου να αντιγράφει από άλλα blogs ή sites,
     ..αλλά εδώ θα κάνει μιά εξαίρεση διότι πρόκειται για μιά πολύ ζουμερή και πραγματική ερμηνεία για τον
λόγο των εκλογών.
     Πρόκειται για απόσπασμα ανάρτησης στο blog ''EPIRUS TV NEWS'', και το υπογράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
     Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας:

     ''  Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με την άκαμπτη στάση της και μέσω των Επιτροπών που προήδρευε για την ανασύσταση του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, για την αναψηλάφηση της λίστας Λαγκάρντ, για την απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα από την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, θορύβησαν αν όχι τρομοκράτησαν τη Γερμανική κυβέρνηση.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ UNISEF KAI ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Ένα βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε σκόπιμα από την UNICEF και με το οποίο παρουσίασε απευθυνόμενη σε μικρά παιδιά ένα διαφορετικό πλάσμα, ίσως εξωγήινο, προκαλεί σοκ καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι μια ανώτερη κάστα ζωής υπάρχει ανάμεσα μας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας καθηλώσει στην δική της ανωτερότητα.
Ένα από τα βασικά στοιχεία μαζικής χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης και παράλληλα εκφοβισμού της, που αναπτύχτηκε σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα, είναι και το ζήτημα της ύπαρξης εξωγήινης ή κάποιας ανώτερης μορφής ζωής.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Ο αντιχριστος και τα σημεια της ελευσεως του

Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Γ΄, 2015, σελ 108-109

Ο Αντιχριστος και μικροι πλιατσικολογοι

Εξ. Χριστ.Τώρα σιγὰ – σιγὰ μπαίνουμε στὸ νόημα. Γι᾿ αὐτὸ λέει ὁ ἀπόστολος Παῦλος στὴν Β´ Θεσσαλονικῆς ἐπιστολὴ· Μὴ ταράσσεσθε («μήτε θροεῖσθαι» 2,2). Θὰ περάσουν αἰῶνες, θὰ περάσουν χρόνια, θὰ γίνουν πολλὰ σημεῖα, καὶ μετὰ θὰ παρουσιαστῇ ὁ ἀντίχριστος.

Μικροὶ ἀντίχριστοι εἶνε ὁ Νέρων, ὁ Μωάμεθ, ὁ Χίτλερ, ὁ Στάλιν, ὁ Ἀττίλας. Ὅλοι αὐτοὶ εἶνε πλιατσικολόγοι, μπροστὰ στὸ μεγάλο ἀντίχριστο· ἁρπάζουν καμμιὰ κόττα. Θὰ παρουσιαστῆ ὁ μεγάλος πλιατσικολόγος, ὁ μεγάλος λῃστής, ὁ μεγάλος κακοποιός, ποὺ θὰ συγκεντρώσῃ στὰ χέρια του ὅλη τὴ δύναμι καὶ μ᾿ αὐτὴν θὰ καταποντίσῃ τὴν ἀνθρωπότητα.
Ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὀνομάζει ἀντίχριστο· τὸν Πάπα καὶ τὸν Μωάμεθ καὶ λέγει· οἱ δύο αὐτοὶ εἶνε εἰς ἀπώλειαν…

Ὁ ἀντίχριστος καὶ τὰ σημεῖα τῆς ἐλεύσεώς του

Προετοιμαστείτε με προμήθειες γιατί πλησιάζει χρηματιστηριακό κραχ...

 

undefined
Η Κίνα ξεκίνησε να χειραγωγεί την διεθνή αγορά κάνοντας κέρδη και δημιουργώντας αποθέματα!
Ο Dow Jones χάνει ήδη 1.000 μονάδες!
Ανάμεσα στα σημερινά πρωτοσέλιδα είδαμε: 
“Βουτιά 1.000 μονάδων στο άνοιγμα για τον Dow Jones
 
Μαύρη Δευτέρα- Χαμηλές τιμές για το πετρέλαιο
 
Ο NYSE θα αναστείλει τη διαπραγμάτευση εάν ο Δείκτης βυθιστεί 7%...
 
Εξαφανίστηκε πλούτος 1,8 τρις δολλάρια από τα νοικοκοιριά
 
Προμηθευτείτε κονσερβοποιημένα αγαθά και εμφιαλωμένο νερό…”.
 
Σύντομα θα ακούσουμε για το θαυματουργό "ριμπάουντ" εξαιτίας της νοθείας της Κεντρικής Τράπεζας της αγοράς και πιθανότατα θα δούμε ένα βραχυπρόθεσμο ράλι, όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες στην Κίνα. 

Το Γένος μας αγρίεψε


  Στις 24 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του νεομάρτυρα αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Θα όφειλε να τον τιμά και η Πολιτεία, καθώς υπήρξε ο μεγαλύτερος φωτιστής του σκλαβωμένου Γένους μας, αφού με τις προτροπές του κτίστηκαν πλήθος σχολείων, όπως ο ίδιος γράφει σε επιστολή του προς τον αδελφό του Χρύσανθο, δάσκαλο, λίγους μήνες προ του μαρτυρίου του: «Έως τριάντα επαρχίας περιήλθον, δέκα σχολεία ελληνικά εποίησα, διακόσια δια κοινά Γράμματα, του Κυρίου συνεργούντος και τον λόγον μου βεβαιούντος δια τινών επακολουθησάντων σημείων».
            Η Πολιτεία, δια των εκπροσώπων του λαού υποτίθεται, αρνείται την τιμή στον άγιο, επειδή το νεοελληνικό κράτος – προτεκτοράτο δομήθηκε κατά τα δυτικά πρότυπα από τους «προστάτες» μας, που έδιωξαν τους Τούρκους, για να γίνουν οι νέοι αφέντες μας. Αυτοί οι «προστάτες» μας, μετά τη δολοφονία του λαμπρού πρώτου κυβερνήτη μας, του Καποδίστρια, διαφεντεύουν τη χώρα και επιβάλλουν διαχρονικά την προς άσκηση πολιτική στους πρόθυμους να υποταχθούν στις απαιτήσεις τους πολιτικούς «δια μίαν δολεράν καλημέραν των πρέσβεγων», που γράφει και ο Μακρυγιάννης με δόση αφέλειας βέβαια. 

Ελλήνων Ύβρις

 ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Πόσοι Έλληνες έχουμε μείνει; . !!!!
Όλα ασπρόμαυρα και πάλι, μόνο που σιώπησε η χώρα πολύ πριν της κόψουμε εμείς την γλώσσα.
Την είχαμε από χρόνια ισοπεδώσει κι έτσι δεν υπάρχει σπίτι με αυλή να κλειστούμε στα όρια της και να λέμε το σεργιάνι μας το κάναμε στον κόσμο κι ας ήταν δυο μέτρα γης.
Δεν υπάρχει καφενές να μαζεύει αυτούς που μένουν, τον δώσαμε αντιπαροχή με αντάλλαγμα μία πολυθρόνα από φορμάικα και έναν φτηνιάρικο πολυέλαιο να κρέμεται πάνω από τα σκυμμένα μας κεφάλια. Δεν θα αντέξουμε στο ασπρόμαυρο γιατί ξεβάψαμε από μοναχοί μας. Ξεριζώσαμε τα γεράνια μας που από κάτω κρύβαμε το κλειδί.

Απέχω...


Δεν θα πάρω με την σειρά τα ψηφοδέλτια, ούτε θα περιμένω στην ουρά, ούτε θα παραδώσω την ταυτότητά μου να εγγραφούν σωστά τα στοιχεία μου για το εκλογικό μου «δικαίωμα». Αρνούμαι.
Και ναι, αυτή την φορά δεν το κάνω με κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή την φορά δεν θα μπω στο παραβάν, ούτε θα κλειστώ στο σπίτι εκείνη την Κυριακή. Αντιθέτως θα βάλω την πανοπλία της συνείδησης και θα βγω στα καφενεία που συναθροίζονται υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που θεωρούν ότι η άθλια ύπαρξή τους πήρε βαρύτητα λόγω της ανάγκης του κάθε καημένου επικεφαλής να κλείσει ψηφοδέλτιο, και θα φτύσω.

Οικονομία στα μέτρα του Ράιχ


  • Οι καλύτεροι υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων
  • Το υπουργείο Οικονομικών ορίζει τις Τράπεζες ως κυβερνήτες
  • ΑΦΜ εκ γενετής, επιβολή πλαστικού χρήματος
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Η μνημονιακή διακυβέρνηση καλά κρατεί ακόμα κι αν η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό. Μέσα στην αναμπουμπούλα για το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα έχει η Ελλάδα στις εκλογές, οι μνημονιακοί νόμοι με το προκάλυμμα τις μεταρρυθμίσεις οδεύουν προς εφαρμογή.
Ο καλύτερος μνημονιακός κυβερνητικός υπάλληλος αποδεικνύεται ο υπουργός Αλεξιάδης. Τρία σχέδια φορολογικής μέγγενης βάζει μπροστά καθιστώντας άκυρες τις εκλογές πριν καν γίνουν εφόσον τα μέτρα αφορούν την καθημερινότητα και το μέλλον των πολιτών άσχετα με την πολιτική επιλογή τους.

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Η αίρεσις, το σχίσμα και η ενδεικνυομένη προς τους αιρετικούς και σχισματικούς ποιμαντική στάσις

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Κάποιοι τα παρακάτω τα έχουν ξεχάσει...... καιρός να τα θυμηθούν. Για να μην ισχύσει γι' αυτούς "Ο κοινωνών ακοινωνήτω, EΣTAI ακοινώνητος "

Η αίρεσις, το σχίσμα και η ενδεικνυομένη προς τους αιρετικούς και σχισματικούς ποιμαντική στάσις

Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης,
Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, Αγίου Όρους

Η αίρεσις, το σχίσμα και η ενδεικνυομένη προς τους αιρετικούς και σχισματικούς ποιμαντική στάσις
Η παράδοσις της Εκκλησίας, ως αποτυπούται εις τους ι. Κανόνας, κατενόησε πάντοτε την αίρεσιν και το σχίσμα ως φρικτά και αποτρόπαια μέσα, δι’ ων ο εχθρός της σωτηρίας επιχειρεί «μερίζειν το του Χριστού σώμα» δια να ματαιώση την σωτηρίαν του ανθρώπου.[01]
Οι Πατέρες της Εκκλησίας, επόμενοι τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης και ιδία του Απ. Παύλου και του Ευαγγελιστού Ιωάννου, οι οποίοι καταδικάζουν την αίρεσιν μετά σφοδρότητος, ουδεμίαν εδέχοντο συμφιλίωσιν ή συνύπαρξιν με την αίρεσιν, αρνούμενοι να ίδουν αυτήν υπό το πρίσμα του σχετικισμού και σκεπτικισμού, ως ατυχή αλλά πάντως ευγενή και νόμιμον προσπάθειαν ερμηνείας της χριστιανικής αληθείας.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Θέατρο του Αλέξη που στήνει οικουμενική μέσω λαϊκής εντολής

 

undefined
Το λέω συνεχώς ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είναι θεατρικό. Δηλαδή αφενός τα διάφορα μέρη του (κόμματα) δεν εκφράζουν κοινωνικές τάξεις και συγκρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα, αφετέρου όλα τα κόμματα αγωνίζονται για την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος (δηλαδή για την ανάληψη της εξουσίας μέσα στο σύστημα) και όχι για την αλλαγή του.

Μία νέα προδοσία πριν τις εκλογές

 

undefined
Ο Τσίπρας επικαλούμενος την δημοκρατία βάζει την Γερμανία στην πολιτική διακυβέρνηση της Ελλάδας

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Η κυβέρνηση αφού ολοκλήρωσε το έργο της, που δεν ήταν άλλο από το να υπογράψει και η Αριστερά ένα μνημόνιο έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτικός χώρος αντιμνημονιακός, βάζει την Ελλάδα στο νέο σύστημα διακυβέρνησης ως αποικία με νέες εκλογές. Αυτό που θα έχουν να επιλέξουν στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι δεν είναι πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, αλλά τον έπαρχο που θα παίρνει εντολές από τους δανειστές. Θα επιλεγεί ο καλύτερος προδότης.

Η τελευταία αριστερή προδοσία πριν τις εκλογές

Wish you were here..

 

undefined
     Το σημερινό σχόλιο απευθύνεται και είναι αφιερωμένο στον πρωθυπουργό Αλέξη.

     Θάθελα νάσουν εδώ (που πιά δεν είσαι), πρωθυπουργέ Αλέξη.
     Τα κόμματα δεν σημαίνουν τίποτα,
     ..ούτε οι καρέκλες έχουν αξία πρωθυπουργέ Αλέξη.

     Σημασία και αξία
έχουν οι κοινωνία, οι άνθρωποι, ο μικρός άνθρωπος που είμαστε εμείς μέσα μας, η συνείδησή μας.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Λυκούργος Νάνης

Κατ΄ απομίμηση των πρακτικών των πολιτικών οργανισμών σκέπτονται και ενεργούν και κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες
    Κατ΄ απομίμηση των πρακτικών των πολιτικών οργανισμών σκέπτονται και ενεργούν και κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες. Η συλλογιστική και πρακτική τους στο συγκεκριμένο ζήτημα όζει εγκοσμιοκρατικού πνεύματος και εγκλωβίζει την Εκκλησία σε επικοινωνιακές "λογικές".

Να σάς πω κάποιες αλήθειες πικρές; Αντέχετε;


Μού μαζευτήκατε όλοι και όλες στις πόλεις και μού θέλατε ρουσφέτια, ε; Θέλατε να γίνετε όλοι και όλες αργόσχολοι, ε; Το ρίξατε όλοι και όλες στο lifestyle, ε;

Διαθρησκειακή Διάσκεψη στην Αθήνα μεταξύ 2 καί 3 Σεπτεμβρίου 2015 υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν:

Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ, ἐν τῇ ἰδιότητι αὐτοῦ ὡς μέλους τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τοῦ ἐν Βιέννῃ  συσταθέντος, ἐν ἔτει 2012, Ἱδρύματος «King Abdallah International Center for Intereligious and Intercultural Dialogue», μετά τῶν Ἐντιμ. κ. Fahad A. Abualnasr καί Ἐλλογ. Καθηγητοῦ κ. Patrice Brodeur, Γενικοῦ Διευθυντοῦ καί Διευθυντοῦ Προγραμμάτων, ἀντιστοίχως, αὐτοῦ, ἐν ὄψει καί τῆς ἐπικειμένης συγκλήσεως, ἐν Ἀθήναις, Διαθρησκειακῆς Διασκέψεως, μεταξύ 2ας καί 3ης Σεπτεμβρίου τ.ἔ.,  ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί τοῦ ἐν λόγῳ Ἱδρύματος, μέ θέμα «Supporting Citizenship Rights and Peaceful Coexistence between Christians and Muslims in Middle East». 

Εκκοσμίκευση στη χειρίστη της μορφή απαίτησε η “ Ένωση Αθέων” από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας


ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Η ‘’ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ’’ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Είπεν άφρων εν καρδία αυτού· ουκ έστι Θεός» (Ψαλμ. 13,1)
Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ένωσης αθέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη, συζητήθηκαν  τα αιτήματα που υπέβαλαν για εκκοσμίκευση της Παιδείας.  Η επιζητούμενη πλήρης εκκοσμίκευση από μέρους της Ένωσης αθέων, έχει απώτερο στόχο με βάση τη σχετική  ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει και στην ιστοσελίδα τους τα εξής :

Ώρα προσευχής…


…Κύριε εισάκουσον της προσευχής μου, ενώτισαι την δέησίν μου εν τη Αληθεία Σου….
 
Χαμηλό φως… ίσα – ίσα που να διακρίνονται τα πρόσωπα…. Η φωνή παιδική… Δεν διακρίνεις ακόμα αν είναι από αγόρι ή κορίτσι… Ναι όπως με τις αγγελικές φωνές… Θεέ μου… τι μας χαρίζεις ! ! !… Πως μας χαρίζεσαι ! ! ! …..
Ώρα προσευχής στον κήπο του Ναού… Ώρα του Μικρού Αποδείπνου… Ώρα ψυχικής ανάτασης…
Μετέχοντες… πατεράδες… και μητέρες και γιαγιάδες… και παππούδες.. με τα παιδιά τους.. και τα εγγόνια τους…
 Τρείς γενιές… προσεύχονται…. Κύριε σώσον τους ευσεβείς….
 Η φωνή του παπά μοιράζει… τα κομμάτια της προσευχής… σ’ αυτό το υπέροχο.. το απόκοσμο πνευματικό δείπνο.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Δεν είναι Μνημόνιο. Είναι ευλογία!...

 

undefined
Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το blog διαψεύδει τα ασύστολα ψεύδη, την απροκάλυπτη προβοκάτσια, πως αυτό το καινούργιο που ζούμε είναι Μνημόνιο.
Δεν είναι!
Είναι ο τρόπος για να βγούμε απ' τα Μνημόνια, απ' τα οποία είχαμε βγεί, αλλά έπρεπε να ξαναμπούμε για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε και να λέμε πως βγήκαμε, όντας βυθισμένοι σ' αυτά, που θα μπορούσαμε να είχαμε βγει οριστικά, αν δεν είχαμε ξαναμπεί!

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Εκτελώντας "δημοκρατικά" μία ιστορική χώρα

 

undefined
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η ιστορία θα γράψει με τα πιο μελανά χρώματα αυτή την περίοδο της ελληνικής δημοκρατίας, όπου οι εκπρόσωποι του λαού αποδείχτηκαν οι νεκροθάφτες του ελληνικού έθνους, οι νεκροθάφτες των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, οι μεγαλύτεροι θεατρίνοι που πέρασαν ποτέ από τα έδρανα της ελληνικής βουλής.

Η τιμή της λεβεντιάς

 

undefined
Της Κατερίνας Γκαράνη

Τώρα θέλω να σε δω χωρίς χώρα, χωρίς δημοκρατία, χωρίς δικαιοσύνη και με την ρετσινιά του αντιδημοκράτη αν τολμήσεις να μιλήσεις, τι θα κάνεις, λεβέντη Έλληνα.

Συνέχισε να εγκλωβίζεσαι στην προσωπική σου επιβίωση, στο πόσο θα πάει το μεροκάματο και πώς θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ γιατί με αυτή τη λογική κάνεις την μεγαλύτερη χάρη στους κοπρίτες που σε εξουσιάζουν τυπικώς και στα ευρωπαϊκά γερμανογεννήματα που σε εξουσιάζουν ουσιαστικώς.

ΟΧΙ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ...ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΥΦΛΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ..ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΦΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΩΔΙΑ..ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ..
ΟΧΙ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ...ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ..

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Κοίμησις τῆς Θεοτόκου
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Σκεπη του κόσμου istΣΗΜΕΡΑ, ἀγαπητοί μου, μὲ ἰδιαιτέρα συγκίνησι ἔρχομαι ν᾿ ἀποδώσω εὐχαριστία στὴν ὑπεραγία Θεοτόκο, τὴν ὁποία σέβομαι καὶ ἀγαπῶ ἀπὸ τὴν παιδική μου ἡλικία. Διότι εἶμαι ἀπὸ ἕνα νησὶ τοῦ Αἰγαίου, ἀπὸ τὴν Πάρο, ὅπου, ὕστερα ἀπὸ τὴν Τῆνο, ἡ Θεοτόκος τιμᾶται ὅλως ἰδιαιτέρως καὶ ἔχει εἰκόνα ἱστορική, τῆς Παναγίας τῆς Ἑκατονταπυλιανῆς.
Τί νὰ ποῦμε; Νὰ ὑμνήσουμε τὴν Παναγία; Δὲν ἔχει ἀνάγκη ἀπὸ μᾶς. Τὴν ὕμνησαν ἄγγελοι, ὑμνογράφοι, πατέρες τῆς Ἐκκλησίας. Τί νὰ προσθέσουμε ἐμεῖς; Ἀλλ᾿ ἐπειδὴ δὲν πρέπει νὰ γίνεται ἀκολουθία χωρὶς κήρυγμα, ἂν θέλουμε νὰ ἔχουμε ἐκκλησία ζῶσα, θὰ τολμήσω νὰ πῶ λίγες λέξεις πρὸς τιμήν της.

Παγκόσμιες ημέρες ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ  και στο Ορθόδοξο Συναξάρι  έγινε πλέον της μόδας να προσθέτουνε και  εορτές των παγκοσμίων  ημερών, όπως η 1η Σεπτεμβρίου  για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, και έπονται και άλλες.
Μάλιστα σαν μαϊντανός πετάχθηκε πρόσφατα  και ο Πάπας, σε  δείγμα καλής θελήσεως για την ψευδο-ένωση των Εκκλησιών, προκειμένου  να δηλώσει και την συμμετοχή του Βατικανού στην επέτειο αυτή.
Ξεχνάνε όμως ότι μέσα στα ιερά πλαίσια της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας και της Ορθοδόξου πνευματικότητας είναι διάχυτα τα αιτήματα στον Ι.Χριστό «υπέρ υπέρ ευκρασιας αερίων,ευφορίας των καρπών της γης και καιρών ειρηνικών»...Όλη η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας μυρίζει  συμπόνια, ευσπλαχνία  και συμπάθεια για τον άνθρωπο , τον κόσμο και όλη την θεική δημιουργία.Δεν έχουμε λοιπόν καμία ανάγκη να καθιερώνουμε ειδικές εορτές και ημέρες μνήμης  που να ειδωλοποιούν την κτίση παρά τον Κτίσαντα .

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Σήμερα και άλλοτε

 

Συναντηθήκαμε σε μια κατασκήνωση, λίγο μετά το έτος 2000, με κάποιους συναδέλφους. Τα βράδια καθόμασταν αργά και  οι συζητήσεις περιστρέφονταν σε  διάφορα θέματα προς οικοδομή και ψυχαγωγία. Ήταν πολύ ευλογημένα, παρόλο που είχαμε   λίγες  μέρες στη διάθεσή μας.
Ένα βράδυ, που η συζήτηση στράφηκε στο θέμα της νηστείας, ό συνάδελφος, ο Γιώργος από τα Γιαννιτσά, άρχισε να μας περιγράφει την ταλαιπωρία που πέρασε με την οικογένειά του κατά την ολιγοήμερη εκδρομή τους στα ορεινά χωριά της Ηπείρου,  περίοδο νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ!ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ!ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΚΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ!ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΣ.
Ανδρεαδάκης Νίκος   Κυριακή μεσημέρι. Μόλις επιστρέψαμε στο σπίτι από την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία όπου κοινωνήσαμε όλοι μαζί. Ετοιμαστήκαμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την εβδομάδα που έρχεται…
   Η σύζυγος με την βοήθεια του Θεού, είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα. Καθώς ετοιμάζει το κυριακάτικο τραπέζι, βγήκα έξω με τους δύο γιους μου να παίξουμε μπάλα και να ασχοληθώ λίγο μαζί τους. Είναι ευκαιρία σήμερα που είναι Κυριακή και δεν εργάζομαι, να έρθουμε πιο κοντά…

Δεν είναι ανίκανοι, επικίνδυνοι είναι...


Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας

Λοιπόν, για να σοβαρευόμαστε κάποια στιγμή! Με αφορμή τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας της (δήθεν) ελληνικής (και δήθεν) κυβέρνησης με τους μεγαλοτοκογλύφους, κι επειδή πολλά έχω ακούσει εδώ κι ένα μήνα από τα χείλη των (κεντρικών αλλά και τοπικών) παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, να πω ότι πραγματικά καγχάζω με τη στάση των περισσότερων από αυτούς και τη (μάταιη) προσπάθειά τους να βαφτίσουν το κρέας ψάρι!
Και λέω μάταιη, γιατί είναι φανερό πως δεν είμαστε (όλοι) σε αυτόν τον τόπο διανοητικά καθυστερημένοι, όπως προφανώς θέλουν να μας θεωρούν.

Προδοτάκο!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:  " ..χαϊδευτικά ο χαρακτηρισμός.. γιατί στην ουσία πρόκειται για μεγάλο προδότη.."
Του Γιάννη Λαζάρου

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από το εγκεφαλικό διαβάζοντας αυτά που πρόκειται να υπογράψει η αριστερή κυβέρνηση και ο μεγάλος ηγέτης Τσίπρας κάνει δήλωση που δικαιολογεί την εμμονή του στο Μνημόνιο:
"Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στα δίκτυα της διαπλοκής και τις παθογένειες. Αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια".
Ο Τσίπρας υπέγραψε το τραγικότερο Μνημόνιο όλων για να αντιμετωπίσει την διαπλοκή και τις παθογένειες του συστήματος! Κατά πού πέφτει το Μαξίμου να στείλουμε τα φάσκελα ηλεκτρονικώς. Πού να το βρούμε αυτό το τρελό αγόρι της αριστερής πολιτικής που υπογράφει Μνημόνιο μέσα στο οποίο βάζει στρατιές υπαλλήλων των δανειστών να διαχειρίζονται τα οικονομικά και εθνικά ζητήματα της χώρας να του δώσουμε ένα φιλί στο...κούτελο.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: Προτιμῶ χίλιες φορές νά μέ λέγουν «ἀντιπαπικό»…

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
Δημητσάνα - Μεγαλόπολη, 10 Αὐγούστου 2015
EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
Ἀγαπητοί μου
Συμπρεσβύτεροι ἀδελφοί,
1. Τώρα τό θέρος ἰδιαίτερα ἔρχονται στά ὡραῖα μας χωριά οἱ αἱρετικοί καί μάλιστα οἱ χιλιαστές, γιά νά σπείρουν τό δηλητήριο τῆς πλάνης τους. Σεῖς πρέπει νά εἶστε οἱ φρουροί τῆς ποίμνης σας καί νά τήν διαφυλάττετε ἀπό τούς ἐχθρούς τῆς πίστης μας.
Στήν παροῦσα μου ἐγκύκλιο θέλω νά σᾶς γράψω κάτι πού τό θεωρῶ σοβαρό: Πρό ὀλίγων ἐτῶν, μετά ἀπό μία ἐπικίνδυνη ἐπίσκεψη τῶν χιλιαστῶν στά χωριά μας, κατά τήν ὁποία αὐτοί διένειμαν τήν Καινή Διαθήκη καί τά περιοδικά τους στούς χριστιανούς μας, σᾶς ἀπηύθυνα ἐγκύκλιό μου, στήν ὁποία σᾶς ἔγραφα νά συμβουλεύσετε τούς πιστούς νά παραδώσουν στό πῦρ ὅλη τήν προσφορά αὐτή τῶν ψευδομαρτύρων τοῦ Ἰεχωβά.

Τους Ποιμένες μας, τους θέλουμε καθαρόαιμους Ορθοδόξους και όχι προτεσταντίζοντες και κρυπτοπαπικούς.


Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
Αναρωτιέμαι πολλές φορές, ποια είναι η στάση, που οφείλει να κρατήσει ένας Ρωμηός, σε περιπτώσεις,  που η ουσία της Πίστεώς μας προσβάλλεται από κάποιους ανθρώπους, και μάλιστα από ’’έγκριτους’’ καθηγητές των λεγόμενων θεολογικών μας σχολών ή ακόμα και από γνωστούς ’’προβεβλημένους’’ Ιεράρχες;

Ή αλλιώς, μέχρι ποιο σημείο έχει το δικαίωμα ένας Ορθόδοξος Χριστιανός, εν ονόματι τάχα του δυτικόφερτου κώδικα καλής συμπεριφοράς, να σιωπά και να μην υπερασπίζεται-ομολογεί την Πίστη των Πατέρων του, όταν αυτή η Πίστις περιφρονείται από κάποιους επιτήδειους και -το χειρότερο- παραχαράσσεται και αλλοιώνεται;

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος .

...για Οικουμενισμό, Ενωμένη Ευρώπη ...

Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος για Οικουμενισμό, Ενωμένη Ευρώπη ...
5. Από την 5η Ομιλία στον Δανιήλ, 15-11-1981
... Να ξέρετε όμως, παιδιά, ότι ο Οικουμενισμός είναι ο τελευταίος πρόδρομος του Αντιχρίστου. Όταν θα γίνει μιά ισοπέδωση θρησκευτική και πολιτική, κυβερνητική, και θα υπάρξει ένας μόνο που θα κυβερ­νήσει τον κόσμο, αυτός ο ένας κατά την Αγία Γραφή και τους Πατέρες -έρχονται δε και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών πλάι να μας το πουν, που είναι προϊόντα των Εβραίων και είναι τελείως ανεξάρτητα από την Αγία Γραφή- αυτός θα είναι ο Αντίχριστος.
Έτσι, χωρίς περιστροφές, ο Οικουμενισμός χαρακτηρίστηκε ως αντίχριστο σύστημα από τους μεγαλύτερους θεολόγους της εποχής μας, όπως από τον μακαρίτη τον πατέρα Ιουστίνο Πόποβιτς[1], Σέρβο, αλλά και από άλλους επιφανείς θεολόγους Ορθοδόξους. Ο Οικουμενισμός χαρακτηρίστηκε ως αντίχριστο σύ­στημα!... Χωρίς περιστροφές!

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Γιατί οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας

 

undefined
Η τιμωρητική διάθεση προς την Ελλάδα έχει καταντήσει συνώνυμο πολιτικής στη χώρα της Μέρκελ
Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Στη δεκαετία του '80 κάποιοι νεαροί διαδηλωτές με στρατιωτικά αμπέχονα κραύγαζαν «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών». Ακόμη κι αυτοί όμως, μέσα στον επαναστατικό τους οίστρο, φρόντιζαν να διευκρινίζουν ότι τα έχουν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις της Ουάσινγκτον. Οχι με τον αμερικανικό λαό.
Σήμερα αρκετοί Ελληνες εξακολουθούν να διαφωνούν με ορισμένες από τις διεθνείς πρακτικές της κυβέρνησης Ομπάμα, παρότι ο συγκεκριμένος Αμερικανός πρόεδρος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους της πρόσφατης περιόδου. Η πολιτική ωστόσο αφήνει αδιάφορα τα αισθήματα μεταξύ των δύο λαών, που διέπονται από σχέσεις συμπάθειας και αλληλοσεβασμού.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Σπανουδάκης: "Να βρούμε αυτούς που θα σηκώσουν την Ελλάδα και πάλι ψηλά..."

Ναί λοιπόν, ζώ σ' αυτήν την χώρα.
Μ' αυτούς τούς τόσο διαφορετικούς, από εμένα τουλάχιστον, ανθρώπους, πολιτικούς, παράγοντες και τηλεπερσόνες.

Ποτέ στην ζωή μου, δέν είχα σε υπόληψη, τούς έξυπνους, τούς σπουδασμένους, τούς λαοφιλείς, η τούς επώνυμους.
Άλλωστε αυτοί είναι που καθημερινά, καταστρέφουν ό,τι αγγίζω κι ό,τι αγαπώ.
Την ιστορία μας, την γλυκειά Πόλη, την αγαπημένη Σμύρνη, το χιλιόχρονο Βυζάντιο, την πίστη, την ψυχή την παλληκαριά, τελικά, του να είσαι Έλληνας.

Ξεκαθάρισμα


Πήγαινε πες στην Δημοκρατία να πάει να πλυθεί γιατί η μπόχα της έχει κολλήσει πια στους τοίχους των σπιτιών μας. Μην εθελοτυφλεί επειδή έχει κάμποσους ακόμα που την κάνουν παρέα. Εκείνοι βρωμάνε περισσότερο από την ίδια και οι στάμπες που αφήνει ο λιπαρός ιδρώτας τους -όταν την αγκαλιάζουν-κάνουν το ακριβοπληρωμένο της ταγιέρ να μοιάζει με τοίχο σφαγείου που δεν καθαρίστηκε ποτέ.

Μύθος η διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες


Εάν θέλεις να πείσεις κάποιον λέγοντάς του ψέμματα, τότε πρέπει να βρεις "συμμάχους" που θα επαναλαμβάνουν συνεχώς το ψέμα που "σερβίρεις". Μάλιστα, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη όταν το σερβιριζόμενο ψέμα δεν περιέχει ούτε ίχνος αλήθειας. Αρκεί, φυσικά, να εμφανίζεις συνεχώς "πρόσωπα" (ει δυνατόν επιστήμονες και ειδικούς) που θα επιβεβαιώνουν για την "αλήθεια" του ψεύδους...
Μία τέτοια "επιχείρηση" απαιτεί χρόνο και χρήμα. Για την ακρίβεια, πολύ χρήμα, όταν πρέπει να πεισθεί ένας ολόκληρος λαός. Αν και υπάρχουν μηχανισμοί που εξυπηρετούν τέτοιου είδους "ανάγκες", το μέγα ζητούμενο είναι όχι το ποιός, αλλά το γιατί κάποιος μπορεί να είναι διατεθειμένος ξοδέψει πακτωλούς χρημάτων για να στηρίξει ένα εξόφθαλμο ψέμα. Η απάντηση, βρίσκεται στους πακτωλούς χρημάτων, που θα αποκομίσει ως κέρδος εκείνος που στήνει την επιχείρηση του ψεύδους.

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Από καρδιάς...

Μας χωρίζουν θάλασσες. Βαθιές και τόσο μαύρες που θα τρομάξεις, ραγιά της αριστεράς, της δεξιάς, του κέντρου, του κράτους και του παρακράτους. Η τρύπια βαρκούλα που έβγαλες στα ρηχά και αρμενίζεις μέχρι εκεί που πατώνει ο αστράγαλός σου φαντάζει από εδώ που σε βλέπουμε σαν καρυδότσουφλο.
Μας χωρίζουν βουνά. Ψηλά κι άγρια, καημένε της πολιτικής, της εξουσίας, της συντεχνίας, της λαμογιάς.

Οι ανοησίες του ευρωλάγνου κ. Μάρδα

Σε πρόσφατο post στο διαδίκτυο με τίτλο "Προς Δραχμιστές" ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποδοχή του τρίτου επαχθούς και κατάπτυστου μνημονίου από τον πρωθυπουργο και την κυβέρνηση καθώς και να απαντήσει στην κριτική των διαφωνούντων εντός Σύριζα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωλαγνεια
τoυ ΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ
Επειδή το βασικό δίλημμα στο οποίο απάντησε η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουλίου ήταν ευρώ η εθνικό νόμισμα, στην πραγματικότητα υποταγή η ρήξη, επιλέγοντας την υποταγή, η επιχειρηματολογία του κ. Μαρδα επικεντρώθηκε σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι ένα θετικό των τελευταίων πέντε δραματικών μηνών, αφού διαλυθήκαν και οι τελευταίες αυταπάτες για το τι είναι η ΕΕ. Άρα η συζήτηση δεν μπορεί να περιστρέφεται πλέον γύρω από αερολογίες περί...

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ

 ΕνΩΧ 31 Ἰουλίου 2015
Θεός ἀεὶ παρών!
Ἰησοῦς Χριστός ὁ Μέγας Ἀρχιερεύς τῆς Θρησκείας τῶν Εὐσεβῶν ἁπάντων τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ ἐμοὶ λόγοι οὐ μὴ παρελεύσονται. (Μαρκ.13:31)
Τρισήλιος ὁ Πατήρ, Δόξα τῷ Υἱῷ, Ἅγιε Ἀθάνατε, Ἐλέησον ἡμᾶς.

Λόγος Ἐν Ὧ Χριστός, ἡ Ἀλήθεια τοῦ Φωτός, Γνῶσις Δωρεάν καὶ Ἄτη Κυρίου.
Ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν. (Ἰω. 16:13)
Ὁ γραμματεύς τοῦ Πατρός καὶ παραστάτης τοῦ Υἱοῦ, ὁ λαλῶν ἁπλῶς ἵνα πάντες νοήσωσιν, ἐν Πνεύματι Ἀληθείας.
Εἰ τὰ ἐπίγεια εἶπον ὑμῖν καὶ οὐ πιστεύετε, πῶς ἐὰν εἴπω ὑμῖν τὰ ἐπουράνια πιστεύσετε; (Ἰω.3:12)
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ

Πολλές φορές μια ομάδα παιδιών καταστρώνει σχέδια μεγαλεπήβολα, σχέδια ονειροπόλα, που περιλαμβάνουν πολέμους ή μάχες με δράκους και εξωγήινους, με συμμορίες και μαφιόζους, πάντοτε με αντιπάλους δυνατότερους, τους οποίους όμως πάντοτε καταφέρνουν και κατατροπώνουν. Αυτά τα όνειρα έρχονται να τα ενισχύσουν και πολλές ανάλογες ιστορίες μυθικών προσώπων, όπως του Δαβίδ με τον Γολιάθ, του Ηρακλή με την Λερναία Ύδρα, του Οδυσσέα με τον Κύκλωπα, κ.ά.