ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Χέρι χέρι Εκκλησία και Κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Συμφωνούμε απολύτως με την τοποθέτηση του Σεμασμιωτάτου Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ. Όμως με μια κυβέρνηση που όπως ο ίδιος λέει "..ταπεινῶς φρονῶ ὅτι μετά τήν σταθεροποίηση τῶν οἰκονομικῶν τῆς χώρας θά ἀρχίσει κατά μέτωπον ἐπίθεση κατά τῆς Ἁγιωτάτης ἡμῶν Ἐκκλησίας διά τόν κατά τούς κυβερνώντας «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» τῆς κοινωνίας. ",με τέτοια κυβέρνηση και τέτοιους κυβερνώντες, ουδεμίαν σχέση έχει η Εκκλησία του Χριστού, παρά μόνο αν μετανοήσουν και δεχθούν ξανά το Άγιον Μύρο.
 Εις αντίθετη περίπτωση, μπορεί να προκύψει ίσως κάποιο όφελος για τα προβλήματα που συζητήθηκαν, μα λυπηρό και να το πει κανείς... η Εκκλησία θα χάσει το ποίμνιό της, γιατί δημιουργεί την εικόνα  ότι τα "βρήκε" με μία κυβέρνηση ΑΘΕΗ και ΑΝΑΛΓΗΤΗ.  ΦΩΝΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.
maximou-ieronimos-7
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Προσφυγικό, φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών Ηλείας Γερμανό και Σιδηροκάστρου Μακάριο που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Να αναφερθεί ότι την συνάντηση είχε αποκαλύψει με σχετικό δημοσίευμα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.
Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα παρόντων των Υπουργών Παιδείας Ν. Φίλη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.
Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία που έχει με την Εκκλησία και πως θεωρεί την Εκκλησία εταίρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τοσο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οσο και οι πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως καθετί που απασχολεί τις δυο πλευρές θα συζητείται στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας "και όχι στους τηλεοπτικούς δέκτες" όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου και των δυο μελών της ΔΙΣ είναι ανταποδοτική της επίσκεψης που έκανε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο.
Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες των ακριτικών νησιών θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν τους πρόσφυγες.
maximou-ieronimos-1
maximou-ieronimos-2
maximou-ieronimos-3
maximou-ieronimos-5
maximou-ieronimos-8
maximou-ieronimos-9
maximou-ieronimos-10

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/24-ekklisies/ekklisia-tis-ellados/4156-xeri-xeri-ekklisia-kai-kubernisi-foto