ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Μακαριώτατε η Ελλάδα μας είναι σκλαβωμένη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
....Όταν ο Ιουλιανός ο παραβάτης,  ο ασεβής και διώκτης των Χριστιανών, θέλησε να πάει στην Περσία να πολεμήσει πέρασε κοντά από την Καισαρεία. Ο Άγιος Βασίλειος γνωρίζοντας τον από την Αθήνα όπου ήταν συμφοιτητές πήγε μαζί με τον λαό να τον τιμήσει. Ο Ιουλιανός απαίτησε να του δώσει δώρα. Ο Άγιος  αφού δεν είχε τίποτε άλλο, θεώρησε ότι το καλύτερο δώρο για τον βασιλιά θα ήταν τρεις από τους κριθαρένιους άρτους του. Έστειλε λοιπόν ο Άγιος τους άρτους στον Ιουλιανό.  Ο Ιουλιανός θύμωσε και  διέταξε τους υπηρέτες να ανταμείψουν τη δωρεά και να δώσουν χόρτο από το λιβάδι. Ο Άγιος Βασίλειος βλέποντας την καταφρόνηση του βασιλιά του είπε «εμείς, βασιλιά σου προσφέραμε ότι πολύτιμο είχαμε από κείνο δηλαδή που τρώμε, και εσύ φαίνεται μας αντάμειψες από εκείνο που τρως». Δηλαδή ούτε λίγο , ούτε πολύ τον αποκάλεσε ζώο. Τότε ο Ιουλιανός θύμωσε πάρα πολύ και απείλησε, ότι όταν θα επιστρέψει από την Περσία νικητής, θα κάψει την πόλη και τον λαό θα τους πάρει δούλους. Όσο για τον ίδιο τον Άγιο Βασίλειο θα τον ανταμείψει όπως πρέπει......
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

..Hρνείτο λοιπόν ο Oυάλης τον Χριστό. Kαί ήθελε να επιβάλει το αντίχριστο δόγμα σέ όλη την οικουμένη. Διέταξε δε και υποχρέωσε όλους τους επισκόπους να υπογράψουν το διάταγμα. Εκτελεστής της εντολής του βασιλέως έγινε ένα αχρείο υποκείμενο, ένας έπαρχος, που λεγόταν Mόδεστος. O Mόδεστος λοιπόν άρχισε να περιοδεύει από πόλι σε πόλι. Συναντούσε επισκόπους που, τρέμοντας σαν λαγοί, υπέγραφαν το διάταγμα του Oυάλεντος, για να μη χάσουν τους θρόνους των. Κάποτε όμως έφθασε και στην Καισάρεια. Κάλεσε τον Μέγα Βασίλειο, και τότε μεταξύ των δύο ανδρών διεξήχθη ένας διάλογος, που θα μείνει στην ιστορία. Λέει ο Mόδεστος·

―Ήρθα εδώ στην Καισάρεια για να υπογράψεις το διάταγμα του βασιλέως.

Απαντά ο Μέγας Βασίλειος·

Δεν υπογράφω τέτοια διατάγματα. Μου το απαγορεύει ο Bασιλεύς των βασιλέων, ο Κύριος ημών Iησούς Χριστός, τον οποίο προσκυνώ και λατρεύω από τή νεαρά μου ηλικία.

―Και δε’ φοβάσαι; ερωτά ο Mόδεστος.

―Tί να φοβηθώ; Tί έχεις στη διάθεσί σου; Tί μπορείς να μου κάνεις;

Απαντά ο Mόδεστος.

―Ένα από τα πολλά κακά που μπορεί να κάνει το κράτος του Oυάλεντος.

―Και ποια είναι τα κακά αυτά;

―Δήμευση της περιουσίας το ένα. Εξορία το δεύτερο. Θάνατος το τρίτο.

Tότε ο Mέγας Bασίλειος του λέει·

Δήμευση δε’ φοβάμαι· δεν έχω τίποτε άλλο παρά ένα ράσο και λίγα βιβλία. Eξορία δε’ φοβάμαι· όπου κι αν με στείλουν, πάσα γη πατρίς. Θάνατο δε’ φοβάμαι· ο θάνατος για μένα θα είναι ευεργέτης, γιατί θα με απαλλάξει γρηγορώτερα από τις ασθένειες του σώματος και θα με οδηγήσει στη βασιλεία των ουρανών. Aπείλησέ με με τίποτ’ άλλο, αν έχεις.

Mετα από τέτοια απάντηση ο Mόδεστος κατέρρευσε και είπε·

―Δεν ξανάκουσα τέτοια λόγια από επίσκοπο.

Φαίνεται δεν συνάντησες ως τώρα ΕΠΙΣΚΟΠΟ, απαντά ο Mέγας Bασίλειος· κ’ έκλεισε ο διάλογος.

Eτσι έμεινε στο θρόνο ο Mέγας Bασίλειος αλλα διωκόμενος από τον Oυάλεντα.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Απίστευτη μνημονιακή δήλωση του Ιερώνυμου!!!
 • Τα κεφάλια κάτω και υποταγή στην κυβέρνηση των κατακτητών, προτείνει ο Ιερώνυμος!!!  
 • Προτρέπει τους Έλληνες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα ευθανασίας που έχει η κυβέρνηση
 • "Δεν μπορεί ο λαός τη μία να ψηφίζει και την άλλη να επαναστατεί"
 • Με υπομονή θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος
 • «Ο λαός είναι κυρίαρχος και αποφασίζει και δεν μπορεί τη μια μέρα να ψηφίζει και την άλλη να λέει ότι επαναστατεί», τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και σημειώνοντας ότι με υπομονή όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

  Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι
  «είναι δύσκολα. Αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε όλες μας τις πλάτες ενωμένοι να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί με ποια έννοια, του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει επαναστατώ. Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;»

  Και πρόσθεσε:
  «Επομένως πρέπει όλα αυτά να τα σκεφτούμε καλύτερα και γενικότερα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα με την εικόνα που έρχονται, με την πραγματική διάσταση που έχουν, αλλά και με τη σκέψη πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση τη δύσκολη. Προσωπικά, συνιστώ να μην μας πιάσει πανικός. Δυσκολίες περάσαμε πάρα πολλές φορές και κρίσιμες εποχές σε αυτό τον τόπο. Λίγο αγώνα περισσότερο, μια προσπάθεια όλων μας, με υπομονή περισσότερη πιστεύω ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ: http://kostasxan.blogspot.gr/2015/10/blog-post_486.html
   

  ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Πρέπει κάποια στιγμή οι Ιεράρχες της Εκκλησίας του Χριστού, να αναλογισθούν οποίων τις θέσεις κατέχουν.... και σε ποιους θρόνους κάθονται. Παράδειγμά τους ας γίνουν οι Άγιοι Πατέρες, όπως ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τα αποσπάσματα από τον βίο του οποίου επίτηδες γράψαμε παραπάνω. Εκείνοι οι Άγιοι ήταν οι πραγματικοί Πατέρες. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΌΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ Ο ΜΑΑΡΤΕΝ ΦΕΡΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΑ ΤΟΥ.
  Μακαριώτατε η Ελλάδα μας είναι σκλαβωμένη, και οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες, λέγει η Ιστορία μας, ευλογούσαν όπλα και σημαίες του ξεσηκωμού. Δεν κοίμιζαν τον λαό με λόγια περιστολής του Ελεύθερου φρονήματος. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.