ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΙΜΑ....

 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου στο http://aktines.blogspot.gr/2015/10/2015.html

.........Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του και σε ορισμένα σημεία της για πρώτη φορά θύμισε λίγο τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Για το μάθημα των θρησκευτικών σημείωσε:
«Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή μας οικονομική κατάσταση, στα πλαίσια της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας, αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε το οσφραινόμαστε».
            Και συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Ιερώνυμος:
            «Εάν όμως υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, (Σημ Η υπογράμμιση στο πρωτότυπο) στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας, αν όλα αυτά είναι μέσα στα «προαπαιτούμενα» ( πράγμα ακατανόητο) τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και πιστός ελληνικός λαός, θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη οχυρά. Τότε θα αποδειχθεί αληθινή η φράση του Μακρυγιάννη <η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον>». (Σημ. Η υπογράμμιση στο πρωτότυπο).   Σημειώνεται ότι όταν αυτά τα έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο τότε Μητροπολίτης Θηβών στεκόταν μακριά του... Τώρα ο ευσεβής λαός, όπως τότε,  είναι πρόθυμος να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια δικών και ξένων, φτάνει ο Αρχιεπίσκοπος και οι άλλοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος. να είναι μπροστάρηδες και να τον εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Είναι λυπηρό η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δια στόματος του Αρχιεπισκόπου να ομολογεί ότι ΤΟΤΕ.... ΘΑ... ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ... Δηλαδή άγιοι της Ιεράς υμών Συνόδου δεν βλέπεται ότι γύρω μας συμβαίνουν ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ... ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...:;  !!!!!  Θα ξεσηκωθείτε; !!!! Πότε Μακαριότατε... όταν πια δεν θα υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ;  Τι άλλο πρέπει να συμβεί; Κρίμα... Φοβόμαστε να πούμε αυτό που υπάρχει στην καρδιά μας.... Σεβόμαστε το σχήμα σας... Κάντε επιτέλους έλεγχο στην στάση σας, και ελάτε να γίνεται ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΣ, όπως σας έχει δοθεί από το Πανάγιον Πνεύμα. Τι περιμένετε; ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΗΔΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ.  Και εσείς μιλάτε για... "....την αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας"... Μα αυτά όλα συνέβησαν δεν έπεσαν στην αντίληψή σας;  Πάλι κρίμα... Συγχωρέσετε το ύφος μας... αλλά πονάμε για την κατάντια της γλυκιάς μας Πατρίδος... για την οποία κατάντια εν' πολλοίς  ή εν ολίγοις ευθύνεστε και ΕΣΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.