ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Σε 15 χρόνια η ΕΕ θα διαλυθεί και θα έρθουν πόλεμοι - Οι 3 χώρες που θα δημιουργήσουν προβλήματα

Τάδε έφη ο Γκουρού των επενδύσεων Γκάι Χαντς
σχόλιο Γ.Θ : Πρέπει να έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν Γέροντα Παίσιο εκεί στην Αγγλία...
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο Γκάι Χαντς, ένας από τους κυρίαρχους Βρετανούς επενδυτές (πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «Βασιλιά των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Μ. Βρετανία),
τείνει να γίνει ο μάντης κακών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε συνέντευξή του στο Reuters δεν διστάζει να αποφανθεί πως: «Σε 15 χρόνια από τώρα η ΕΕ θα διαλυθεί». Οι βασικές αιτίες, κατά τον ίδιο, είναι ότι η έλλειψη σοβαρής ηγεσίας, η άνοδος του πολιτικού εξτρεμισμού και το αυξανόμενο πρόβλημα της μετανάστευσης θα οδηγήσουν την Ένωση, γύρω στο 2030, να «σπάσει» σε μικρά κομμάτια. «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν σε 15 χρόνια από τώρα, η ΕΕ θα είναι όπως τη γνωρίζουμε τώρα.
»Από την άλλη, όμως, είμαι σίγουρος πως αν δεν υφίσταται, τότε η Ευρώπη θα γνωρίσει πολέμους και τούτο είναι κάτι που με τρομάζει». Κατά τον Χαντς, κομβικό σημείο, στην αλλαγή που υφίσταται καθημερινά η ΕΕ είναι ότι το πολιτικό κέντρο αρχίζει να χάνει σημαντικές δυνάμεις και ότι το πολιτικό στερέωμα, ευρωπαϊκά, τείνει να στηριχθεί σε δύο επικίνδυνους πυλώνες: τα δύο άκρα και... ακραία πόδια του πολιτικού φάσματος.
»Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζεται η έννοια του συμβιβασμού σε εθνικό επίπεδο που με τη σειρά της διαλύσει την πολιτική βάση. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει το θέμα των μεταναστών. Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν διαθέτει εκείνες τις πολιτικές ηγεσίες που θα καταφέρουν να χειριστούν όλα αυτά τα θέματα».
Παρόμοια πεσιμιστική πρόβλεψη έκανε πρόσφατα, μέσω του BBC, και ο Τζιμ Μέλλον, επίσης επενδυτής που έχει σχέση με το πολιτικό παίγνιο στη Μ. Βρετανία ως δωρητής. Κι αυτός ορίζει ως τελικό χρονικό σημείο διάλυσης τα 10-15 χρόνια και σημειώνει ότι στο σπιράλ κρίσης που έχει περιπέσει η Ελλάδα, θα έρθουν να προστεθούν και τα προβλήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.
iefimerida.gr
freepen.gr