ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχή;

Μήπως η ΑΠΟΧΗ στις εκλογές είναι μία στάση πολιτικής ανυπακοής έναντι στην συστηματική συνταγματική παραβίαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας;
Όταν:
  • οι νομοθέτες δεν ενεργούν προς όφελος των πολιτών, αλλά προς όφελος τρίτων.
  • διαπιστώνεται εκτεταμένη ανομία, ως αποτέλεσμα αμέλειας εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων από την πλευρά της κυβέρνησης.
  • οι φορείς της εξουσίας καταχρώνται ή σπαταλούν τους πόρους που τους εμπιστεύονται οι πολίτες.
  • η πολιτική εξουσία στερεί την ατομική ιδιοκτησία των πολιτών, χωρίς την έγκρισή τους.
Η συσσωρευμένη ιστορική πείρα των δύο τελευταίων αιώνων διδάσκει ότι… πολιτική δημοκρατία χωρίς οικονομική και κοινωνική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία.

Όπως έγραψε ο Γιώργος Πολίτης, η πολιτική ανυπακοή αφορά στη δυνατότητα των πολιτών να απειθαρχούν σε επιταγές της πολιτικής εξουσίας, στηριζόμενοι σε πολιτικά επιχειρήματα με σκοπό την αλλαγή της νομοθεσίας, των φορέων είτε της ίδιας της εξουσίας.
Η αναγνώριση του δικαιώματος της πολιτικής ανυπακοής είναι σύμφυτη με την παράδοση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έχει, μάλιστα, κοινό άξονα τη Δεύτερη Πραγματεία περί κυβερνήσεως, το έργο του Λοκ, με το οποίο ο ίδιος οικοδόμησε τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Σύμφωνα με αυτό, η πολιτική εξουσία θεσπίζεται για να υπηρετεί τους πολίτες. Η υποχρέωση υπακοής στην εξουσία εκπηγάζει από το κοινωνικό συμβόλαιο που νομιμοποιεί την άσκησή της, δηλαδή τη συγκατάθεση του σώματος των κυβερνωμένων. Αυτή, όμως, δεν παρέχεται στους κυβερνήτες εν λευκώ. Αντιθέτως, εκχωρείται ως παρακαταθήκη με συγκεκριμένους όρους. Εφόσον οι πολίτες διαπιστώσουν ότι η εξουσία παύει να εκφράζει τη βούλησή τους, τότε οι όροι του συμβολαίου παραβιάζονται, επομένως αίρεται η υποχρέωση υπακοής.
Έτσι λοιπόν η ΑΠΟΧΗ είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που δικαιολογεί αυτή τη στάση που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ηθικής νομιμοποίησης της εξουσίας από το φαύλο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Η απόφασή μου για τις εκλογές είναι ξεκάθαρη: Α Π Ο Χ Η

Ποιος ο λόγος να ψηφίσω κάποιον που συνειδητά λέει ψέματα και πράττει αντίθετα με αυτά που λέει; Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πλέον παρωδία. Το αντιπροσωπευτικό σύστημα, όπως λειτουργεί, αποτελεί απάτη αφού η κοινωνία παραμένει αμέτοχη και οι πολιτικό-κομματικές συμμορίες, από κοινού με την οικονομική ολιγαρχία και με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών και Βερολίνου, καθορίζουν ανεξέλεγκτες την τύχη των πολιτών και νέμονται ασύδοτες την εξουσία και τον εθνικό πλούτο.

Ακρίτας της Μακεδονίας
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://kostasxan.blogspot.gr/2015/09/blog-post_54.html