ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟ......


«Λέγεται ότι ό Διάβολος κάποτε είχε έναν άνθρωπο κουμπάρο —είναι οι μάγοι, οι μάγισσες, οι έξορκίστριες, οι καφετζούδες, οι χαρτορίχτρες κλπ.— πού στο σπίτι του πήγαινε και τον περιποιείτο ή κουμπάρα του.
Πολλές φορές είχε παρακαλέσει ό Διάβολος τον κουμπάρο του να πάει και στο δικό του σπίτι, για να τον φιλοξενήσει κι αυτός. Όλο, όμως, εκείνος φοβόταν και δίσταζε. Από τις πολλές φορές, πήγε ένα πρωινό.
Κάθισαν, κουβεντιάσανε διάφορα μαγικά και σατανικά πράγματα ώρες πολλές, οπότε ό άνθρωπος άρχισε να πεινά. Όμως δεν έβλεπε να ετοιμάζει τίποτε ό Διάβολος για φαγητό. Ξαφνικά του παρουσιάζει ένα πλουσιότατο τραπέζι. Αφού φάγανε καλά, ρώτησε ό άνθρωπος τον Διάβολο.
—Δεν μού λες κουμπάρε; Όταν έρχεσαι στον κόσμο, ή γυναίκα μου όλη την ημέρα κουράζεται για να σε περιποιηθούμε. Εσύ πώς τα ετοίμασες τόσο γρήγορα όλα αυτά;
—”Α, του λέει χαμογελώντας ό Διάβολος. Οι άνθρωποι τα ετοίμασαν και αυτά. Να, βλέπεις το φαγητό; Το έριχνε μια γυναίκα στο φούρνο. Της ρίχνω ένα κάρβουνο μέσα στο ταψί, αυτή θυμώνει και το διαβολοστέλνει. Νάτο, ήλθε όλόζεστο εδώ. Να και το ψωμί. Το φούρνιζε μια άλλη γυναίκα. Της φέρνω μια ανωμαλία στη μασιά της, το διαβολοστέλνει και έρχεται κι αυτό εδώ. Και αυτά τα φρούτα τα έκοβε κάποιος. Προκάλεσα ένα απότομο κλονισμό τού δένδρου, τα διαβολόστειλε και ήλθαν φρέσκα-φρέσκα και αυτά εδώ.
Γι’ αυτό ας προσέχουμε κι εμείς. Τα αγαθά τα όποια ή Αγάπη και ή πρόνοια του Θεού μάς παρέχει για την υλική και πνευματική μας προκοπή, ποτέ ας μη τα διαβολοστέλνουμε»(ΓΠ, 55).
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.  ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ . Ι.Μ ΗΛΕΙΑΣ 1982
ΑΡΧΙΜ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2015/09/blog-post_46.html