ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Η Ι.Μητρόπολη Γρεβενών, η Πανσέληνος, ο Κουγιουμτζής και ο “Πολιτισμός”

 

undefined
Εισβολή του κοσμικού πνεύματος εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
Πραγματοποιήθηκε η συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσελήνο στο μνημείο της Ι. Μονής Τορνικίου Γρεβενών.
Σύμφωνα με τον  π. Χρήστο Κούρτη, νέο πρεσβύτερο της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών
Όταν οι άλλοι ψάχνουν μάγισσες και η Εκκλησία ποιεί πολιτισμό.
Την Κυριακή 30 Αυγούστου γίναμε μέτοχοι ενός πανέμορφου καλλιτεχνικού γεγονότος. Ο Δήμος Δεσκάτης, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων... του Νομού Γρεβενών, οργάνωσε για πρώτη φορά στον χώρο έξω από την Ιερά Μονή Τουρνικίου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, μία βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όσων παρευρέθησαν.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία ελληνικής μουσικής που πραγματοποίησε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων του Ιερού  Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης. Είναι το μουσικό σχήμα που δημιούργησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, με πρωτοβουλία  δική του και του νυν Προέδρου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μαέστρου Χρυσόστομου Σταμούλη, στην ενορία που διακόνησε τα προηγούμενα χρόνια.
Έχοντας κοινωνήσει από το Άγιο Ποτήριο της Λατρείας στην πρωινή Θεία Λειτουργία, καταφτάσαμε το βράδυ στο ανεπανάληπτο προσκύνημα της μονής Τουρνικίου. Εκεί  συνεχίσαμε να γινόμαστε κοινωνοί, αυτοί την φορά με το απερίγραπτο φυσικό κάλλος, με την μεγαλοπρέπεια της βυζαντινής τέχνης, καθώς εισερχόμασταν στους δύο ναούς με την ξενάγηση από τους αρχαιολόγους, με τις μελωδίες του ελληνικού τραγουδιού που πλημμύρισαν τις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, σε συνδυασμό με την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης.
Οι καημοί και οι αγωνίες των ανθρώπων που συνέθεσαν και έγραψαν τα τραγούδια, ενώθηκαν με τους ίδιους ανθρώπινους καημούς και αγωνίες των βυζαντινών που έχτισαν και κόσμησαν το συγκεκριμένο μνημείο και με τους ίδιους καημούς και αγωνίες που τραγουδήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι, κάτω από την αγκαλιά της Παναγίας και μέσα στον μήνα που είναι αφιερωμένος στην τίμησή τους. Και αυτό είναι ο αληθινός και γνήσιος πολιτισμός. Μέσα από την διαφορετική αισθητική δημιουργία ο άνθρωπος να κοινωνεί με τους συνανθρώπους του και κατ’ επέκταση να έχει αναφορά στον κατεξοχήν Δημιουργό, σε πείσμα και αντίθεση όσων ψάχνουν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις για μάγισσες και μαντείες. Να γιατί και πως η Εκκλησία μπορεί να πρωτοστατήσει στην πολιτιστική Ανάσταση ενός τόπου.
 π. Χρήστος Κούρτης
Φωτογραφίες και από star-fm.gr
Η μουσική εκδήλωση είχε τίτλο «Σταύρος Κουγιουμτζής. Δέκα χρόνια μετά».
undefined
undefined
undefined
……………………………………………………………………………..
ΣΧΟΛΙΟ -Λύπη που ταχέως μετατρέπεται σε αγανάκτηση προκαλεί η ανάγνωση του σχετικού ρεπορτάζ σε όσους αντιτίθενται στην εισβολή του δαιμονικού-κοσμικού πνεύματος εντός του εκκλησιαστικού σώματος.
Έχουν την τραγική ψευδαίσθηση κάποιοι έκκλησιαστικοί ότι κατ αυτόν τον τρόπο δίδουν την Ορθόδοξη χριστιανική μαρτυρία εν μέσω του παραπαίοντος κόσμου;
Έχουν πληθυνθεί τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό επικίνδυνο, επιεικέστατα άκριτες και τουλάχιστον επιπόλαιες "ερωτοτροπίες" μητροπόλεων, ενοριών και άλλων εκκλησιαστικών φορέων με πρόσωπα, σχήματα νοοτροπίες και τάσεις που δεν εκπέμπουν ευωδία Χριστού αλλά κοσμική δυσωδία επί μεγίστη πνευματική ζημία πολλών πιστών αλλά και επί καθιζήσει, στη συνείδηση των υγιώς φρονούντων, του κύρους πολλών εκκλησιαστικών αξιωματούχων.
Λ.Ν.