ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος & Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας!!!


Νίκος Χειλαδάκης

 

Ο ΠΑΠΑΣ- ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑ… «ΝΩΤΑ» ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
Όταν χαμηλώσουν τα φώτα των εκατοντάδων τηλεοπτικών καμερών, όταν σταματήσουν τα αμέτρητα φλάς των δημοσιογράφων, όταν τελειώσουν οι ψαλμωδίες, όταν σβήσουν οι πολυέλαιοι, όταν θα έχουν αποχωρήσει οι μπάντες και οι επίσημοι, τι θα έχει απομείνει ;  Ίσως μια μεγάλη αμηχανία για την εικόνα αυτών που τάχτηκαν να εκπροσωπήσουν την εκκλησία και εμφανίστηκαν όπως εμφανίστηκαν, χρυσοποίκιλτοι, για να προκαλέσουν ευχάριστες και «όμορφες» εντυπώσεις, για να καθηλώσουν την παγκόσμια προσοχή με μεγαλοπρεπείς εναγκαλισμούς, με θεαματικές προσφωνήσεις και με εντυπωσιακές λειτουργικές παραστάσεις.

Πορίσματα ημερίδας με θέμα "15ος Κανών της Πρωτοδευτέρας Συνόδου και διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας"ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ  ΕΠΙ  ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 
 ΑΙΘΟΥΣΑ  «ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ»  ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Πειραιῶς, μὲ τὴν εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ, σὲ συνεργασία μὲ τὸ Γραφεῖο ἐπὶ τῶν Αἱρέσεων καὶ Παραθρησκειῶν, διοργάνωσε καὶ πραγματοποίησε τὴν Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 καὶ ὥρα 4 μ.μ. στὴν αἴθουσα τοῦ «Πειραϊκοῦ Συνδέσμου» Πειραιῶς, Θεολογικὴ Ἡμερίδα μὲ θέμα: «15ος Κανὼν τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου καὶ διακοπή τῆς ἐκκλησιαστικῆς κοινωνίας»,  στὴν ὁποία μετεῖχαν πλῆθος κληρικῶν καὶ ὁ πιστὸς λαὸς τῆς Πειραϊκῆς Ἐκκλησίας.

O νοών, νοήτω.


Ειδική αποστολή στην Ουκρανία
(Στα χρόνια της δουλείας, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ)
 
Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ

Οι Άγιοι είναι οι πνευματικοί μας οδοδείκτες. Τον δρόμο του Θεού, αυτοί μας τον δείχνουν. Και μας τον δείχνουν όχι βεβαίως ακαδημαϊκά, αλλά μέσα από την πνευματική τους εμπειρία. Με τις διδαχές τους και προπάντων με την ίδια τους την ζωή.

Λυκούργος Νάνης


Ποία βέβηλος χειρ "ορθοδόξου" χριστιανού συνέταξε τον παραπάνω κατάπτυστο "ύμνο" προς τιμήν του αιρεσιάρχη;
Σχόλιο από ΕΔΩ
«Κωνσταντίνου ἡ Πόλις,
Πρωτοκλήτου λυχνία τε,
ἅγει ἑορτήν λαμπροφόρον,
δεχομένη τόν Πρόεδρον,
Ρωμαίων Ἐκκλησίας τῆς σεπτῆς,
Καθέδρας κορυφαίου μαθητοῦ,
διαδέχων διαθέσει τε ἐκ ψυχῆς,
εὐξώμεθα γηθοσύνως,
μεῖνον Παράκλητε ἐν ἡμῖν,
ἄγων ἡμᾶς πρός σήν βοήθεια,
ἥν ὁμοφώνως στόματι ἑνί,
καρδίᾳ σέ δοξάζομεν»!

     Ποία βέβηλος χειρ "ορθοδόξου" χριστιανού

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΟΙΜΕΝΟΣ....

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος

Ορθοδοξία και Αίρεση
...Εγέρθητε Χρυσόστομοι, Γρηγόριοι, Γερμανοί, Ταράσιοι, Νικηφόροι, Φώτιοι και λοιποί, παλαιοί και νεώτεροι Άγιοι Πατριάρχαι Κων/πόλεως, οι θυσιασθέντες υπέρ των προβάτων υμών, να ίδητε ποίοι κατέχουν τον Θρόνον υμών! Υμείς μεν ως καλοί Ποιμένες εθύσατε τας ψυχάς υμών υπέρ των ιδίων προβάτων υμών, οι δε σημερινοί θύουσι τα πρόβατα υπέρ εαυτών και ανοίγουν τας θύρας και καλούν τους λύκους διά να εισέλθουν και κατασπαράξουν τα πρόβατα...
Πόθεν ο πατριάρχης εκπέπτωκεν εις τοιούτον όλισθον, ώστε εκουσίως ν αγωνίζεται να παραδώση το ποίμιόν του   εις τους λύκους να το κατασπαράξουν; Η αιτία είναι η υπερηφάνεια, η ρίζα και η αιτία όλων των αμαρτιών, όλων των κακών, όλων των αιρέσεων, των συμφορών και των θλίψεων, και περισσότερον από όλους τας συμφοράς και δυστυχίας η στέρησις της χάριτος του Θεού...
Τους λυκοποιμένας, ψευδοδιδασκάλους, ψευδοπροφήτας και ψευδοχρίστους αιρετικούς οι Άγιοι Πατέρες, οι μιμηταί του Αρχιποίμενος Χριστού και διάδοχοι των μαθητών Αυτού, οι καλοί, οι αληθείς και θείοι ποιμένες, οι συγκροτήσαντες τας σεπτάς και αγίας επτά Οικουμ. Συνόδους, απεδίωξαν μακράν της ποίμνης του Χριστού και, ως αμετανοήτους, εις το αιώνιον ανάθεμα παρέδωκαν...

Μέγας Εσπερινός στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: " Η μεγάλη προδοσία "
 

Λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου στον παπικό Ναό του Αγίου Πνεύματος Κωνσταντινούπολης

παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου. (Φωτό & Βίντεο)
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: "Η απουσία της Ορθοδοξίας"
 
29/11/2014- "Ασπασμό της αγάπης" έδωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια Παπικής Λειτουργίας στον παπικό Ναό του Αγίου Πνεύματος Κωνσταντινούπολης.

Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης


Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
Ο Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης Δαμασκηνός είναι εξέχουσα μορφή αγίου Ιεράρχου όχι μόνον του 16ου αιώνος μ.Χ., αλλά όλων των χρόνων της δουλείας, και ως εκ τούτου αποτελεί πνευματικό φάρο που κατέλαμψε το τότε πνευματικό σκότος του Γένους, δοξάζοντας και την περίφημη Επισκοπή Λητής και Ρεντίνης, η οποία κατέστη παγκοσμίως γνωστή χάρις σε αυτόν.
Γεννημένος περί το 1520 μ.Χ. στη Θεσσαλονίκη όπου έλαβε άριστη μόρφωση, ο άγιός μας - κατά κόσμον ίσως Δημήτριος - μετέβη νέος στην Κωνσταντινούπολη, όπου πριν το 1546 μ.Χ. έγινε Μοναχός της Αδελφότητος «τῶν Στουδιτῶν», λαμβάνοντας το όνομα Δαμασκηνός και την προσωνυμία «Στουδίτης»· ήδη ως υποδιάκονος, σπουδάζοντας στην περίφημη Πατριαρχική Ακαδημία, υπήρξε και περιφανής ιεροκήρυκας της Βασιλεύουσας, σπείροντας λόγους πλήρεις ωφελείας, οι οποίοι αργότερα αποτέλεσαν το υλικό για το βιβλίο του «Θησαυρός».

Και μετά τι;


Ανησυχία και αδημονία έχει καταλάβει τις ψυχές των σημερινών Ελλήνων Ορθοδόξων για όσα μελανά πρόκειται να συμβούν αύριο στο Πατριαρχείο της Κων/λεως .
Ακόμη και άνθρωποι φτωχοί του λαού και της διπλανής πόρτας τα συζητάνε οργισμένοι,με αγωνία και με λύπη.
Όμως σε  περίπτωση που απροκάλυπτα προχωρήσει ο Οικ.Πατρ. κ.Βαρθολομαίος σε άμεση ή έμμεση συνένωση με τους Παπικούς τότε τι γίνεται;

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι το λιγότερο εντυπωσιακά τα τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «ιστορική», όπως χαρακτηρίζεται από όλους, επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στην Τουρκία και η αναμενόμενη συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα περισσότερα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν ότι με την συνάντηση αυτή θα αρχίσει η τελική πορεία ένωσης των «εκκλησιών» μετά από χίλια σχεδόν χρόνια διαχωρισμού.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για τις συμπροσευχές με τους ετεροδόξους και τους ετεροθρήσκους


ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟΥΣ

Κυθήρων Σεραφείμ: Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, όποιος συμπροσεύχεται με παπικούς, θα πρέπει να αφορίζεται ή να καθαιρείται!
της Στέλλας Μεϊμάρη
Η επιστολή της Συνάξεως Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι, την οποία υπογράφουν ήδη έξι Μητροπολίτες, πολλοί Ηγούμενοι, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, ήρθε, όπως φαίνεται, να ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά της Εκκλησίας.

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἰερεμίας

Όχι συμπροσευχές με «ακοινώνητους». Ο δέκατος και ενδέκατος Αποστολικός Κανόνας.

  

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ

Δημητσάνα - Μεγαλόπολη, Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
1. Στό σημερινό μου κήρυγμα, ἀδελφοί χριστιανοί, θά σᾶς ἑρμηνεύσω δύο ἱερούς Κανόνες. Τόν δέκατο καί τόν ἑνδέκατο Ἀποστολικό Κανόνα. Ὁ δέκατος Κανών λέει ὅτι ἄν ἕνας χριστιανός προσευχηθεῖ, ἔστω καί σέ ἕνα σπίτι, μέ κάποιον «ἀκοινώνητο», αὐτός νά ἀφορίζεται. «Ἀκοινώνητο» λέγουμε ἐκεῖνον πού ἡ Ἐκκλησία, γιά παιδαγωγικό λόγο, ἀπέκοψε ἀπό τήν σύναξη τῶν πιστῶν γιά τήν Θεία Κοινωνία.

Οι περίεργες συμπτώσεις. Όταν μας ειρωνεύεται η ιστορία.

 

Την Κυριακή στις 30 Νοεμβρίου, αυτήν την αποφράδα ημέρα της Ρωμιοσύνης μας , στην Κων/λη ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων κ.κ. Βαρθολομαίος θα ανταλάξει , αβρότητες,αγάπες και συμπροσευχές κατά την Θείαν Ευχαριστίαν με τον αιρετικό Πάπα , υποδεχόμενοι αυτόν ως τον Αγιώτατο(πιο Αγιότατος δεν γίνεται) Επίσκοπο και Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο.

Η ειρωνία όμως είναι πως ο πρώτος κληρικός που θα υποδεχθεί τον Πάπα  εις τον Νάρθηκα του Πατριαρχείου και θα του φιλήσει μάλιστα και το χέρι  θα είναι ο Μέγας Αρχιμανδίτης  Βησσαρίων.
Βησσαρίων(1400-1472) ήταν και το όνομα του Μητροπολίτου Νικαίας

Πορεία πρὸς τὴν Πανθρησκεία


Πορεία πρὸς τὴν Πανθρησκεία
Ὅσοι τυχὸν διατηροῦν ἔστω καὶ τὴν παραμικρὴ ἀμφιβολία γιὰ τὸ ποῦ ὁδηγεῖται ἡ Ὀρθοδοξία μας ἀπὸ τὸ οἰκουμενιστικὸ πνεῦμα μὲ τοὺς λεγόμενους Διαθρησκειακοὺς Διαλόγους ἢ μὲ τὸ νέο Πρόγραμμα Σπουδῶν τοῦ Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν καὶ τὴν ἵδρυση τοῦ Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Θεσσαλονίκης, δὲν ἔχουν παρὰ νὰ διαβάσουν τὸ μήνυμα ποὺ ἔστειλε πρὸς τοὺς Ἰνδουϊστὲς τὸ Παπικὸ Συμβούλιο γιὰ τὸν Διαθρησκειακὸ Διάλογο, ὅπως γίνεται ἐπὶ πολλὰ χρόνια τώρα.

Λυκούργος Νάνης

Η εισήλαση της οικουμενιστικής λαίλαπας στην εκκλησιαστική ζωή

Σχόλιο από ΕΔΩ
Σαν μονιός άγριος και σαν χείμαρρος μανιασμένος έχει εισβάλλει ο δαιμονοκίνητος οικουμενισμός στον εκκλησιαστικό βίο μεταίρων τα τεθέντα υπό του Κυρίου, των αποστόλων και των πατέρων όρια, μεταθέτων τα αμετάθετα,καταλύων τα ακατάλυτα, μειγνύων τα άμεικτα και συγχέων τα ασύγχυτα.

Aνακοινωθέν και ψήφισμα για την Ημερίδα με θέμα την Δημιουργία Σχολής Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. (27/11/2014)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βογατσικοῦ 7 - 546 22 Θεσσαλονίκη , τηλ. 2310-229.871.-

Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 27-11-2014.- 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Στὴν Αἴθουσα Τελετῶν καὶ Ὁμιλιῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἐπραγματοποιήθηκε, χθὲς Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, μεγάλη συγκέντρωση, γιὰ τὸ ἐπίμαχο θέμα τῆς ἱδρύσεως «Κατευθύνσεως Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν» στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ ΑΠΘ. Ἡ πρωτοβουλία γιὰ τὴν Σύναξη αὐτὴ ξεκίνησε ἀπὸ τοὺς φοιτητὲς τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς, οἱ ὁποῖοι ἀπηυθύνθησαν στὸν Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμο, ὁ ὁποῖος ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ ἀντιτάχθηκε ἔντονα σὲ ἕνα τέτοιο ἐνδεχόμενο, καὶ ἔτσι μὲ μιὰ ὑπεύθυνη, ἑνωτικὴ καὶ δυναμικὴ παρέμβαση διωργάνωσαν τὴν ἀντίσταση στὴ διείσδυση τοῦ Ἰσλὰμ στὴ Θεσσαλονίκη καὶ σὲ ὅλη τὴν Μακεδονία.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης,

Παραδοσιακοί καί ὄχι νεωτερισταί
ΥΠΑΡΧΟΥΝ κληρικοί καί λαϊκοί, οἱ ὁποῖοι πιστεύουν ὅτι μέ νέες ἰδέες, μέ ριζικές ἀναθεωρήσεις τῆς παράδοσης καί ἐκσυγχρονισμούς σέ πολλούς τομεῖς, θά προσελκύσουν τούς ἀνθρώπους στήν Ἐκκλησία καί θά τούς πείσουν νά ἀλλάξουν τρόπο ζωῆς, ἀκολουθώντας τίς ἐντολές τοῦ Εὐαγγελίου. Ξεχνοῦν ὅμως τούς Ἁγίους, οἱ ὁποῖοι ἔδρασαν θεοφιλῶς καί ἀντιμετώπισαν μεγαλύτερα καί δυσκολότερα προβλήματα, χωρίς νά εἶναι ἀντιπαραδοσιακοί καί ἐκσυγχρονιστές.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Οι άπιστοι Έλληνες θέλουνε λίγο ψωμί και πολύ ξύλο!!!

Φώναζαν οι πρόγονοι των Φραγγο-Λατίνων Τροϊκανών.

Όταν οι πρόγονοι των Φραγγο-Λατίνων Τροϊκανών φώναζαν:
 ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θΕΛΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ
 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ!!!
 «Poco pane e molte bastonate»

Δημήτριος Νατσιός

Για να σωθεί μαγιά δασκάλων...
«Γεννήθηκα το 1887 στον Πειραιά, οι γονείς μου κατάγονταν από τη Χίο. Η μητέρα του αείμνηστου Πορφύρα και η δικιά μου ήταν αδελφάδες, το γένος Συριώτη. Τις εγκύκλιες σπουδές τις πέρασα στον Πειραιά. Κι όποιος ξέρεις τι σημασία έχει γιά τον νέο η παρουσία στην κριτική τούτη ηλικία ενός προσώπου, σαν τον λαμπρόν εκείνο παιδαγωγό, που θύμιζε αρχαίον Έλληνα, τον αείμνηστο Ιάκωβο Δραγάτση, νιώθει γιατί οι μαθητές του φυλάγουν σ’ όλη τους τη ζωή, μέσα στην καρδιά τους, τη μνήμη της μορφής του». (Δ.Πικιώνη «Κείμενα», έκδ. «Μορφωτικό ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας», σελ. 23). Ξεκίνησα να διαβάζω κάποια αυτοβιογραφικά σημειώματα του Π.Πικιώνη, του μεγάλου Έλληνα. Κοντοστάθηκα, «φιλοσόφησα» λίγο την τελευταία πρόταση του προοιμίου του. Κράτησε στα φυλλοκάρδια του, ολοζωής, την μνήμη της μορφής του δασκάλου του. Μεγάλη κουβέντα.

Πανηγύρια καί φιγουρομανία!...

 

undefinedΠανηγύρια καί φιγουρομανία!...
Μιλᾶμε γιά παράδοσι. Καί ζοῦμε τό παράδοξο! Μιλᾶμε γιά Εκκλησία. Καί ζοῦμε πανηγύρια φρικτῆς φιγούρας, τεράστιας σπατάλης, προκλητικοῦ θρη­σκευτικοῦ «χαβαλέ»! Μιλᾶμε γιά τιμή μαρτύρων, καί ζοῦμε τή λάμψι τῆς πολυτέλειας ἀκόμα καί στίς λάρνακες τῶν πάσης φύσεως καί προελεύσεως λει­ψάνων.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ !

 ΚΥΡΗΓΜΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΟΥ

undefined
ΟΧΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ «ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ
Αριθμ.Πρωτ.1107  

  ο δέκατος και ενδέκατος αποστολικός κανόνας
1. Στό σημερινό μου κήρυγμα, αδελφοί χριστιανοί, θά σας ερμηνεύσω δύο ιερούς Κανόνες. Τόν δέκατο καί τόν ενδέκατο Αποστολικό Κανόνα. Ό δέκατος Κανών λέει ότι αν ένας χριστιανός προσευχηθεί, έστω καί σέ ένα σπίτι, μέ κά­ποιον «άκοινώνητο», αυτός νά αφορίζεται.

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ…«ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΖΟΝ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι φανερό πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης ή μάντης, για να κατανοήσει πως τα πράγματα έχουν φτάσει πλέον στην τελική φάση και πως η μεγάλη «θύελλα», παραμονές της ιστορικής, όπως χαρακτηρίστηκε, επίσκεψης του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, επέρχεται με όλες τις συνέπειες που θα έχει σε ολόκληρο το ελληνορθόδοξο ποίμνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη οι τελευταίες δηλώσεις του Πατριάρχη έχουν ξεκαθαρίσει την κατάσταση και οι προθέσεις του έχουν πλέον εκδηλωθεί χωρίς κανένα πρόσχημα και χωρίς κανένα δισταγμό.

Τί άλλαξε και τόσο πια δεν μπορούμε χωρίς τον εναγκαλισμό μετά του Εωσφόρου Πάπα;

«Του Εωσφόρου της Ρώμης φυσιωθέντος δεινώς, και θρόνον  αυτού θέντος  υπεράνω των άστρων, συ μόνος ζηλώσας ως Μιχαήλ ανεβόησας ένδοξε: στώμεν καλώς, στώμεν πάντες εν ταις σεπταίς των πατέρων Παραδόσεσιν.»
 
undefined

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ

Προσφορά, όχι συζήτησις. Μερικοί αφελείς Ορθόδοξοι νομίζουν ότι το πλησίασμα αυτό των Εκκλησιών δεν γίνεται με σκοπό την ένωσι αλλά με σκοπό τη διαφώτισι, την ιεραποστολική πρός τους ετεροδόξους. «Είναι, λένε, αυτές εκδηλώσεις αγάπης πρός τους αδελφούς μας». «Εάν κλειστούμε στό «καβούκι» μας, λένε συχνά, εάν δεν πηγαίνουμε στα διεθνή συμβούλια και δεν στέλνουμε παρατηρητάς στις Παπικές συνόδους κ.τ.λ. τότε πώς θα γνωρίσουν οι Δυτικοί την Ορθόδοξο Εκκλησία και πώς θα προσελκυσθούν πρός αυτήν;»

Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος


Ἐφικτὴ ἕνωση μετὰ τῶν Παπικῶν;

Ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Βαρθολομαῖος καὶ ὁ ἄμεσος συνεργάτης αὐτοῦ Μητροπολίτης Περγάμου Ἰωάννης Ζηζιούλας κατὰ καιροὺς ὁμιλοῦν γιὰ τὴν ἐπερχομένη ἑνότητα Ὀρθοδοξίας καὶ Παπισμοῦ μὲ στόχο τὴν ἐπίτευξη ὁλοκληρωμένης Μυστηριακῆς κοινωνίας.
Ἡ Ἐκκλησία, ὅπως γνωρίζουμε, εἶναι Μία, γιὰ τὸν λόγο ὅτι εἶναι τὸ Μυστικὸ Σῶμα τοῦ Θεανθρώπου Κυρίου: «Ὑπὲρ τοῦ σώματος αὐτοῦ (τοῦ Χριστοῦ), ὅ ἐστιν ἡ ἐκκλησία...» (Κολ. 1, 25). Ἐφόσον, ὅμως, ἡ Ἐκκλησία εἶναι τὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ καὶ ἄρα εἶναι Μία - «μεμέρισται ὁ Χριστός;» (Α´ Κορ. 1, 13) - ἡ αἵρεση δὲν διασπᾶ τὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ ἀποσπᾶ μέλη ἀπὸ αὐτὸ καὶ ἐκτρέπεται ἀπὸ τὴν διαχρονικότητα καὶ τοιουτοτρόπως χάνει τὴν καθολικότητα.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης,


Ὅταν οἱ Ἐπίσκοποι δέν εἶναι λέοντες
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ἀρχιερεῖς (δηλαδή οἱ φιλόδοξοι ἀρχιμανδρίτες) συνήθως δέν ἐκδηλώνονται σχετικά μέ τήν πορεία τῶν ἐκκλησιαστικῶν μας πραγμάτων. Δέν διατυπώνουν δημοσίως τήν ἀντίθετη γνώμη τους πρός τήν τακτική τῶν κρατούντων, δέν ἐλέγχουν συγκεκριμένες πράξεις ἀναξίων κληρικῶν καί ἐπισκόπων καί προπαντός οἰκουμενιστικές ἐκδηλώσεις τῶν μεγαλοσχήμων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Η “ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” είναι Ορθόδοξη οργάνωση;

Περιμένουμε απάντηση. !!!!!!!!     (Σιγά μην απαντήσουν....)1. Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση από την Αγία και Ιερά Σύνοδο: η “ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” είναι Ορθόδοξη οργάνωση; Κι αν ναι, γιατί για χρόνια, άλλα μας λέγατε;

 Στην Ε΄ Διορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων (13-18/5/1993) καταρτίσατε έναν κατάλογο των αιρετικών ομάδων, στον οποίο περιλαμβάνεται και η Βιβλική Εταιρεία ( 9η σειρά).

Επίσης ο μακαριστός π. Αντ. Αλεβιζόπουλος – εντεταλμένος από την Εκκλησία για θέματα αιρέσεων – την κατατάσσει μεταξύ των Προτεσταντικών παραφειάδων, ο δε Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως – καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – απάντησε με σκληρή γλώσσα σε κάποια “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση”(!!) που μοίραζε δωρεάν στην Πελοπόννησο, Καινή Διαθήκη της Βιβλικής Εταιρείας (58.000 τεμάχια) λέγοντας: «Η Καινή Διαθήκη την οποία προσφέρετε, καλή, βεβαίως είναι, γιατί είναι ο λόγος του Θεού – αν και η μετάφρασή της, σαν ανθρώπινο δημιούργημα, έχει λάθη, – αλλά δεν θέλουμε την προσφορά του θείου λόγου από σας».

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, σε εμπεριστατωμένη εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο παρουσίασε τους λόγους που καθιστούσαν απαράδεκτη τη μετάφραση της Κ. Διαθήκης της Βιβλικής Εταιρείας.

Εάν λοιπόν είναι αιρετική, πώς ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για χρόνια υπήρξε Πρόεδρος της Βιβλικής Εταιρείας, και Αντιπρόεδρος των Βιβλικών Εταιρειών του Κόσμου; (Στην τελευταία συμμετέχουν ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες…). Και είναι δυνατόν, “Ορθόδοξος” επίσκοπος να καυχάται, γιατί κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων είχε γεμίσει ο Βόλος με «εθελοντές» που μοίραζαν Κ.Δ. της εν λόγω εταιρείας σε ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κουρεία, γραφεία, καφενεία… και όπου αλλού.

«Τί παραλογισμός αλήθεια! Μία Εκκλησία με δύο γνώμες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα! Μία Εκκλησία, η οποία με το ένα χέρι πολεμάει τους λύκους που απειλούν το ποίμνιό της, αλλά με το άλλο τους ταΐζει με τις σάρκες των παιδιών της! Ο Θεός να φωτίσει τους Ιεράρχες μας!» (www.egolpion.com)

Ο πιστός λαός περιμένει επίσημη καθαρή απάντηση, για την βιβλική εταιρεία και τον Δημητριάδος Ιγνάτιο.
 
 
2. ΜΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
 π.Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
Η πρακτική αυτή συνεχίζεται, δυστυχώς, από την Βιβλική Εταιρεία ως σήμερα, υποθάλπεται δε και από εκκλησιαστικά πρόσωπα...
    Το έργο αυτό της διακοπής της συνέχειας του ελληνικού λόγου ασκούσαν με τον δικό τους τρόπο και οι προτεσταντικές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής τον 19ον αι.
Εφάρμοζε, μάλιστα, η Βιβλική Εταιρεία (B.F.B.S.) μια κακόβουλη τακτική, που δυστυχώς συνεχίζεται ως σήμερα.Για να αποσπάσουν την άδεια των Ελληνικών Εκκλησιαστικών Αρχών, στην πρώτη έκδοση δημοσίευαν την μετάφραση μαζί με το πρωτότυπο. Στις επανεκδόσεις όμως αφαιρούσαν το πρωτότυπο, αφήνοντας μόνη την μετάφραση. Καλλιεργούσαν, έτσι, στον ελληνικό Λαό την συνείδηση, ότι η νεοελληνική μετάφραση είναι το αγιογραφικό κείμενο.
Για την Παλαιά Διαθήκη, εξ άλλου, καταφεύγοντας στο «πρωτότυπο» εβραϊκό, απέρριπταν σιωπηρά και στην πράξη το κείμενο της Μεταφράσεως των Ο’, που ναι μεν δεν είναι το πρωτότυπο για μεγάλο αριθμό παλαιοδιαθηκικών βιβλίων, είναι όμως το παραδοσιακό κείμενο της Εκκλησίας, ήδη από τους πρώτους αιώνες.
Η πρακτική αυτή συνεχίζεται, δυστυχώς, από την Βιβλική Εταιρεία ως σήμερα, υποθάλπεται δε και από εκκλησιαστικά πρόσωπα, τα οποία συνευδοκούν στην κυκλοφορία της Μεταφράσεως χωρίς το πρωτότυπο για λόγους οικονομίας, λησμονώντας όμως, ότι για τον Ελληνισμό η παραθεώρηση του πρωτοτύπου της Καινής Διαθήκης είναι πρόβλημα εθνικό, διότι αναιρείται η συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και η γλώσσα του Ευαγγελίου, που γέννησε την νεοελληνική γλωσσική μορφή.
 Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός
«Ο "Έλλην λόγος" στην Ορθοδοξία» (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ         www.egolpion.com
 
3.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»
 Στα πλαίσια της επιδρομής με την κωδική ονομασία «ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ 4» οι προτεστάντες της Ε.Ι.Ε αφού εφοδιάστηκαν με58.000Καινές Διαθήκες από την «Ορθόδοξη» Βιβλική Εταιρία στην οποία πρόεδρος είναι ο Σεβασμ. Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, για τον «εκχριστιανισμό» της Πελοποννήσου, επισκέφθηκαν και το Άργος. Η καταγγελία που λάβαμε λέει τα εξής:
Καλησπέρα σας,
θέλω να καταγγείλω την επιχείρηση προσηλυτισμού από την Προτεσταντική Αίρεση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση" στην πόλη μου το Άργος σήμεραΣάββατο 23/07/11.
Τις μεσημβρινές ώρες (γιατί άραγε;) αφέθηκαν ή κρεμάστηκαν σε πόρτες σπιτιών και καταστημάτων πλαστικές σακκούλες που έγραφαν επάνω "Ο Θεός σε αγαπάει" και μέσα περιείχαν:
1.     Φυλλάδιο με τίτλο "Πρόκληση Ζωής" μια σύντομη βιογραφία και συμπεράσματα από τη Διαδρομή & Πορείατου Κώστα Μακρή από το γιό του Ιωνάθαν Πρόεδρο της εν λόγω αίρεσης και εκπρόσωπο της οικογένειας.
2.     Επιστολή προς τους αναγνώστες που τους προτρέπει να μελετήσουν την Καινή Διαθήκη
3.     Φυλλάδιο με την επιγραφή "Γιατί..." και ένα μεγάλο "?"  στο κέντρο που μέσαεξηγεί πως και τι για την τσαντούλαπου βρήκε ο αναγνώστης επίσης στο ίδιο φυλλάδιο υπάρχει και επιστολή ενδιαφέροντος όπου μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να παραγγείλεις "δωρεάν" κάποια προϊόντα.
4.     Μία Καινή Διαθήκη (εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος κλπ) των εκδόσεωνΕλληνική Βιβλική Εταιρεία μεταφρασμένη στην δημοτική υπό των καθηγητών Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλήτη και Ι. Καραβιδόπουλου.
5.     Ένας ψηφιακός δίσκος που περιέχει ηχογραφημένη την παραπάνω μετάφραση της Καινής Διαθήκης πάλι από τις εκδόσεις τηςΕλληνικής Βιβλικής Εταιρείας.
Εμείς αφού εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη λειτουργία της Βιβλικής Εταιρίας η οποία βοηθάει τον προσηλυτισμό χιλιάδων Ελλήνων Ορθοδόξων σε αιρέσεις απωλείας, καλούμε τους Ορθοδόξους πιστούς της Πελοποννήσου να αντισταθούν στην προσηλυτιστική εξόρμηση των αιρετικών. Κλείστε τις πόρτες σε όποιον θέλει να σας «εκχριστιανίσει», αντισταθείτε σε όποιον αιρετικό ήρθε στα άγια χώματα της Πελοποννήσου για να σας διδάξει τον «χριστό». Ο «χριστός» των αιρετικών είναι ένας ξένος θεός που δεν έχει καμιά σχέση με τον Αληθινό Χριστό της Εκκλησία μας.
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
24  ΙΟΥΛΙΟΥ  2011 
 
4. 22η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας
γραφείο ειδήσεων Amen.gr
30 Μαρτίου 2013, 18:50
1020 αναγνώσεις
Μοιραστείτε το:
 
Το Σάββατο 30 Μαρτίου έλαβε χώρα η εικοστή δεύτερη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μέσα σε κλίμα αδελφικής εν Χριστώ αγάπης συναντήθηκαν τα 35 μέλη της Εταιρίας που ανήκουν στην Ορθόδοξη, Καθολική και Ευαγγελική Εκκλησία. Κάθε χρόνο η συνέλευση των μελών της Εταιρίας είναι μια καλή ευκαιρία οικουμενικής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με κοινό στόχο τη διάδοση της Αγίας Γραφής στην πατρίδα μας.
Με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετέχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος που είναι και Πρόεδρος της Εταιρίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος που είναι μέλος του Δ.Σ. Αντιπρόεδρος της Εταιρίας είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας της Καθολικής Εκκλησίας κ. Ιωάννης Σπιτέρης. Προεδρεύων στο τελευταίο Δ.Σ. από την Ευαγγελική Εκκλησία ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Γενικής Συνόδου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας αιδέσ. Μελέτιος Μελετιάδης.  
Ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης παρουσιάζοντας την έκθεση του προς τα μέλη, ανέφερε ότι για το έτος 2012 η συνολική κυκλοφορία εντύπων Αγίων Γραφών και Καινών Διαθηκών ήταν 324.784 αντίτυπα, ενώ οι ηχητικές εκδόσεις των ιερών κειμένων έφτασαν τα 103.882 CD.
Μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας υλοποιήθηκε και την περασμένη χρονιά από τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» και την «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». Για τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά διένειμαν σημαντικό αριθμό αντιτύπων της Καινής Διαθήκης σε σχολεία που βρίσκονται στο χώρο ποιμαντικής ευθύνης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φέρνοντας σε πέρας ένα αξιόλογο πρόγραμμα διανομής στην πόλη των Αθηνών. Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» συνέχισε το έργο της το περασμένο καλοκαίρι στον Έβρο, διανέμοντας Καινές Διαθήκες δωρεάν τόσο σε νεοελληνική μετάφραση όσο και σε τουρκική γλώσσα σε τουρκόφωνους της Θράκης. 
Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες λόγω κρίσης που οδήγησαν την Εκκλησία της Ελλάδος να επικεντρώσει το έργο της κυρίως στην παροχή συσσιτίων και γενικότερης ανθρωπιστικής βοήθειας δεν έλειψε η ανταπόκριση στην παραγωγή ειδικών εκδόσεων της Καινής Διαθήκης από τις Ιερές Μητροπόλεις της Νέας Σμύρνης, Ιεραπύτνης & Σητείας, Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως, Κερκύρας Παξών & Διαποντίων νήσων, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.
Αξιόλογες επίσης είναι και οι συνεργασίες για την παραγωγή ειδικών εκδόσεων της Καινής Διαθήκης (αρχαίο κείμενο και μετάφραση) για λογαριασμό μιας ομάδας χριστιανών από την Κορέα και για πρώτη φορά για την «Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα Λυδία» από τη Θεσσαλονίκη.
Ένα πρόγραμμα για το οποίο πάντοτε γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την πραγματοποίηση του είναι η δωρεάν διανομή Καινών Διαθηκών στον στρατό. Τη χρονιά που πέρασε εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για 7.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης ειδικής έκδοσης με εξώφυλλο παραλλαγής. Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Εταιρίας, ήδη μοίρασε δύο φορές σε στρατόπεδα της  επαρχίας του και μέχρι το Πάσχα πρόκειται να γίνει ανάλογη διανομή σε στρατόπεδα του Έβρου. Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα διανομής πραγματοποιήθηκε και στην Κύπρο. 
Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία εγκαινίασε φέτος μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων η οποία προσφέρει στους μικρούς αλλά και στους ενήλικους αναγνώστες ένα παραμυθένιο ψηλάφισμα στις παραβολές του Ευαγγελίου με τίτλο «Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς». Ήδη υπάρχει πολύ ζωηρό ενδιαφέρον από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Αμερικανική Βιβλική Εταιρία για να μεταφραστεί η έκδοση στα αγγλικά και να εκδοθεί επίσης και ως e-book. Επίσης μία εξαιρετική έκδοση είναι «Το Απόλυτο Βιβλικό Κουίζ» που αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα για γονείς, παιδιά, ιερείς, δασκάλους και μαθητές των κατηχητικών σχολείων.
Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για το σεμινάριο εκπαίδευσης μεταφραστών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέοι, εκ των οποίων άλλοι ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες και άλλοι διδάκτορες και πανεπιστημιακοί καθηγητές Θεολογίας όλων των βαθμίδων. Το σεμινάριο διοργανώθηκε με ευθύνη της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και ήταν μια πρωτοβουλία συνεργασίας του Ινστιτούτου Nida της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας, του Τμήματος Υπηρεσιών Μετάφρασης των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Τέλος, ολοκληρώθηκε το ανέβασμα της νέας ιστοσελίδας για τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Έχει νέο σχεδιασμό, είναι πιο εύκολη στη χρήση της και βέβαια βελτιώνεται και αναπτύσσεται διαρκώς. Η διεύθυνσή της είναι www.greekbibles.org και θα δώσει μια νέα ώθηση στην προώθηση των εκδόσεων.
http://www.amen.gr/article13115