ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ

(Βασικά Μαθήματα Πολιτικής Αγωγής από δικούς μας Δασκάλους)

Φώτης Μιχαήλ

Ο Νικόλαος Μαυροκορδάτος, στο βιβλίο του ''Πολιτικόν θέατρον'', γράφει: ''Οι πολίτες μιμούνται τους άρχοντές τους. Γι' αυτό και εκείνοι πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, ώστε να μην τους φθείρουν με το κακό τους παράδειγμα''.(1)
Είναι αλήθεια ότι η ζωή των αρχόντων ( δημάρχων, περιφερειαρχών, υπουργών κ.ο.κ.), δύσκολα μπορεί να μείνει κρυφή.
Έλεγε ο Πλούταρχος(2): ''Όπως τα ψεγάδια του προσώπου μας είναι γνωστά σε όλους, έτσι και τα παραμικρά σφάλματα των αρχόντων, τα παρατηρούν και τα γνωρίζουν οι πάντες''.

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Περί των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου για το "αντιρατσιστικό"


«  Τάδε έφη  Σύνοδος...»
       Εν μέσω της αυγουστιάτικης ραστώνης με τον μισό πολιτικό κόσμο, εν αντιθέσει με τους φτωχούς πολίτες, να τελεί εν διακοπαίς , εν μέσω ραγδαίων διεθνών εξελίξεων και ανατροπών και μεσούσης της κρίσεως ,ημεδαπής και αλλοδαπής, η  «φύλλο και φτερό» καλοκαιρινή κυβέρνηση έσπευσε ασθμαίνουσα ,να  φέρει εις πέρας το διαβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με σκοπό να το καταστήσει νόμο του κράτους.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Νίκος ΧειλαδάκηςΟΙ «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Λοβέρδος: «Η Εκκλησία και η Πολιτεία πορεύονται μαζί και συνεργάζονται για το καλό όλων»!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόσο ταλαιπωρημένου τόπου είναι καταπληκτική η σύμπνοια και η ταύτιση απόψεων διαφορετικών, ακόμα και αντιπάλων πολιτικών παρατάξεων για το αντιρατσιστικό και για την απόορθοδοξοποίηση του ελληνικού λαού. Αλλά το πιο καταπληκτικό είναι πως μαζί τους, αγκαλιασμένοι χέρι χέρι, βρίσκεται στην συντριπτική της πλειοψηφία και η εκκλησιαστική ιεραρχία, η οποία έχει συνταυτιστεί με τους πολιτικούς ταγούς που αδίστακτοι προχωρούν στην πορεία αποκαθήλωσης των ελληνοχριστιανικών συμβόλων και της ριζικής αποταύτισης του πολιτών αυτής της χώρας.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

 Ο «αρχι-ρατσιστής», σύμφωνα με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο!
Ο  «ΑΡΧΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ»  ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο Μείζων εν Ρατσισταίς  Ρατσιστών 
Ήρθε η στιγμή επιτέλους να δικαιωθεί η αδικημένη Ηρωδιάς, που τόσους αιώνες καταγγέλλεται ως μιαιφόνος και μεγίστη εγκληματίας.
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τις ευλογίες της διαρκώς απογοητευτικής Διαρκούς συνόδου, ήρθε για να δικαιώσει την περίφημη Ηρωδιάδα αλλά και να αδειάσει τον Μέγιστον των Προφητών (.Ματθ.ια΄-11) Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Αν κατέβαινε ο Άγιος  για λίγο προς Κολωνάκι μεριά, και προς τα γραφεία της Συνόδου, σίγουρα θα  άκουγε, πρίν τα ακούσει από τον Εισαγγελέα , τους μύδρους από κάποιους Αρχιερείς κατηγορώντας τον ευθαρσώς για Ρατσιστική και αντισυμβατική συμπεριφορά προς τον άρχοντα του τόπου Ηρώδη και την ερωμένη και γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου Ηρωδιάδα.

...ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.. ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.... ΚΡΙΜΑ

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το αντιρατσιστικό με αιχμές για τις "παραφωνίες" Ιεραρχών (VIDEO)

Σχόλιο των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις: Η ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ. σχετικά με τον αντιρατσιστικό σηκώνει πολλή συζήτηση. Τέσσαρα χρόνια τώρα οι κυβερνώντες με πρόσχημα οτι θυσιάζονται για να σώσουν την Ελλάδα, προσυπογράφουν την υποδούλωσή της. Αποδυκνείεται πως δεν έχει γίνει καμμία διαπραγμάτευση, και η παράδοσις της χώρας γίνεται άνευ όρων. Μέσα στην πληθώρα νόμων, τροπολογιών, δανειακών όρων, μνημονιακών συμβάσεων, προεδρικών διαταγμάτων κτλ επιβλήθηκε στη χώρα και η ψήφιση του ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Νίκος Χειλαδάκης


«ΙΕΡΑ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΙΕΡΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
 «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων». Κοσμάς ο Αιτωλός
Με οδυνηρή έκπληξη διαβάσαμε την «άχρωμη», (το λιγότερο που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε), ανακοίνωση της ιεράς συνόδου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ειλικρινά το πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε αυτή την δύσμοιρη χώρα δεν θα έβρισκε καλύτερο «σπόνσορα» από την σημερινή ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας,  στον ανελέητο πόλεμο που έχει εδώ και καιρό εξαπολύσει κατά της Ορθοδοξίας υπακούοντας στις εντολές των αφεντάδων του της Νέας Τάξης,.

Πωλεῖται ψυχὴ σὲ τιμὴ εὐκαιρίας

Επιχειρείται μεγάλη ιστορική παραχάραξη, με την ανοχή της Εκκλησίας, η οποία φέρει την πινακίδα «Κλειστόν λόγω διακοπών»

Τὴν ὥρα ποὺ γράφονται αὐτὲς οἱ γραμμὲς ἡ τελικὴ τύχη τοῦ λεγόμενου ἀντιρατσιστικοῦ νομοσχεδίου εἶναι ἄ­­­γνωστη. Ἐπρόκειτο νὰ συζητηθεῖ στὴ Βουλὴ στὶς 26 Αὐγούστου, ­ζητήθηκε ὅμως ἀπὸ τὸν ἁρμόδιο Ὑπουργὸ ἀ­­ναβολὴ γιὰ τὶς ἀρχὲς Σεπτεμβρίου.
Τὸ πρὸς ψήφιση νομοσχέδιο συν­άν­τησε τὴν ἀντίδραση 38 βουλευτῶν τοῦ κόμματος τῆς Νέας ­Δημοκρατίας, ἐνῶ 8 ἀνεξάρτητοι βουλευτὲς σὲ αὐ­στηρὴ ἀνακοίνωσή τους τονίζουν ὅτι: «Τὸ ἀντιρατσιστικὸ νομοσχέδιο, ὅπως ἔρχεται γιὰ ψήφιση, ἀποτελεῖ μία κατάπτυστη καὶ ἀντεθνικὴ ­ὑπαγόρευση ἀπὸ τοὺς γνωστούς - ­ἄγνωστους ὑ­­ποβολεῖς.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Αυτοί οι Ιεράρχες "αρμόζουν" σ' έναν λαό που κοιμάται μέσα στην αμαρτία. Καλά να πάθουμε.

Σόδομα και γόμορα από τον Γεναγρίτη! [Ο Λεμεσιανός]

Η Ιερά Σύνοδος για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 26 Αυγούστου2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Δημήτριος Νατσιός


Ολέθριες φιλίες και ξενίες
Απρίλιος του 1993, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, συνεδριάζει η γνωστή «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», μασωνικό παρακλάδι, εκκολαπτήριο πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και οι ανατέλλοντες τότε αστέρες της πολιτικής μας ζωής, Θεόδωρος Πάγκαλος και Αντώνης Σαμαράς.
Τις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο υπουργός εξωτερικών Κρίστοφερ, ο οποίος ανήγγειλε στους εμβρόντητους Έλληνες δημοσιογράφους ότι εντός των προσεχών έξι μηνών θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Κατόπιν, λόγω του σάλου που προκλήθηκε, προσπάθησε να τα συμμαζέψει, αναμασώντας κάτι σαλιαρίσματα περί λάθους, παρανόησης των δηλώσεών του και λοιπές χαυνολογίες. Τον Ιούνιο του 1993 ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ). Το νέο κόμμα παρουσιάστηκε ως ανανεωτική και εκσυγχρονιστική δύναμη στο χώρο της κεντροδεξιάς και έθεσε στόχο την «υπέρβαση» της κατεστημένης πολιτικής. 

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;Είναι τόσο απλό…

  Είναι το απόλυτα φυσιολογικό η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος να συγκληθεί άμεσα, και να απαιτήσει από τον δοσίλογο πρωθυπουργό, τον οποίο όρκισε, για να τηρεί το «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και τους «Νόμους» του κράτους, να υποχωρήσει πάραυτα και να απαντήσει στους ξένους κατακτητές, ότι η Ελλάδα μας δεν δέχεται τέτοιες «παρα-φύσιν» απόψεις σαν κι’ αυτές που περιέχει το Νομοσχέδιο για την τρομοκρατία που προτίθενται να ψηφίσουν.

Επιστολή Μητροπολίτου Γόρτυνος Ἰερεμία στον Πρωθυπουργό για το "αντιρατσιστικὸ" νομοσχέδιο

  

      † Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
                  ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Δημητσάνα, 21 Αὐγούστου 2014
Ἐξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Νοιώθω δυνατή τήν ἀνάγκη τῆς ψυχῆς μου, ὡς Ἐπίσκοπος τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, ὡς Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος καί ὡς Ἕλληνας πολίτης, τέκνον ἥρωος ἀλβανικῶν ὀρέων, θυσιασθέντος γιά τήν πατρίδα σέ ἡλικία 25 ἐτῶν, νά σᾶς γράψω τήν παροῦσα σύντομη ἐπιστολή μου, γιά νά διαμαρτυρηθῶ καί ἐγώ γιά τόν ἄθλιο καί ἐλεεινό ἀντιρατσιστικό λεγόμενο νόμο πού σπεύδετε νά ψηφίσετε καί νά ἐπιβάλετε στήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα. Ὁ νόμος αὐτός εἶναι ἀντίθετος πρός τήν Ἁγία Γραφή, πρός τήν Ἑλληνική σοφία καί παιδεία, ἀλλά καί πρός αὐτήν τήν ἁπλῆ λογική καί τό αἴσθημα τοῦ ἀνθρώπου. Διά τοῦτο εἴμαστε καί σφόδρα ἐνάντιοι πρός αὐτόν ὡς χριστιανοί, ὡς Ἕλληνες καί ὡς κοινοί ἄνθρωποι.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΣΕ ΠΟΙΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝ

 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Δόξα τω Θεώ. Δεν μας εγκαταλείπει.... Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σκέφτονται και θα γράφουν έτσι....)
«Η Εκκλησία είναι καθολική εις πάντα τα μέρη αυτής. Έκαστον των μελών της , όχι μόνον ο κληρικός αλλά και πας λαϊκός καλείται να ομολογεί και να υπερασπίζει την αλήθειαν της παραδόσεως και να αντιτάσσεται και προ αυτούς ακόμη τους Επίσκοπους, εάν ούτοι πίπτουν εις αίρεσιν.»
Από «Η Μυστική Θεολογία της Ανατολικής Εκκλησίας», του Vladimir Lossky.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες αυξάνονται σας χιονοστιβάδα οι συνεχείς δηλώσεις και εκδηλώσεις ιεραρχών, επισκόπων, καθηγούμενων και του Αγίου Όρους, με πρωτοστατούντα την ίδια την «κεφαλήν» της Ορθοδοξίας, υπέρ νεοταξικών προτύπων, (όπως το παραμύθι της «αντιρατσιστικής» εκστρατείας), υπέρ της «προοδευτικής» αλλαγής του κόσμου με «σημαία» την κάθε διαστροφή, υπέρ της σταδιακής ισλαμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, (όχι τόσο γιατί είναι υπέρ του Ισλάμ, αλλά γιατί πιστεύουν πως έτσι θα «σπάσουν» το ορθόδοξο φρόνημα των πιστών), υπέρ του οικουμενισμού και γιατί όχι, υπέρ της ένωσης των «εκκλησιών». Στα μεγάλα μοναστήρια του Αγίου Όρους, (από πρόσφατη επίσκεψη), κανείς δεν τολμά να προβάλλει δημόσια τις ενστάσεις του σε αυτή την πορεία που επιταχύνεται με δραματικό τρόπο, (ευτυχώς που υπάρχουν οι Αγιορίτες Κελιότες).

Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ πρός τόν Πρωθυπουργό για τον "αντιρατσιστικὸ" νόμο

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Αλήθεια που είναι οι υπόλοιποι
"ΕΠΙ-ΣΚΟΠΟΙ".... ΚΡΙΜΑ... ΚΡΙΜΑ... ΚΡΙΜΑ.... 
Πειραιεύς, 20 Αὐγούστου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε πρός τόν Πρωθυπουργόν  κ. Ἀ. Σαμαρᾶν τήν ἀκόλουθον ἐπιστολήν σχετικῶς μέ τό νομοσχέδιο: Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
᾿Αριθ. Πρωτ. 940                                     ᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 20ῃ Αὐγούστου 2014
Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον Κύριον
Ἀντώνιον Σαμαρᾶν

Πρωθυπουργόν-Πρόεδρον Ν.Δ.
Μέγαρον Μαξίμου
ΑΘΗΝΑΙ
Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ἡ ἐντός τοῦ θέρους καί ἀπό τό τμῆμα διακοπῶν τῆς Βουλῆς ψήφιση τοῦ Σχεδίου Νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» μᾶς ἀναγκάζει ἐσπευσμένως νά Σᾶς ἀπευθύνομε τήν παρούσα, διαμαρτυρόμενοι ἐντόνως ἐκ προσώπου τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως, διά τήν μή πρόβλεψη στό ἄρθρο 3 τοῦ συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου τῆς κακόβουλης ἄρνησης ἤ ἐκμηδένισης ἱστορικῶν γεγονότων πού ἀναφέρονται στίς γενοκτονίες τοῦ Ποντιακοῦ καί Μικρασιατικοῦ Ἑλληνισμοῦ, τῶν Ἀρμενίων καί τῶν ἄλλων ἐθνοτήτων, πού κατακρεουργήθησαν ἀπό τήν Τουρκική θηριωδία.

Μητροπολίτου Γόρτυνος Ἰερεμία

Πρόσεχε μήν σέ περιπλέξουν οἱ αἱρετικοί.
Ἀπ᾽ αὐτούς οἱ χειρότεροι σήμερα εἶναι οἱ Προτεστάντες (Εὐαγγελικοί), οἱ Παπικοί καί αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.
          ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
Φυλλάδιο 1
– Φίλε μου, Σοῦ εὔχομαι νά βρεῖς καί νά ἀγαπήσεις τόν Θεό, τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό, καί σοῦ τό ὑπόσχομαι ὅτι θά νοιώθεις ὄμορφα. Ἀντίθετα, χωρίς τόν Θεό δέν ἔχει νόημα ἡ ζωή μας. Λεγόμαστε «ἄνθρωποι» γιά νά «θρώσκουμε» «ἄνω», γιά νά στρεφόμαστε δηλαδή πρός τόν Θεό.

ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ή ΣΙΩΠΟΥΝ

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ

Aν είσαι ορθόδοξος χριστιανός άκουσε παραδείγματα από την ζωή της Εκκλησίας, που αναφέρει στην ομιλία του ο Ορθόδοξος αγωνιστής Μητροπολίτης Φλωρίνης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, για να δεις το μεγαλείο της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ και να μην έχεις λανθασμένες εντυπώσεις για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ
_______
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΙΕΡΟΜΑΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
  • «…Εν μέσω νεκρικής σιγής της Εκκλησίας ηκούσθη μία φωνή ως βροντή και αστραπή. Τίνος ήτο; Επισκόπου, πατριάρχoυ, παπά, διάκου; Όχι! Ήταν η φωνή ενός μοναχού, που τους σάρωσε όλους. Πού είναι, αυτά που λένε μερικοί δεσποτάδες ότι εμείς είμαστε Εκκλησία. Όχι, αγαπητοί μου, μπορεί να μαζευτείτε στην οδό Φιλοθέη όλοι οι δεσποτάδες και ένας καλόγερος να σας διαλύσει. Είδατε ποτέ μικρό παιδί να κυνηγάει με ένα καλάμι τα γαλιά…

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Νίκος Χειλαδάκης, Διπλωματία ραγιαδισμού, ηλιθιότητας και μειοδοσίας


Η Ελλάδα δυστυχώς από την κατοχή  και μετά δεν είχε ποτέ να επιδείξει μια διπλωματία που εξυπηρετούσε τα εθνικά μας συμφέροντα και μόνο, σε αντίθεση με την γειτονική Τουρκία που έχει πάρει σε πολλές περιπτώσεις τα εύσημα για την διπλωματία της και για την ευλυγισία της με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων. Αυτό γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό αν αναπολήσει κανείς την αξιοζήλευτη διπλωματία της Ανατολικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας, δηλαδή του Βυζαντίου, που είχε την ικανότητα να ελίσσεται ανάμεσα σε πολλά μέτωπα και να κερδίζει συχνά την υπεροχή βάζοντας τον ένα εχθρό της αυτοκρατορίας να στρέφεται εναντίον του άλλου.

«Κουρέλιασαν το Σύνταγμα»

Αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Νικόπουλου δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν”. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές.
Ο κ. Νικόπουλος τονίζει ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόϊκας ενώ η Ιστορία “δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο ΝΑΙ στους οικονομικούς εισβολείς”. Τέλος, σημειώνει ότι πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Με βρίζεις. Εγώ όμως είμαι πάντα κοντά σε σένα και σ' ό­λους τους στρατιώτες

5368_1127055629762_1628312489_295950_241552_n.jpg«Ήμουν ανθυπασπιστής στο τάγμα της Κορέας. Δεν πίστευα πουθενά, παρά μόνο στη δύναμη των βαρέων όπλων που κατεύθυνα. Επί πλέον ήμουν αδιόρθωτα βλάσφημος.
Όλες οι βλασφημίες μου συγκεντρώνον­ταν στην Παναγία. Όσοι με άκουγαν ανατρίχιαζαν. Οι φαντάροι μου έκαναν τον σταυρό τους, για να μην τους βρει κακό. Oι ανώτεροί μου διαρκώς με παρατηρού­σαν και με τιμωρούσαν. Ώσπου μια νύχτα έζησα ένα ολοφάνερο θαύμα.

Αυτό το καλοκαίρι θα το θυμόμαστε

    
Είναι τόσα πολλά όσα έχουν ήδη συμβεί αυτό το καλοκαίρι, που κάθε ένα από αυτά θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν συζητήσεις μηνών. Εάν το ένα γεγονός δεν ακολουθούσε το άλλο με ρυθμούς πολυβόλου. Πάντως, το φετινό καλοκαίρι θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, και αυτό είναι σίγουρο.
Όχι, δεν θα μείνει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που δεν αποτελεί καν προαπαιτούμενο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, για τους δανειστές.

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ & ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΔΩΡΟΘΕΟΥ

ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

αποστατης επισκ.Η Εκκλησία πάντα γεννούσε ήρωες και μάρτυρες. Ευχόμεθα ο π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης να μην δειλιάσει μπροστά στις απειλές.
Ο Σύρου μ” αυτά που κάνει θα έπρεπε να καθαιρεθεί, αλλά ποιός να τον καθαιρέσει; Γέμισε οι πατρίδα μας από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς προδότες; Οι πολιτικοί που ψήφισε ο ελληνικός λαός τον πρόδωσαν και του άρπαξαν και το πορτοφόλι από την τσέπη του και σαν ναρκομανείς περιμένουν την δόση τους από τους μεγάλους καρχαρίες των στοών, ξεπουλώντας τα πάντα στην πατρίδα μας.
Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες «διαβολο-δεσποτάδες», που φόρτωσαν στις πλάτες των πιστών, συμμάχησαν με τους αιρετικούς και κλέβουν όχι υλικά αγαθά, αλλά την Ορθόδοξη πίστη και προετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου!

Ο Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης λέει σε ομιλία του, στις 3.5.1964, γι” αυτούς·

  • «Δυστυχώς και  μέσα στην Εκκλησία μπήκε η μασονία. Διαβάστε παλαιότερες «ΣΠΙΘΕΣ» και θα το δείτε. Εγώ κατήγγειλα επίσημα με στοιχεία ότι και επίσκοποι και μητροπολίται και πατριάρχαι είναι μασόνοι… Για να γίνεις δεσπότης ή πρέπει να περάσεις από τα σκαλοπάτια της μασονίας ή άμα δεν περάσεις, -γιατί δεν είναι όλοι οι δεσποτάδες μασόνοι-, όμως είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιοι ύποπτοι στην Εκκλησία. Δεν ανακοινώνουν τα ονόματά τους όσο ζουν, άμα πεθάνουν τότε τους φανερώνουν. Εμείς όμως τους ξέρουμε και τους παρακολουθούμε.

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΛΩΣ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΣ!

ΕνΩΧ 1 Αὐγούστου 2014
Θεός ἀεὶ παρών!
Ἰησοῦς Χριστός ὁ Μέγας Ἀρχιερεύς, ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ ὁ μονογενής, ὁ Σωτήρ καὶ Μεσσίας καὶ τὸ Φῶς τοῦ Κόσμου.
Ἐὰν ἀγαπᾶτέ με, τὰς ἐντολάς τὰς ἐμάς τηρήσατε, καὶ ἐγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μένῃ μεθ’ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα (Ἰω. 14:15-16)
Ἐγὼ ὁ μάρτυς Παναγίου Ἰωάννου ὁ Ἀμήν, ὁ ὤν ἐν τῷ Ἄλφᾳ καὶ ἄλφων ἐν τῷ Ὠμέγᾳ.
Ἔχω ἐπανειλημμένως εἴπει ὑμῖν καὶ ἐπαναλέγω περὶ τῆς μεγίστης ἀξίας τῆς γλώσσης τῶν Ἑλλήνων ὡς θείου κώδικος φέροντος πλήρεις τὰς πληροφορίας ἅς ὁ Κύριος Δημιουργός ἐπεθύμει δοῦναι τοῖς ἀνθρώποις.

''Είμαστε πατρίδα και όχι αποικία!''.


       ''Πτώχευσε''  λέει η Αργεντινή, ενώ εμείς ''σωθήκαμε''!
      Αυτό διαδίδουν και πανηγυρίζουν όσα παράσιτα τρέφονται με το αίμα μας, και με την καταστροφή της χώρας.
     Θάθελαν άραγε να μπορούσαν να ''πτωχεύσουμε'' κι εμείς έτσι.